به گزارش میمتالز، سنگ آهن ظرف روزهای پایانی هفته منتهی به روز جمعه دهم مارس مجددا با افزایش نرخ مواجه شد و تا مرز ۱۳۰دلار پیش رفت. به این ترتیب پلتس، بهای هر تن از این محصول با عیار ۶۲درصد وارداتی به بنادر شمالی چین را برابر ۱۲۹دلار و ۹۵سنت ارزیابی کرد که این رقم نسبت به نرخ فروش آن در روز قبل رشد ۹۵سنتی داشت.
افزایش تقاضا برای سنگ آهن از سوی فولادسازان چینی و رشد بهای کنسانتره داخلی، عامل اصلی رشد نرخ سنگ آهن وارداتی به چین بود. به گفته منابع پلتس، کاهش تولید کنسانتره داخلی به دلیل افزایش نظارتهای ایمنی بر معادن این کشور و رشد اندک حاشیه سود فولادسازان چینی زمینه افزایش بهای کنسانتره را فراهم کرده است که این موضوع محرک بهای سنگ آهن وارداتی به چین نیز به شمار میرود. در عین حال، سیاستگذاران چینی رشد اقتصادی ۵درصدی را برای این کشور در سال ۲۰۲۳ هدف گذاری کردهاند و این موضوع بسیاری از فعالان بازارهای مالی و کالایی دنیا را ناامید کرده است، اما در جلسه کمیسیون خلق چین مجددا وعدههایی درخصوص حمایت دولت از بخش ساخت وساز داده شد که این موضوع سیگنالی مثبت برای بازار آهن و فولاد به همراه داشته است.
راند جدید کاهش نرخ در بازار زغال سنگ متالورژیک استرالیا آغاز شد. کاهش تقاضا برای زغال گران استرالیا و افزایش عرضه این محصول عامل اصلی این افت نرخ بود. به این ترتیب پلتس، پریمیوم این محصول فوب استرالیا را برای روز جمعه دهم مارس برابر ۳۶۳دلار به ازای هر تن ارزیابی کرد که نسبت به نرخ فروش آن در روز قبل افت ۳دلاری داشت. فولادسازان هندی به کاهش بهای این محصول تا محدوده ۲۷۵ تا ۳۰۰دلار فوب استرالیا ظرف یکماه پیش رو امیدوارند و از این رو از خرید آن اجتناب میکنند. در حال حاضر زغال متالورژیک با کیفیت بالا با مبدا ایالاتمتحده و تحویل هند با نرخ ۳۶۵دلار بهازای هر تن در دسترس فولادسازان هندی است که این موضوع از عقبگرد بهای زغال استرالیا حمایت میکند. پلتس، بهای هر تن زغال متالورژیک تحویل بنادر چین را نیز برای روز جمعه دهم مارس با ثبت کاهش روزانه یکدلاری برابر ۳۴۱دلار بهازای هر تن ارزیابی کرد. در حالی که دارندگان زغال در بنادر چین خواهان فروش محصول خود با نرخی بالاتر هستند، متقاضیان از پذیرش قیمتهای اعلامی خودداری میکنند و به این ترتیب از حجم فروش زغال متالورژیک استرالیا تحویل بنادر چین کاسته شده است.
قیمت قراضه وارداتی ترکیه در تاریخ ۱۰مارس کاهش یافت. پلتس از انعقاد سهقرارداد فروش قراضه با مبدا اروپا و با نرخی در محدوده ۴۴۰ تا ۴۶۰دلار به ازای هر تن خبر داد و به این ترتیب پلتس، بهای قراضه وارداتی به ترکیه تحویل این کشور را با ثبت کاهش روزانه ۲۵/ ۴دلاری برابر ۴۵۷دلار و ۷۶سنت ارزیابی کرد. با این حال، بسیاری از جمع آوریکنندگان قراضه میگویند فروش محصول با نرخی کمتر از ۴۶۰دلار، فاقد سود است و این موضوع مانع افت بیشتر بهای قراضه صادراتی به ترکیه میشود.
منبع: دنیای اقتصاد