به گزارش میمتالز، در سالهای اخیر معضل بیکاری فارغالتحصیلان به یکی از چالشهای کشور تبدیل شده که بر توازن و تعادل بازار کار اثرگذار بوده و موجبات بروز ناهنجاریهای اجتماعی و برخی مشکلات اقتصادی و اجتماعی را فراهم کرده است. بیتردید داشتن شغل در امنیت روانی، اجتماعی و معیشتی موثر است و بدون آن تشکیل خانواده، ازدواج و تامین مسکن برای جوانان بهویژه فارغالتحصیلان دانشگاهی امکانپذیر نیست. در حال حاضر داشتن شغل ضمن تقویت خودباوری و عزت نفس در فرد موجب کسب درآمد و استقلال مالی میشود؛ از این رو ایجاد اشتغال یکی از مهمترین ابزارهای کاهش نرخ بیکاری، فقر و نابرابری به شمار میرود. جوانانی که از پشتوانه شغلی و مالی برخوردار باشند به مشاغل کاذب و فاقد امنیت شغلی روی نمیآورند.
محمود کریمی بیرانوند، معاون اشتغال وزیر کار، از وجود ۲میلیون و ۳۰۰هزار بیکار در کشور بر اساس اعلام مرکز آمار ایران خبر داده و میگوید: ۴۰درصد از این تعداد جمعیت بیکار را جوانان و فارغالتحصیلان دانشگاهی تشکیل میدهند. او معتقد است که ایجاد سالانه یک میلیون شغل حتی اگر به صورت مکرر هم انجام شود مساله بیکاری در کشور را ریشهکن نمیکند. به گفته معاون اشتغال وزیر کار، امسال برای ایجاد سالانه یک میلیون شغل هدفگذاری شده و تقسیم کار دستگاهی و استانی صورت گرفته و به شکل منظم بر عملکرد دستگاهها نظارت شده است. اواخر سال گذشته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تحقق ایجاد یکمیلیون فرصت شغلی در کشور خبر داد و اعلام کرد که از مرز یکمیلیون فرصت شغلی در سال عبور کردیم. او در گفتگو با ایسنا، از ثبت رکورد اشتغال در سال ۱۴۰۱ خبر داد و با دفاع از آمار ایجاد اشتغالی در کشور، افزایش تعداد بیمهشدگان جدید تامین اجتماعی، افزایش اشتغال دائم و ایجاد ۶۰۰هزار اشتغال خالص در کشور بر اساس اعلام مرکز آمار ایران را از جمله دلایل افزایش آمارهای اشتغال عنوان کرد. مرکز آمار ایران نیز در گزارش خود نرخ بیکاری در پاییز سال گذشته را ۲/ ۸درصد اعلام کرد که نسبت به فصل قبل حدود ۷/ ۰درصد کاهش داشته است.
در همین راستا سید صولت مرتضوی، وزیر کار، در سخنانی اولویت نخست وزارت کار در سال جاری را اشتغال دانست و درباره امکان ایجاد یک میلیون فرصت شغلی در سال ۱۴۰۲ گفت: ایجاد این میزان از اشتغال وعده رئیسجمهور است و ما باید تلاش کنیم که نرخ بیکاری را کاهش دهیم. او گفت سال گذشته فراتر از وعده دولت بیش از یکمیلیون فرصت شغلی در کشور ایجاد شد و در سال ۱۴۰۲ نیز درصدی بیشتر از سال گذشته برای ایجاد شغل هدفگذاری شده است. آنطور که مرتضوی گفته، رصد اشتغالزایی در کشور و راستیآزمایی این امر به طور ویژه در حال انجام است و وزارت کار بر عملکرد دستگاههای متولی و حامی جریان کارآفرینی نظارت میکند. همزمان با آغاز سال جدید، اولین نشست شورای عالی اشتغال نیز برگزار شد و رئیسجمهور با اشاره به آمارهای کاهش نرخ بیکاری در سال گذشته، تاکید کرد که نباید به این میزان اشتغالزایی اکتفا کرد و زمینه تحقق شعار سال باید با کار و تلاش و اقدام جهادگونه فراهم شود. او به وزارت کار ماموریت داد که نسبت به ایجاد شغل در استانهای دارای نرخ بیکاری بالاتر اقدام کند و اولویت ایجاد شغل در این استانها را افراد تحصیلکرده قرار بدهد. استمرار روند رفع موانع اشتغال و کسبوکارها، ادامه روند تسهیل و ساماندهی صدور مجوزهای کسبوکار و فعالسازی واحدهای تعطیل و نیمهتعطیل از محورهایی بود که در این جلسه تاکید شد.
به گزارش ایسنا، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی امسال دو برنامه تحولی را در دستور کار خود دارد و مصمم است ضمن ساماندهی بحث اشتغال متاهلان، ظرفیتهای خالی اشتغال در کشور را با همکاری سازمان آموزش فنیوحرفهای فعال کند. وزارت کار همچنین در نظر دارد در سال جدید صدور مجوزهای کسبوکار را تداوم بخشیده و بر افزایش فروش و عرضه محصولات مشاغل خانگی متمرکز شود.
منبع: دنیای اقتصاد