تاریخ: ۰۸ اسفند ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۳:۰۴
بازدید: ۱۸۱
کد خبر: ۲۹۵۶۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

نقشه نیمروز بورس چهارشنبه (8 اسفند) / بازگشت آرامش به بورس

می متالز - معاملات امروز بازار سهام در متعادل‌ترین وضعیت روزانه در هفته‌ گذشته دنبال می‌شود. کاهش ترس ناشی از ریسک استعفای وزیر امور خارجه کشور که با ارسال سیگنال‌های نامبارکی برای فعالان اقتصادی همراه بود، منجر به افزایش حجم تقاضا و پا پس کشیدن فروشندگان سهام شده‌است.
نقشه نیمروز بورس چهارشنبه (8 اسفند) /   بازگشت آرامش به بورس

به گزارش می متالز، با این تفاسیر اگرچه شاهد رشد شاخص کل هستیم اما از عمق معاملات کاسته شده و نه خریداران میلی به خرید سنگین از خود نشان می‌دهند و نه فروشندگان با کم شدن سایه ریسک قبلی لزومی به فروش در قیمت‌های فعلی احساس می‌کنند.

 امروز بازار آرامی را پشت سر می‌گذاریم. همزمان با مخالفت صریح رییس جمهور با استعفای وزیر امور خارجه و اعلام حمایت‌های مختلف از محمدجواد ظریف در این پست و حضور وی در استقبال از نخست وزیر ارمنستان، ریسک استعفای محمدجواد ظریف به طور کلی برطرف شده‌است و به همین دلیل خبری از فروش‌های گسترده روز گذشته در بورس نیست. اما از سوی دیگر در سمت تقاضا نیز خبری از قدرت خریداران برای ورود به سهام ملاحظه نمی‌شود. آرامش در بازار ارز با پشت سرگذاشتن یک روز نسبتا ملتهب و توانایی کنترل این بازار موازی، چشم‌انداز رشد دلاری بورس را نیز تا حد زیادی کنترل کرده‌است و توانایی خرید و فروش در قیمت‌های فعلی برای معامله‌گران بورسی، از هیجان خرید و فروش در این محدوده کاسته‌است. تشکیل تقاضا در برخی از نمادهای گروه شیمیایی پس از گردش نقدینگی در گروه‌های مختلف در معاملات امروز به چشم می‌خورد. هرچند این تقاضا در نمادهای بزرگ‌تر با عرضه‌های بیشتر اجازه رشد هرچه بیشتر قیمت پایانی را نداده‌است و شاخص صنعت شیمیایی علیرغم تشکیل صف خرید در برخی نمادها نظیر «شغدیر» ، «شفارس» ، «شکلر» و «پترول» حرکت مثبت خاصی را به ثبت نرسانده‌است.

موج تقاضا در کوچکترها

بار دیگر با کاهش قدرت نقدینگی در بورس شاهد قوت گرفتن تقاضا در نمادهای کوچکتر بازار هستیم. رشد نزدیک به 1 درصدی شاخص هم‌وزن در کنار رشد 0.4 درصدی شاخص کل گواه این مدعاست. بالا بودن اهرم نمادهای یاد شده در کنار به حرکت‌ درآمدن قیمت‌های پایانی با تزریق میزان کمتری از نقدینگی و نبود فروشندگان و بازارگردانان کنترل‌گر در این نمادها، فضای مهیا‌تری برای رشد در قیمت‌های فعلی رقم می‌زند و شرکت‌هایی که گزارش‌های عملکرد بهمن‌ماه بهتری داشته‌اند در این وضعیت از استقبال بیشتری برخوردارند. اما ذات معاملات آخرین روز هفته و تمایل کمتر معامله‌گران به خرید و فروش در روزهای چهارشنبه و در شرایط عادی، خرید و فروش‌ها را به سردی گراییده‌است. موضوعی که احتمال تقویت آن در هفته آتی وجود دارد.

شیمیایی‌ها و بانکی‌ها در صدر معاملات

پس از تجربه هجوم تقاضا به نمادهای گروه فلزات اساسی در ابتدای هفته و رشد قدرتمند شاخص کل با حرکت نمادهای بزرگ این صنعت، با فرصت ذخیره سود ناشی از این رشد هفتگی آن‌هم پس از تنش روانی ایجاد شده در معاملات روز گذشته، تنور معاملات این گروه به سردی گراییده‌است. در عین حال با توجه به اخباری مبنی بر احتمال تمدید معافیت‌های مالیاتی موجود، انتظار برای به جریان افتادن مذاکرات در خصوص به نتیجه رساندن موضوع FATF در فرصت باقیمانده و مواردی از این دست، بار دیگر شاهد معاملات پرحجم در نمادهای گروه بانکی هستیم. هرچند حجم این معاملات با زمان اوج معاملات گروه بانکی فاصله بسیار زیادی دارد اما برآیند وقایع و اخبار موجود احتمال چرخش مجدد نقدینگی به این گروه را تقویت می‌کند.

از سوی دیگر حجم سنگین خرید و فروش در نماد «پترول» برای دومین روز متوالی و بهتر شدن جریان معاملات روزانه نمادهای این صنعت در روز جاری، صدرنشین ارزش معاملات روزانه را در اختیار گروه شیمیایی قرار داده‌است. هرچند با سرکوب قدرتمند تقاضا در نمادهای بزرگتر و حضور پررنگ فروشندگان در مسیرهای صعودی به نظر نمی‌رسد این گروه در ادامه راه توانایی جذب نقدینگی بیشتر را داشته باشد اما اوضاع در نمادهای کوچکتر این صنعت می‌تواند کاملا متفاوت باشد. تمرکز بر سیگنال‌های تکنیکالی از یک سو و قابلیت جهش سودآوری با افزایش نرخ احتمالی محصولات از سوی دیگر نظر معامله‌گران را به این قسمت از تالار شیشه‌ای معطوف کرده‌است.

عناوین برگزیده