تاریخ: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۰:۴۱
بازدید: ۸۱
کد خبر: ۳۰۰۲۸۰
سرویس خبر : آهن و فولاد
محمد یاسر طیب نیا در نشست خبری عنوان کرد:

فولاد مبارکه در ۱۴۰۱ تولید بیش از ۱۰.۲ میلیون تن ثبت کرد

فولاد مبارکه در ۱۴۰۱ تولید بیش از ۱۰.۲ میلیون تن ثبت کرد
‌می‌متالز - تولید فولاد مبارکه در سال گذشته موفق شد با تولید ۱۰ میلیون و ۲۴۰ هزار تن بالغ بر ۳۴ درصد تولید فولاد را به خود اختصاص داد.

به گزارش می‌متالز، دکتر محمد یاسر طیب نیا روز سه شنبه در نخستین نشست خبری در جمع ده‌ها خبرنگار محلی و سراسری توضیح داد، هدف متوازن دسترسی به ۱۸ میلیون تن فولاد در برنامه فولاد مبارکه گنجانده شده است.

وی تصریح کرد: دستیابی به درآمد ۱۵ میلیارد دلاری برای فولاد مبارکه یک هدف گذاری چالشی و سنگین محسوب می‌شود.

طیب نیا تاکید کرد: جایگیری در جمع ۲۰ شرکت برتر فولاد ساز جهان از سوی فولاد مبارکه در دستور کار قرار دارد.

توزیع ۴۹ میلیارد سود برای سهامداران

مدیرعامل فولاد مبارکه از توزیع سود به میزان ۴۹ میلیارد تومان در سال گذشته خبر داد و تصریح کرد: این رقم توزیع سود، بمنزله بزرگترین میزان در تاریخ کشور محسوب می‌شود.

وی خاطر نشان ساخت: فولاد مبارکه در توزیع سود بین ۴۰ میلیون سهامدار سهام عدالت نقش داشت.

سبد سهام عدالت شامل ۴۹ شرکت بورسی و غیر بورسی است، تعداد ۳۶ شرکت از آن‌ها در زمان آزاد سازی سهام عدالت بورسی و ۱۳ شرکت غیر بورسی بوده اند.

مدیرعامل فولاد مبارکه با بیان اینکه این شرکت سهم تقریبی ۱.۵ درصدی در تولید ناخالص کشور و ۶.۵ درصدی در تولید ناخالص در بخش صنعت ایفای نقش دارد.

وی گفت: امروز بیش از یکهزار و ۵۰۰ تا سه هزار شرکت تامین کننده اقلام مورد نیاز مبارکه محسوب می‌شوند و در عین حال سایر صنایع را تامین می‌کنند.

طیب نیا تاکید کرد: استفاده حداکثری از ظرفیت‌های داخلی با توجه به برنامه‌های توسعه‌ای دنبال می‌شود و در چارچوب حرکت در مسیر صنعت سبز برنامه ۲۰۰۰ مگاوات نیروگاه یا در دست احداث یا در مسیر احداث قرار دارد.

وی گفت: امروز فولاد مبارکه برای تامین انرژی مورد نیاز برنامه مطالعه بهره برداری از دو میدان گازی را در دست اقدام دارد که گاز مورد نیاز را تدارک کند و مازاد آن را در شبکه قرار خواهد داد.

مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: بالغ بر ۲.۳ میلیارد دلار از سوی این واحد صنعتی برای کاهش مصرف انرژی سرمایه گذاری انجام شد که این خود در جهت تغییر الگوی مصرف انجام گرفت ودر کشور این اقدام را می‌توان بی نظیر ارزیابی کرد.

وی این راهم توضیح داد، بررسی‌های انجام شده توسط مراجع رسمی گویای آن است که فولادد مبارکه سهم کمتر از یک درصدی در مصرف آب زاینده رود دارد.

به گفته طیب نیا، آمار‌های منتشر شده گویای آن است که میانگین جهانی مصرف آب برای صنعت ۳.۳ متر مکعب برتن ثبت شده، در حالی که بزرگترین واحد فولاد سازی کشور به ازای تولید هر تن تختال ۳.۲ متر مکعب آب مصرف می‌کند و این مهم گویای کاهش مصرف اب با سرمایه گذاری‌های صورت گرفته است.

وی پیرامون اقداماتی که در بخش بومی سازی صورت گرفته، توضیح داد: بومی سازی ۱۰۰ هزار قطعه که برآورد می‌شود بالغ بر سه میلیارد دلار صرفه جویی ارزی به همراه داشته و این مهم نیز در یک دهه محقق شد.

طیب نیا رویکرد به سوی شرکت‌های دانش بنیان به عنوان یکی از برنامه‌های فولاد مبارکه برشمرد و افزود: ثبت سفارش خرید پنج هزار میلیارد تومان از افزون بر ۶۰۰ شرکت دانش بنیان کشور از دیگر اقداماتی است که توسط بزرگترین فولاد ساز کشور انجام گرفت.

۵ جهت گیری اصلی فولاد مبارکه

جهت‌گیری اول ما استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود است. بسیاری از صنایع ما حتی زیر ۳۰ درصد ظرفیت کار می‌کنند. ما نیاز به ظرفیت‌های جدید نداریم بلکه باید از ظرفیت‌های موجود استفاده کامل را بکنیم.

توسعه کمّی، کیفی و متوازن، توسعه سرمایه انسانی از دیگر جهت‌گیری‌های اصلی ماست. تفاوت فولاد مبارکه با دیگر بنگاه‌ها نیروی انسانی موثر و متخصص است.

تمرکز بر فناوری‌ها و نوآوری‌های نوین نیز از دیگر اهداف ماست، شاید بسیاری از شرکت‌ها دیرتر به فکر انجام این رویکرد افتادند، اما فولاد مبارکه این جهت‌گیری را زودتر آغاز کرد.

تبدیل شدن به یک صنعت سبز از دیگر جهت‌گیری‌های فولاد مبارکه است.

ایجاد یک زنجیره متوازن برای تولید ۱۸ میلیون تن و دستیابی به درآمد سالانه ۱۵ میلیارد دلار را هدف‌گذاری کرده‌ایم.

فولاد مبارکه به وسعت ایران می‌تواند در رشد اقتصادی و توسعه صنعتی نقش‌آفرینی کند، به همین منظور یک هسته اصلی برای توسعه‌ها تعریف کردیم و در کنار آن به کسب و کار‌های جدید ورود پیدا کردیم.

مدیرعامل فولاد مبارکه تصریح کرد: برای سال ۱۴۰۲ هدف سرمایه گذاری ۸۱ هزار میلیارد تومانی تعریف شده و پیش بینی می‌شود در ۱۴۰۴ به رقم ۲۱۶ هزار میلیارد تومانی دستیابیم.

وی گفت: بزرگترین فولاد ساز کشور یکی از ثمرات سرمایه گذاری‌های انجام شده، خود را امسال با بهره برداری از فاز نخست نیروگاه برق در اواخر خرداد یا اوایل تیر ماه شاهد خواهیم بود.

وی بمناسبت ۱۱ اردیبهشت روز کارگر توضیح داد: اکنون بیش از ۳۵ هزار نفر به شکل مستقیم در فولاد مبارکه فعالیت دارند و برآورد می‌شود اشتغال غیر مستقیم برای ۳۴۵ هزار نفر فراهم شده باشد، ضمن اینکه تاکید کرد: از جمله مزایای فولاد مبارکه برخورداری از نیروی انسانی ارزان است.

وی ضمن مردود دانستن شایعات مبنی بر فروش ارز توسط فولاد مبارکه در بازار آزاد گفت: این واحد صنعتی در حوزه ارز بطور کامل براساس دستورالعمل‌های بانک مرکزی عمل کرده و شفافیت لازم هم در حساب‌ها دارد که موارد مصرف ارز چگونه بوده و شرکت‌های تابعه هم برابر مقررات قانونی دریافت ارز داشته اند.

طیب نیا این راهم گفت: نقدی که فولاد مبارکه در حوزه ارزی دارد، اینکه به همان قیمتی که ارز در بازار آزاد تامین می‌شود، به همان قیمت محصول در بازار عرضه شود.

وی یاداور شد: اکنون ایران با تولید ۳۰ میلیون تن جایگاه جهانی را به خود اختصاص داده، ضمن اینکه ظرفیت ۴۶ میلیون تنی دارد و تا دستیابی به ظرفیت ۶۰ میلیون تن طرح در دست اجرا قرار دارد.

منبع: دنیای معدن

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده