تاریخ: ۰۸ اسفند ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۷:۰۹
بازدید: ۲۱۰
کد خبر: ۲۹۳۹۱۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
رئیس سازمان بازرسی کل کشور:

لزوم بررسی تحقق سهم محلات از حقوق دولتی معادن/ برای فرآوری منابع معدنی برنامه داشته باشید

لزوم بررسی تحقق سهم محلات از حقوق دولتی معادن/ برای فرآوری منابع معدنی برنامه داشته باشید
‌می‌متالز - رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: اگر در استان و شهرستان برای معادن برنامه داشته باشیم، نه تنها این معادن می‌توانند مشکل اشتغال و نقدینگی برای امور عمرانی این شهرستان را برطرف کنند، بلکه می‌تواند مشکل استان را نیز برطرف کنند.

به گزارش می‌متالز، دکتر ذبیح‌الله خدائیان در جلسه شورای اداری شهرستان محلات که دوشنبه ۸ اسفندماه در سالن جلسات فرمانداری شهرستان محلات برگزار شد، با تبریک اعیاد شعبانیه اظهار کرد: امیدوارم که بتوانیم از فیوضات این ماه و ماه رمضان بهره کامل را ببریم و همیشه این تذکر را به خود بدهیم که توفیق پیدا کردیم که ماه رجب و شعبان را درک کنیم.

وی ادامه داد: مشخص نیست ماه رجب و شعبان دیگری را درک خواهیم کرد یا خیر، بر این اساس باید از لحظه لحظه این ایام استفاده کنیم چرا که اموال دنیوی و فرزندان برای ما راهگشا نیست بلکه چیزی که در آن دنیا برای ما مفید است عمل و کردار و رفتار ماست. انشالله بتوانیم از این ماه‌هایی که خداوند متعال بر آن تاکید کرده است، استفاده کنیم.

وی تصریح کرد: من حامل پیام و سلام ریاست قوه قضاییه برای مردم شریف این شهرستان و مسوولین هستم. ریاست قوه قضاییه جهت رسیدگی به مسائل قضایی و آن دسته از مسائلی که هرچند قضایی نیستند، ولی با کمک دستگاه قضایی قابل پیگیری و رفع هستند، سفر‌های استانی را پیش بینی کرده و در پیش دارد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه همه ما مسوولان ابلاغ گرفته‌ایم تا خدمتگزار مردم باشیم و این را بدانیم که این مسوولیت‌ها زودگذر است، افزود: مسوولیت‌ها پس از مدتی می‌گذرند و باید نهایت تلاش خود را برای استفاده از این فرصت که خداوند برای خدمت در نظام مقدس جمهوری اسلامی یعنی نظامی که در راس آن، ولی فقیه و نائب امام زمان قرار دارد در اختیار ما قرار داده است بکار گیریم. مسوولیتی که اگر خدای ناخواسته در آن کوتاهی صورت بگیرد به پای نظام اسلامی نوشته می‌شود.

وی ادامه داد: امروز دشمن تلاش می‌کند که با فشار بر روی معیشت مردم نظام را ناکارآمد جلوه دهد. این ناکارآمدی به نام نظام و اسلام نوشته می‌شود. اینطور نیست که کوتاهی مسوول به پای او نوشته شود، این کوتاهی عواقب سنگینی برای ما خواهد داشت. ما در پیشگاه خدا مسوولیم و این مسوولیت مانند امانتی نزد ماست امانتی که خون بهترین انسان‌های روی این کره خاکی برای پیروزی و تداوم آن ریخته شده و به دست من و شما سپرده شده است و باید به خوبی نگهداری شود تا بتوانیم خدمتی به مردم ارائه دهیم.

وی با اشاره به جایگاه بالای مردم در احادیث گفت: کسی که به مردم خدمت کند بهترین انسان هاست چرا که بالاترین خصلت‌ها ایمان به خدا و خدمت به مردم است. این فرصت خدمت برای ما تعیین شده است تا بتوانیم توشه‌ای برای آخرت خود داشته باشیم دین اسلام دینی اجتماعی است که فقط به جنبه عبادت الهی نمی‌پردازد بلکه به تمام زوایای زندگی انسان پرداخته و شرط مسلمانی را خدمت به مردم دانسته است.

وی با اشاره به تبیین مدیریت جهادی در کلام مقام معظم رهبری گفت: مدیریت جهادی مدیریتی است که مبتنی بر علم و درایت و با برنامه باشد. مدیر جهادی مدیری است که مردمی باشد و خود را وقف مردم کرده و انگیزه خدمت به مردم را داشته و بصیر و دشمن‌شناس باشد.

وی اظهار کرد: نمی‌شود کسی در بخشی از نظام جمهوری اسلامی مدیر باشد، اما نداند که دشمنان نظام چه برنامه‌ای برای لطمه زدن به این نظام دارند. تمام دشمنان نظام به خصوص در این اغتشاشات مانند جنگ احزاب جمع شده و در کنار هم قرار گرفته اند تا این نظام را سرنگون کنند. البته از ابتدای انقلاب تا کنون همین خط مشی را داشته اند، اما به لطف خدای متعال با حضور مردم نتوانسته اند کاری از پیش ببرند و از این به بعد نیز همانطور که مقام معظم رهبری فرموده اند نمی‌توانند کاری کنند.

وی گفت: یک مدیر باید دشمن را بشناسد و بتواند جهت خنثی‌سازی توطئه‌های دشمنان اقدام کند. امروز دشمن فشار را بر معیشت مردم وارد کرده است تا نظام را ناکارآمد جلوه دهد. همه ما باید در این امر آگاه باشیم و در این مسیر دست به دست هم دهیم تا توطئه دشمن را خنثی کنیم.

وی با اشاره به وظیفه‌شناسی مردم گفت: در این چند ماه اخیر شبکه‌های بیگانه با تبلیغات خود سعی در دلسرد و ناامید کردن مردم داشتند، اما دیدید که مردم در ۲۲ بهمن چه پاسخی دادند.

وی با اشاره به حضور پرشکوه مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن گفت: مردم احساس مسوولیت کردند و این اتمام حجتی برای مسوولین است تا در خدمت به مردم کوتاهی نکنیم چرا که مردم به وظیفه خود عمل کردند. زمانی که به حضور آن‌ها نیاز است، در صحنه حاضر بودند. مدیر جهادی باید برای خدمت برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت داشته باشد و برنامه خود را به طور منظم کنترل کند تا ببیند به آن اهداف تعیین شده رسیده است یا خیر و تلاش کند تا موانع پیش رو را برطرف کند. باید از ظرفیت‌ها و امکانات به خوبی استفاده شود.

خدائیان با اشاره به وجود ۱۵۰ معدن فعال و ظرفیت‌های اقتصادی شهرستان محلات گفت: اگر در استان و شهرستان برای این معادن برنامه داشته باشیم، نه تنها این معادن می‌توانند مشکل اشتغال و نقدینگی برای امور عمرانی این شهرستان را برطرف کنند، بلکه می‌توانند مشکل استان را نیز برطرف کنند.

وی با اشاره به خام فروشی سنگ برداشت شده از این معادن گفت: باید برای فرآوری این منابع برنامه داشته باشید، زیرا درآمد حاصل از آن چند برابر خواهد شد. امکان سرمایه‌گذاری از سمت دولت در این زمینه وجود ندارد. امروزه در جهان با استفاده از همین سنگ‌های ما درآمد بسیاری دارند و محصول را به ما می‌فروشند، اما خام‌فروشی باعث شده است که این منابع برای ما ارزش افزوده چندانی نداشته باشد.

وی افزود: این ظرفیت باید توسط بخش خصوصی ایجاد شود و این وظیفه مسوولین است که آن‌ها را به این زمینه دعوت کند تا سنگ این شهرستان به شکل خام صادر نشود. این استفاده بهینه از امکانات و همان مدیریت جهادی است که مسوولین باید با دعوت و ایجاد اعتماد، افراد را به سرمایه‌گذاری تشویق کنند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های خوب گل و گیاه در شهرستان محلات گفت: نباید با وجود این ظرفیت‌ها، به گفته مسوولین شهر، جاده این شهرستان به قتلگاه تبدیل شده باشد. اگرچه شخصی که در معادن سرمایه گذاری می‌کند باید از سرمایه‌گذاری خود بهره ببرد و امنیت سرمایه‌گذاری وی تامین شود، مردم نیز باید از منافع آن بهره‌مند شوند و جاده‌ها نباید به خاطر تردد ماشین‌های حمل سنگ ناامن شود.

خدائیان افزود: قانون‌گذار نیز حقوقی را شهرستان درخصوص معدن پیش‌بینی کرده است. در مواد مختلف آمده است که این حقوق باید واریز شود و در اختیار استان قرار گیرد و اولویت با شهرستان و بخشی است که معدن در آن منطقه قرار دارد. برخی از معادن این حقوق را پرداخت نمی‌کنند یا میزان استخراج شده را کمتر از میزان برداشتی اعلام می‌کنند. این وظیفه ماست که نظارت دقیقی بر این مساله داشته باشیم تا به میزان استخراج شده، حقوق دولتی به شهرستان تعلق بگیرد.

وی گفت: باید پیگیری کنیم که این حقوق در مرحله اول دریافت شده و در همین محل هزینه شود. یکی از وظایف همکاران ما در بازرسی استان این است که این مساله را رصد کنند تا ببیند دستگاه‌های دولتی در عمل به وظیفه خود در وصول حقوق دولتی کوتاهی می‌کنند یا خیر. باید این مساله را پیگیری کنند که چه میزان از این معادن برداشت شده و چه میزان حقوق دولتی واریز می‌شود و میزان برگشتی در محل خود مصرف می‌شود یا خیر.

خدائیان تصریح کرد: اگر حقوق دولتی معادن در اختیار فرمانداری قرار گیرد، مشکل اقدامات عمرانی و جاده‌ای نخواهیم داشت. همین قانون پیش‌بینی کرده است که بخشی از حقوق دولتی معادن باید صرف بازسازی همان معدن شود و باید جهاد کشاورزی بر این مساله نظارت کند. باید دادگستری و بازرسی استان بر مساله حقوق دولتی نظارت کنند و سهم شهرستان به آن تعلق گیرد.

وی ادامه داد: اگر اعضای شورای تامین دست به دست هم بدهند، بسیاری از مشکلات موجود در شهرستان حل خواهد شد و به راحتی می‌توان ظرفیت‌های چنین شهرستانی که به صورت بالقوه از نعمت خدادادی بهره‌مند و ثروتمند است، را به فعلیت رساند.

خدائیان ضمن ابراز امیدواری درخصوص حل مشکلات شهرستان در این سفر گفت: ما وظیفه سازمان بازرسی را انجام می‌دهیم و دستگاه‌ها نیز باید وظیفه خود را پیگیری کنند. امیدوارم با همکاری هم خدمت موثری را در این شهرستان انجام دهیم.

خدائیان با حضور در معدن عباس آباد در جریان اقدامات صورت گرفته برای وصول مطالبات از معدن دار و مزایده صورت گرفته در واگذاری به بهره بردار جدید قرار گرفت. در این بازدید توضیحاتی توسط مسوولین در مورد اقدامات انجام شده، برنامه‌های آتی و موانع موجود از جمله تکمیل بحث مانیتورینگ در استفاده بهینه از این معدن ارائه شد.

وی با حضور در اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان محلات، از سیستم مانیتورینگ، بهره‌برداری و انتقال معدن بازدید کرد.

دکتر ذبیح‌الله خادمیان و هیات همراه در بدو ورود به شهرستان محلات، ضمن حضور در گلزار شهدای محلات به مقام شامخ شهدا ادای احترام کردند.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده