به گزارش میمتالز، احمد علیرضابیگی، نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی در نامهای به هیات نظارت بر رفتار نمایندگان نوشت: دریافت کنندگان شاسی بلند ۱۴۷ نفر بودهاند.
متن نامه بدین شرح است:
به نام خداوند سبحان
ریاست محترم هیات نظارت بر رفتار نمایندگان
با سلام
احتراما؛ دفاعیه خود را در خصوص مصاحبه انجام شده در ارتباط با دریافت تعدادی خودروی شاسی بلند (۷۵ دستگاه) به شرح ذیل اعلام مینمایم:
۱. بدنبال سوء عملکرد وزارت صمت در حوزه اقتصاد کشور، مقرر بود وزیر صمت در تیرماه ۱۴۰۱ استیضاح شود که با میانجی گری رئیس مجلس فرصتی دو ماهه تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۱، مقارن با اتمام تعطیلات تابستانی مجلس به وزارت صمت داده شد تا پارهای از امور مورد اعتراض نمایندگان اصلاح شود و پس از آن در صورت عدم اقناع مجلس، استیضاح صورت گیرد که در نهایت منجر به استیضاح شد.
۲. در شهریور ماه ۱۴۰۱ اینجانب شخصا حدود ۴۰ دستگاه خودروی شاسی بلند ساخت شرکت بهمن موتور را در مجلس رویت نمودم.
۳. در تاریخ ۱۳۹۹.۷.۲ آقای روح الله ایزدخواه عضو کمیسیون صنایع و معادن، طی مصاحبهای اعلام نمودند مقرر شده در صورت نیاز نمایندگان مجلس به خودرو، خودروی صفر کیلومتر با مدل پژوپارس یا دنا بصورت اقساطی در اختیار آنان قرار گیرد لذا تحویل خودروهای شاسی بلند ساخت گروه بهمن موتور جزو هیچیک از این گزینهها نبوده و حاکی از برخورداری نمایندگان دریافت کننده از امتیاز ویژه میباشد که دستورالعمل ۸ بندی رئیس جمهور نیز حاکی از ناصواب بودن این رویه میباشد.
۴. آقای رئیس جمهور در ۲۵ دی ماه ۱۴۰۱ در جلسه هیات دولت با گلایه از عدم مراعات دستورالعمل اجرای فروش خودرو که در سال ۱۴۰۰ ابلاغ شده بود، اظهار نمود کلیه دستگاههای اجرایی باید از دریافت خودرو خارج از ضوابط مقرر خودداری نمایند و ضمن تاکید بر منع اعطای امتیازات ویژه، وزارت صمت و بازرسی ویژه ریاست جمهوری را مسوول رسیدگی به مساله مذکور نمود که دلالت بر واگذاری خارج از رویه خودرو (دستورالعمل ۸ بندی) در سال ۱۴۰۱ دارد و متاسفانه گزارشی در این خصوص منتشر نگردید.
۵. در اصلِ این موضوع که دریافت خارج از رویه اتومبیلهای شاسی بلند تخلف محسوب میشود و دریافت کنندگان از این امتیاز ویژه برخوردار شده اند شکی نیست لیکن آنچه در مصاحبه انجام شده منظور نظر اینجانب بوده آن است که آیا اعطای این امتیاز ویژه با مساله استیضاح وزیر صمت که از نظر زمانی تقارن داشته، ارتباطی وجود داشته یا خیر؟ و بررسی و اعلام نظر در این خصوص را از هیات رئیسه مجلس و ریاست محترم قوه قضائیه وفق اصل ۸۴ قانون اساسی درخواست نمودم. در واقع آنچه منظور نظر بنده بوده اثبات یا رد این امتیازگیری ویژه با استیضاح وزیر صمت بوده است.
۶. مزید استحضار به اطلاع میرساند خودروهای ساخت بهمن خودرو از حدود تیرماه ۱۴۰۱ در بورس کالا عرضه میشده در نتیجه امکان دریافت مجموعهای بالغ بر ۴۰ دستگاه خودرو که توسط بنده رویت شده بطور دفعتا واحده وجود نداشته است.
۷. رئیس کمیسیون اصل ۹۰ در مصاحبهای که در سیمای جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۱۴.۱.۲.۷ انجام دادند، اظهار نمودند که موضوع مطرح شده مربوط به چند سال پیش بوده در حالیکه آقای خضریان سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ وجود این پرونده یا پروندههای مشابه را از اساس انکار نمودند که این قرینه (تضاد در اظهارات اعضای کمیسیون اصل ۹۰) دلالت بر وقوع تخلف و موجود بودن اسناد مرتبط در کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی دارد.
۸. نیکزاد در تاریخ ۱۴.۲.۲.۶ طی تماسی تلفنی، به بنده اظهار نمودند که شما اطلاع داشتید که این موضوع را پیگیری نمودیم و متوقف کردیم، چرا مجددا آن را مطرح نمودید؟! لازم به ذکر است ایشان عنوان نمودند که غفاری (معاون اجرایی مجلس) بخاطر همین زد و بند با حسینیان (رابط پارلمانی بهمن خودرو) عزل شده و از من خواستند که در خصوص مطالب اظهار شده پیرامون مسوولیت هیات رئیسه، تکذیبیه صادر کنم که مورد قبول بنده قرار نگرفت.
۹. به طور مشخص خودروهای مورد اشاره در زمان واگذاری با نرخ رسمی فروش کارخانه (حدود ۷۰۰ میلیون تومان) به نمایندگان دریافت کننده واگذار شده که در همین اثنا در بازار آزاد قریب ۲.۵ میلیارد تومان و در حال حاضر با بهایی حدود ۳.۵ میلیارد تومان مورد معامله قرار میگیرند که همین امتیاز قابل توجه و دارا شدن بلاوجه دریافت کنندگان مزبور میباشد. این امر در شرایطی صورت میگیرد که مردم عادی برای استفاده از یک خودروی معمولی از رده خارج ساخت داخل، باید حدود ۷۰۰ میلیون تومان پرداخت نمایند و چند ماه در صف نوبت تحویل در انتظار باشند.
۱۰. با توجه به زمان انجام مصاحبه (۱۴۰۲.۲.۵) آقای نظام الدین موسوی ظرف ۴۸ ساعت بعد اعلام نمودند که مساله توسط حراست مجلس پیگیری شده و صحت ندارد که البته این سرعت عمل قابل تقدیر لیکن ابتنائات مختلف صورت گرفته توسط نامبرده مشخص نگردید.
۱۱. به اطلاع میرساند دریافت خودروهای مذکور با نام اشخاص وابسته غیر از نمایندگان، نشانگر آن است که دریافت کنندگان از پیامدهای قابل تصور این تخلف بخوبی مطلع بوده اند.
به پیوست تصویرنامه شماره ۴۷۰ مورخ ۱۴۰۰.۵.۳۰ شرکت رادین مبین غرب که با مهر محرمانه برای معاون فروش و خدمات پس از فروش گروه بهمن با امضای رسول هادی که طی آن ۵۷ نفر برای اخذ خودرو معرفی شده اند ایفاد میگردد که نشان دهنده بخشی از خودروهای دریافتی میباشد که متاسفانه بدون بررسیهای جامع و کامل توسط کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی و حراست مجلس انکار گردید.
در ضمن لیست ۱۴۷ دستگاه اتومبیل ساخت بهمن خودرو با مشخصات افراد گیرنده به پیوست تقدیم حضور میباشد.
در پایان ضمن اصرار بر رسیدگی کامل و جامع از اطراف به موضوع در خصوص ارتباط با این امتیازات ویژه با مساله استیضاح وزارت صمت، اعلام نظر مراجع رسمی جهت تنویر افکار عمومی با تکیه بر مستندات را خواستارم.
منبع: تدبیر و امید