به گزارش میمتالز، در سوی دیگر بازارها، دو رمزارز مهم جهانی نیز واکنش منفی خود را به تقویت دلار جهانی اعلام کردند و مسیر کاهشی را در پیش گرفتند. بر این اساس بیتکوین با افت ۵/ ۴ درصدی به میانه کانال ۲۹ هزار دلاری رسید و مقاومت خود را در کانال جدید ۳۰ هزار دلاری از دست داد. در این میان شیب نزولی این دارایی ارزشمند به اتریوم نیز سرایت کرد و سبب شد از ارزش دومین ارز دیجیتال مهم در سطح جهان نیز حدود ۳ درصد کاسته شود. عامل مهم این واقعه را باید ارقام نامطلوب تورم هسته و در پی آن تشدید سیاستهای پولی دانست. در راستای این موضوع باید به روند جدید شاخص دلار در روز گذشته نیز نگاهی انداخت. شاخص ارز آمریکایی با رشد یک واحدی توانست در ساعت ۱۷ به وقت تهران به کانال ۱۰۲ واحدی صعود کند.
البته این درحالی بود که این شاخص در روز جمعه با رقم ۱۰۰ واحدی پایینترین سطح یکساله خود را ثبت کرد. با توجه به تداوم سیاستهای انقباضی باید به نظرسنجی اخیر معاملهگران نیز اشاره کرد. ۶۹ درصد از آنها پیش از انتشار دادههای تورمی در انتظار افزایش ۲۵/ ۰ واحد درصدی بهره در ماه مه بودند. اما با گزارش منتشر شده از سوی اداره آمار کار مبنی بر افزایش ۱/ ۰ واحد درصدی تورم هسته و همچنین گزارش مشاغل که از کاهش نرخ بیکاری و افزایش دستمزدها حکایت دارد، این رقم به ۸۴ درصد تغییر پیدا کرد. در پی این امر نیز کریستوفر والر یکی از مقامات فدرال رزرو در سخنرانی خود بعد از تحلیل دادههای تورمی گفت: «در حال حاضر بیش از یکسال است که نتیجه مورد نظر در خصوص مهار تورم حاصل نشده و این امر به این معنی است که برای کنترل قیمتها باید نرخ بهره را بیش از پیش افزایش دهیم.»
در پی این امر نیز برخی از اقتصاددانان افزودند که با توجه به عوامل مذکور، دلار جهانی به اوج خود در یکسال گذشته نخواهد رسید و این روند صعودی که منجر به کاهش ارزش سایر ارزها در برابر آن شده است در مدت کوتاهی به پایان میرسد؛ زیرا انتظارات مقامات و معاملهگران نشان میدهد که آنها فقط یک افزایش دیگر نرخ بهره را میپذیرند و با توجه به پیشبینیها پس از دهمین افزایش نرخ بهره سیاستی برای ۳ دوره تا پایان سال جدید آن را کاهش خواهند داد. به نظر میرسد با پایین آوردن نرخ بهره، طلا و رمزارزها در شیب صعودی قرار خواهند گرفت و زیانهای خود را در دو سال اخیر جبران خواهند کرد.
منبع: دنیای اقتصاد