تاریخ: ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۱:۲۹
بازدید: ۲۳۷
کد خبر: ۲۹۶۳۵۵
سرویس خبر : محیط زیست
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان یزد خبر داد:

برگزاری پویش «مسیر سبز و ایران سبز» در سیزده نوروز/ تاکنون هیچ مجوزی برای معدن دره زرشک صادر نشده است

برگزاری پویش «مسیر سبز و ایران سبز» در سیزده نوروز/ تاکنون هیچ مجوزی برای معدن دره زرشک صادر نشده است
‌می‌متالز - مدیر کل حفاظت محیط زیست استان ​با اشاره به در پیش بودن روز ۱۳ نوروز و نامگذاری آن به عنوان روز طبیعت، گفت: در نظر داریم با برگزاری پویش «مسیر سبز و ایران سبز» در این روز ضمن تشویق مردم به حفظ محیط زیست، این فرهنگ را در جامعه ارتقا بخشیم.

به گزارش می‌متالز، «سیدرضا نورانیان» در جمع اصحاب رسانه استان با اشاره به اینکه به شدت با کمبود نیروی متخصص و متعهد در استان مواجه هستیم، گفت: در سال‌های اخیر شاهد کاهش شدید نیروی انسانی در محیط زیست استان به دلیل سختی کار و بالا رفتن سنوات خدمت برخی از همکارانمان هستیم و تداوم این روند به عنوان یک تهدید که تبعات آن می‌تواند موجب خسارت به محیط زیست استان شود، بسیار نگران‌کننده است که البته امیدواریم تصمیمات لازم در سطح ملی و استانی جهت رفع این نگرانی اخذ شود.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان یزد با بیان این که در حال حاضر تنها ۶۰ محیطبان حفاظت از ۱.۲ میلیون هکتار عرصه‌های تحت پوشش محیط زیست استان را برعهده دارند، این کمبود نیروی انسانی را تهدید و نگران کننده برای حفظ محیط زیست استان خواند و اضافه کرد نیازمند حدود ۲۵۰ نیرو هستیم.

نورانیان وسعت عرصه تحت مدیریت محیط زیست استان را یک میلیون و ۲۷۰ هکتار ذکر کرد و گفت: در حالی براساس استاندارد جهانی برای هر یکهزار هکتار عرصه‌های محیط زیستی یک نفر محیطبان نیاز است که این رقم در استان یزد برای هر محیطبان ۲۳ هزار هکتار می‌باشد.

وی در بخش دیگری از سخنانش تصریح داشت: هرچند محیط‌زیست به لحاظ ساختاری توان پاسخگویی متناسب با نیاز‌های جامعه را ندارد، ولی همواره سعی دارد با تمام امکانات و کار جهادی نیرو‌های موجود به امور محوله رسیدگی کند که البته این وظایف در استان یزد به دلیل گستردگی جغرافیایی بسیار سنگین‌تر و دشوارتر است.

مدیر کل محیط زیست استان با تاکید بر اینکه یزد استانی پیشرو در قرق‌های اختصاصی است، گفت: هم اکنون سه مورد از پنج قرق کشور در استان یزد فعالیت دارد، ولی علی رغم متقاضیان بیشتر در این زمینه به دلیل بروز برخی مسائل حقوقی در کشور تداوم نداشته و هنوز دستورالعملی از سازمان مرکزی در این باره ابلاغ نشده است.

وی با بیان اینکه اوصاف آمیخته شدن مسائل اقتصادی با فعالیت‌های زیست محیطی می‌تواند راهگشای حفاظت از برخی از بخش‌ها باشد که البته قبلاً در قالب قرق‌های اختصاصی در کشورمان عملیاتی شده و حتی در توسعه گردشگری این بخش موثر بوده است تصریح نمود: وقفیات گذشتگان نمونه بارزی از تعلق خاطر سبقه دیرینه مردم استان یزد به محیط زیست و حفاظت از آن خواهد یود.

به گفته وی در مجموع با توجه به آمار‌های گردآوری شده از سرشماری حیات وحش شاهد روند رو به رشد جمعیت گونه‌های جانوری در استان هستیم، گفت: البته این آمار در برخی مناطق تحت حفاظت کاهشی و برخی مناطق مثبت و صعودی است، تنها مربوط به مناطق تحت پوشش محیط زیست است و نمی‌توان آن را به تمام عرصه‌های استان بسط داد.

این مقام مسوول بیان داشت: امسال به همت محیطبانان استان تاکنون ۳۷ پرونده شکار غیرمجاز تشکیل شده که منجر به دستگیری شکارچی یا اکیپ‌های شکارچی و معرفی آن‌ها به مراجع قضایی شده است.

مدیر کل محیط زیست استان در ادامه با بیان این که استان یزد با ۷.۵ میلیون هکتار وسعت دارای پتانسیل‌های بالایی به لحاظ صنعت و معدن و نیز نیروی انسانی سختکوش است، قطعاً صنعتی و معدنی بودن استان علاوه بر تمام مزیتهایش، تهدیدات و آسیب‌هایی را نیز به همراه دارد که بخشی از آن‌ها مرتبط با مباحث زیست محیطی است.

وی درخصوص خسارات وارده از بخش معادن به محیط زیست گفت: در قانون سهمی از مسوولیت اجتماعی و فروش یک درصد معادن که در استان یزد افزون بر ۷۰۰ واحد دارای پروانه بهره برداری هستند، برای محیط زیست تعریف نشده و این اعتبار سهم سایر بخش‌ها می‌شود.

نورانیان در ادامه افزود: تاکنون هیج مجوزی برای معدن دره زرشک صادر نشده است.

وی با اشاره به واقع شدن یزد در مرکزیت و شاهراه مواصلاتی کشور، از تردد بالای خودرو‌ها در محور‌های مواصلاتی استان و تاثیرگذاری آن‌ها بر افزایش آلودگی‌های زیست محیطی در استان خبر داد.

مدیر کل محیط زیست استان با بیان اینکه ما میراث‌دار گونه‌های ارزشمند زیستی از گذشته و موظف به پاسداری از آن‌ها برای نسل آینده هستیم، گفت: استان یزد دارای ۱۶ منطقه تحت حفاظت محیط زیست به عناوین مختلف است که حدود ۱۱ درصد مساحت استان را در برگرفته است.

نورانیان بر اهمیت نقش محوری و مشارکتی مردم در حفاظت از محیط زیست، از راه اندازی خانه‌های محیط زیست با همکاری سایر بخش‌ها در همین راستا خبر داد و گفت: خانه‌های محیط زیست در واقع کانون همگرایی و خانه وافق ملی بین دولت و مردم هستند که ضعف دولت در حوزه محیط زیست را با مشارکت مردم جبران کنند.

وی گفت: ما در کشور ۱۵۴ شهید و جانباخته محیط زیست داریم که نشان از اهمیت این شغل است.

گفتنی اینکه: در پایان این نشست به سؤالات خبرنگاران پاسخ داده شد.

سید محمد جواد عرفانفر

منبع: آسیانیوز

عناوین برگزیده