به گزارش میمتالز، علیرضا شهیدی رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی، در مورد زلزله احتمالی پایتخت، گفت: سازمان زمین شناسی به عنوان سازمانی که در بحث زمین شناسی، پژوهشهای متعددی را انجام داده است و با شناسایی گسلها توانسته در مورد فعالیت آنها دخیل باشد حتی در دهه گذشته یکی از گسلهای شمال پایتخت را مورد مطالعه قرار داده با کمک دانشگاهی فرانسه آن را شناسایی کردند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید به اینکه پایتخت کشور روی گسلهای متعددی ساخته شده است، افزود: تهران روی گسل ساخته شده و احتمال وقوع زلزله در این شهر بسیار زیاد است، ولی زمان دقیق آن مشخص نیست، اما با تمام این تفاسیر زلزله در تهران دیر یا زود رخ خواهد داد.
شهیدی تاکید کرد: طی بررسیهای صورت گرفته توسط سازمان زمین شناسی تمام اطلاعات موجود در راستای زلزله احتمالی پایتخت و حرکت گسلها در اختیار متولیان و مسوولان امر قرار گرفته است، شهرهای زلزله خیز کشور از تهران و آذربایجان غربی گرفته تا کرمان و سایر استانها باید مکان گسلهای آنها به درستی شناسی و حریم گسل با رعایت مسائل ایمنی حفظ شود تا در هنگام وقوع زمین لرزه شاهد کمترین آسیب باشیم.
رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی با اشاره به آیین نامه ۲۸۰۰ در بحث ساخت و سازهای استاندارد، یادآور شد: اگر آیین نامه ۲۸۰۰ در ساخت و ساز ساختمانهای مسکونی و اداری رعایت شود بی تردید با حداقل خسارات روبرو خواهیم بود.
شهیدی در ادامه یاد آور شد: سازمان مدیریت بحران به عنوان مرکز محوریت کنترل بحرانهای طبیعی وغیرطبیعی است که با سازمانهای دیگر مثل زمین شناسی، هواشناسی و … باید ارتباط داشته باشد و در کل باید بتوانند با مدیریت درست مخاطرات کشور را کنترل کنند.
رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی در مورد نظارت مجلس در مواجهه با بحرانهایی همچون زلزله و سیل، گفت: نمایندگان باید در بحث تصویب قوانین کارشناسی ورود کنند، بررسی مخاطرات باید به واسطه سازمانهای تخصصی صورت پذیرد. مجلس با تصویب قوانین مرتبط برای هر کدام از سازمانهای تخصصی میتواند وظایف نظارتی خود را اعمال کنند تا کوتاهیها صورت نپذیرد.
وی در ادامه افزود: دستگاههای مختلف در مواجهه با بحران سازمانها و نهادها باید در امتداد یکدیگر حرکت کنند و از موازی کاریهای موجود امتناع نمایند؛ به فرض مثال در بحث فرونشست، سازمان زمین شناسی، نقشه برداری و…. همگی ادعا دارند باید همراه و در کنار هم حرکت کنند، در صورتیکه هرکدام از این سازمانها وظایف خاص خود را دارند.