به گزارش میمتالز، پیش فروش خودروهای وارداتی همچنان با ابهامات زیادی همراه است. علاوه بر این که وزارت صمت از اعلام تعداد، قیمت و حتی مدل خودروها خودداری میکند، به صورت دقیق مشخص نکرده که ۵۰۰ میلیون تومانی که خریداران برای ثبتنام باید در حساب خود داشته باشند، تا چه زمانی بلوکه میماند؟
وزارت صمت اطلاعات خرید خودروهای وارداتی را محرمانه دانسته و پشت درهای بسته و با تعدادی محدودی از رسانهها به صورت گزینشی جزئیات این پیشفروش را در حد زمان پیشفروش در میان گذاشت.
امید قالیباف، سخنگوی وزارت صمت، در توضیح این که چرا اطلاعات پیش فروش خودروهای وارداتی مشخص نشده است؟ گفت: به دلیل مقتضیات تحریمها نمیتوان همه اطلاعات را به صورت شفاف اطلاعرسانی کرد. اما متقاضیان اطمینان داشته باشند که در زمان ثبتنام اصلی همه اطلاعات در اختیارشان قرار خواهد گرفت. ضمن این که اکنون عرضه دو مدل خودرو چانگان قطعی شده است.
حال که انتقادات زیادی از سوی رسانهها و کارشناسان بر این شیوه از فروش خودروهای وارداتی وارد شده است، وزارت صمت به جای توضیح بیشتر در این رابطه، مساله و ابهام دیگری را به وجود آورده و اعلام میکند که به حساب بلوکهشده ۵۰۰ میلیون تومانی متقاضیان سود تعلق میگیرد.
گرچه این مساله همچنان مطرح است که چرا باید بلوکهشدن ۵۰۰ میلیون تومان باید جزو شروط ثبتنام قرار بگیرد؟ اما حال این سوال به وجود میآید که متقاضیان خرید خودروهای وارداتی از این بلوکه شدن سودی میبرند؟
در ابتدا باید به این نکته اشاره کرد که وزارت صمت هنوز اعلام نکرده است که سود عایدی متقاضیان طرح پیش فروش خودروهای وارداتی چند درصد است. اما اگر این افراد همان ۵۰۰ میلیون تومان را در بانک به صورت سپردهگذاری کوتاهمدت در بانک نگه دارند، در طرح عادی که سود آن ۱۰ درصد است، ۲۵ میلیون تومان سود نصیب آنها میشود.
حال باید این نکته را در نظر گرفت که طبق اعلام وزارت صمت، تحویل خودروهای وارداتی سه تا شش ماه طول میکشد. در نتیجه میتوان سود سپردهگذاری سه ماهه، یعنی ۱۲ درصد، و شش ماهه، یعنی ۱۴ درصد، بانکها را نیز حساب کرد.
اگر مردم مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان خود را به مدت سه ماه در بانکها سپردهگذاری کنند، ۶۰ میلیون تومان سود کسب کرده و اگر همین مبلغ در مدت شش ماه سپردهگذاری شود، سود آنها به ۸۵ میلیون تومان میرسد.
البته باید در نظر داشت که احتمالاً در این میان سود بانکها و وزارت صمت از این جریان بلوکهسازی پولهای مردم بیشتر خواهد بود.
دریافت سود ۱۵ تا ۸۵ میلیون تومانی متقاضیان در پیش فروش خودروهای وارداتی در صورتی اتفاق میافتد که خودرویی در کشور برای تحویل به مشتریان وجود داشته باشد.
پیش فروش خودروهای وارداتی در حالی برگزار شده است که هنوز محمولهای با تعداد بالا خودرو وارد کشور نشده است.
سازمان تعزیرات وارد بحث پیش فروش خودروهای وارداتی شده و معتقدند این روش فروش مشکلات قانونی دارد. سید احد یوزباشی، مدیرکل حقوقی سازمان تعزیرات حکومتی در گفتگوی خبری گفت: قرارداد خرید خودروهای وارداتی دارای مشکل حقوقی است. در ابتدا باید قیمت قطعی خودروهای وارداتی از قبل مشخص باشد و معلوم شود چه خودرویی و با چه کیفیتی قرار است به مردم فروخته شود.
حق مردم است که بدانند قرار است چه خودرویی را قرار است خریداری کنند. در نتیجه انتظار میرود که وزارت صمت اطلاعات دقیق پیش فروش خودروهای وارداتی را مانند هر طرح پیش فروش خودرویی که در کشور برگزار میشود منتشر کند و از تحریمها به عنوان بهانهای برای کموکاستیهای خود استفاده نکند.
منبع: تجارت نیوز