تاریخ: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۴:۲۴
بازدید: ۱۸۷
کد خبر: ۳۰۰۰۹۵
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

سقوط نرخ مانع تحقق رویای لیتیومی آرژانتین

سقوط نرخ مانع تحقق رویای لیتیومی آرژانتین
‌می‌متالز - صعود بهای لیتیوم در بازار‌های جهانی ظرف سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲، آرژانتین را بر آن داشت تا پروژه‌های جدیدی برای استخراج این ماده معدنی در خاک خود تعریف کند. پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۲۵ میزان تولید لیتیوم آرژانتین از ۲۰۰‌هزار تن در سال عبور کند و درآمدی بالغ بر ۶/ ۵میلیارد دلار را برای این کشور به همراه آورد. با این حال، استمرار رکود در بازار خودرو‌های الکتریکی و ادامه یافتن رالی سقوط بهای این محصول مانع تحقق این رویا می‌شود.

به گزارش می‌متالز، در شرایطی که رالی سقوط بهای لیتیوم در بازار‌های جهانی ادامه دار شده است، بر میزان تولید این محصول در آرژانتین افزوده می‌شود. میزان تولید لیتیوم آرژانتین در سال ۲۰۲۵ از ۲۰۰‌هزار تن در سال عبور خواهد کرد و انتظار می‌رود که صادرات این محصول درآمدی بالغ بر ۶/ ۵میلیارد دلار برای این کشور رقم بزند. در شرایط کنونی ۶پروژه جدید برای بهره برداری از ذخایر لیتیوم آرژانتین در دست اجراست که تولید از این معادن به دومعدن فعال لیتیوم این کشور افزوده می‌شود. دو پروژه فعال لیتیوم آرژانتین در منطقه نمک Olaroz در استان جوجوی شمال‌غربی و در منطقه نمک Hombre Muerto در شمال غربی استان کاتامارکا واقع شده اند. برداشت لیتیوم از منطقه نمک Olaroz توسط Sales de Jujuy به‌عنوان یکی از شرکت‌های تابعه Allkem استرالیا و برداشت از منطقه نمک Hombre Muerto توسط شرکت آمریکایی Livent انجام می‌شود.

درآمد صادرات لیتیوم آرژانتین در سال ۲۰۲۲ رشد ۲۳۵درصدی داشت و به حدود ۷۰۰میلیون دلار رسید. آرژانتین در حال حاضر ظرفیت اسمی تولید ۳۷‌هزار و ۵۰۰تن لیتیوم‌کربنات در سال را دارد، این در حالی است که سالانه ۳۳‌هزار تن لیتیوم تولید می‌کند. به گزارش خبرگزاری دولتی Telam، شرکت Sales de Jujuy به عنوان بهره بردار از منطقه نمک Olaroz قصد دارد ظرف دوسال آینده میزان تولید خود را به ۲۵‌هزار تن در سال افزایش دهد. همچنین شرکت Livent قصد دارد میزان تولید لیتیوم کربنات از منطقه نمک تحت اختیار خود را به ۲۰‌هزار تن در سال برساند. همچنین آرژانتین پیش‌بینی می‌کند که درآمد حاصل از صادرات این کشور از صادرات لیتیوم تا سال ۲۰۳۰ به ۷/ ۸میلیارد دلار در سال برسد. این درآمد با بهره برداری از مجموع ۱۱معدن لیتیوم در این کشور حمایت و محقق می‌شود.

این کشور چهارمین تامین‌کننده جهانی لیتیوم پس از استرالیا، شیلی و چین است و بخشی از به‌اصطلاح مثلث لیتیوم است که در آن بیش از نیمی از منابع شناسایی‌شده این ماده معدنی در جهان یافت می‌شود. مثلث لیتیوم یک نوار منحصربه‌فرد از زمین‌های مرتفع پوشیده از دریاچه‌ها و نمک‌های سفید است که شیلی، آرژانتین و بولیوی را دربرمی‌گیرد. هر تن لیتیوم‌کربنات با ثبت کاهش نرخ سالانه ۶۳درصدی در روز ۲۱آوریل با نرخ ۱۷۷‌هزار و ۵۰۰یوآن به فروش رفت. این نرخ کمترین بهای فروش این محصول ظرف ۱۸ماه اخیر بود. عرضه فراوان و تقاضای ضعیف از سقوط بهای این محصول حمایت کرد. دولت چین قصد دارد به یارانه‌های نقدی برای خانوار‌هایی که خودرو‌های برقی جدید خریداری می‌کردند پایان دهد.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده