به گزارش میمتالز، صنایع مختلف این روزها با مشکلات بسیاری دستوپنجه نرم میکنند. از بحث تامین ارز گرفته تا ثبت سفارش و همچنین ترخیص مواداولیه از گمرک همگی جزو چالشهایی است که دوباره حاد شده و بار دیگر تولید را هدف گرفته است. یکی از صنایعی که به مواداولیه نیاز فوری دارد، صنعت تولید لنتترمز است. صنعتی که نمیتواند متوقف شود و چشمانتظار ورود مواداولیه باشد. طی سال گذشته و سال جاری ارزی برای تخصیص بهصنایع وجود ندارد و همین زنگ خطری برای کاهش تولید و البته افزایش تورم خواهد بود.
درخصوص بحث مشکلات گمرکی، مسعود حسنپور، دبیر انجمن تولیدکنندگان لنتترمز و کلاچ بهروزنامه «دنیایخودرو» گفت: «جلساتی با معاون فنی گمرک برگزار کردیم و مشکلات تولیدکنندگان را با ایشان درمیان گذاشتیم. ایشان راهحل دادند و مشکلات را پشت سر خواهیم گذاشت. همچنین بهما قول دادند که مشکلات تولیدکنندگان لنتترمز در بحث ترخیص مواداولیه را بهصورت ویژه پیگیری کنند.»
وی با بیان اینکه مشکل عمدهای که تولیدکنندگان لنتترمز با آن مواجه هستند بحث ثبت سفارش مواداولیه است، تصریح کرد: «مشکل اصلی بحث ثبت سفارش و تخصیص است که پیش از فرآیند گمرک مطرح است. تولیدکنندگان لنتترمز و همچنین تمام تولیدکنندگان قطعات و لوازمیدکی مشکل تامین مواداولیه دارند.»
حسنپور در ادامه افزود: «بسیاری از مواداولیه یا بهطور کلی درکشور موجود نیست یا درصورت موجود بودن نیز کفاف نیاز بخش تولید را نمیدهد. این درحالی است که ما برای تامین ارز برای واردات هم دچار مشکل هستیم.»
وی تاکید کرد: «وقتی سفارش خود را ثبت میکنید، در انتظار تخصیص ارز هستید و این درحالی است که ارزی وجود ندارد. اما مطابق با قوانین موجود در این بخش، وقتی ثبت سفارش انجام میشود، یک ماه زمان برای تخصیص ارز دارید.»
حسنپور با بیان اینکه برای تخصیص ارز باید ۵ درصد ارزش ثبت سفارش نزد بانک بلوکه شود، اظهار کرد: «تولیدکننده باید ۵ درصد ارزش ثبت سفارش را نزد بانک بلوکه کند. اگر از یک ماه عبور کند و تولیدکننده بخواهد این یک ماه را تمدید کند، ۱۰ درصد دیگر از ارزش ثبت سفارش را بلوکه کند. این درحالی است که تولیدکنندگان دچار بحران نقدینگی هستند و این ۱۵ درصد بخش بزرگی از نقدینگی آنها را از بین میبرد.» وی افزود: «تولیدکنندگان در حال حاضر با سازمان مالیاتی و بیمه در حال رایزنی برای پرداخت اقساطی هستند؛ بنابراین تولیدکننده هر بار که وارد پروسه ثبت سفارش میشود، اگر ارز برای تخصیص وجود نداشته باشد، باید بخشی از نقدینگی خود را نزد بانک بلوکه کند که بسیار عجیب است.»
حسنپور تاکید کرد: «یکی از معضلات همین مهلت یکماهه برای تخصیص ارز است. ما درحال مذاکره هستیم تا این مهلت یکماهه برداشته شود.»
دبیر انجمن تولیدکنندگان لنتترمز و کلاچ کشور درخصوص اینکه آیا درحال حاضر شرکتها مواداولیه در اختیار دارند یا خیر؟ تصریح کرد: «هماکنون شاهد بحران بزرگی در بخش تولید هستیم و فکر میکنم آثار آن ۵ یا ۶ ماه آینده احساس شود. کالا در بازار کم خواهد شد و این ناشی از اختلالی است که در تامین مواداولیه رخ میدهد.»
وی تاکید کرد: «با این شرایط کالا کم خواهد شد؛ چراکه تولید کاهش مییابد و وقتی کالا کم شود، تورم در بازار ایجاد شده و قیمتها رشد روزافزون خواهد داشت.»