تاریخ: ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۳:۴۴
بازدید: ۹۶
کد خبر: ۳۰۰۸۸۲
سرویس خبر : مسکن و ساختمان
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان شن و ماسه استان تهران مطرح کرد

دو چالش بزرگ صنعت مصالح ساختمانی

‌می‌متالز - بانک‌ها تسهیلاتی به تولیدکنندگان معادن کوچک و متوسط پرداخت نمی‌کنند و پروانه‌های معدنی یا اسناد ماشین آلات را به عنوان وثیقه نمی‌پذیرند. دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان شن و ماسه استان تهران با بیان این مطلب اظهار کرد: ۷‌هزار پروانه بهره‌برداری از تعداد ۱۲‌هزار پروانه بهره‌برداری معادن موجود درکشور فعال بوده که ازاین تعداد حدود ۲‌هزار پروانه بهره‌برداری یعنی یک‌سوم پروانه‌های بهره‌برداری فعال کشور مربوط به حوزه مصالح ساختمانی است.

به گزارش می‌متالز، «اشکان صفری» گفت: در استان تهران در حوزه شن و ماسه آبرفتی حدود ۱۲۰ معدن فعال وجود دارد که حدود ۷۰ معدن در محدوده غرب استان تهران یعنی شهر قدس و شهریار هستند و حدود ۵۰ معدن هم در شرق استان تهران یعنی محدوده پاکدشت، ورامین و جمال‌آباد مستقر هستند.

صفری با بیان اینکه شن و ماسه حدود ۷۰‌درصد حجم بتن و۹۰‌درصد آسفالت را تشکیل می‌دهند، افزود: این امر نشان‌دهنده این است که شن و ماسه پیشران و زیر‌بنایی‌ترین محصول معدنی در عرصه عمران و سازندگی است.

وی گفت صنعت مصالح ساختمانی از یک طرف با کاهش شدید تقاضا و ازطرف دیگر با افزایش هزینه مواجه شده است و افزود: دردنیا یکی از این دو صورت اتفاق می‌افتد؛ یا درگیر رکود هستید که در این صورت با کاهش تقاضا و پایداری و ثبات قیمت‌ها مواجهید، یا با رونق و افزایش تقاضا مواجهید که تورم را هم به همراه خواهد داشت، اما صنعت ساخت‌وساز و مصالح ساختمانی از هردو طرف تحت فشار است.

دبیرانجمن صنفی تولیدکنندگان شن و ماسه استان تهران با اشاره به فرسوده بودن ماشین‌آلات معدنی گفت: مدت زمان زیادی است که به دلایل مختلف، نوسازی ماشین‌آلات انجام نشده که این امر منجر به افزایش هزینه استهلاک شده است.

دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان شن و ماسه استان تهران خاطرنشان کرد که میانگین عمر برخی از ماشین‌آلات معدنی بالای ۳۰ سال است؛ یعنی درحوزه بولدوزر حدود ۳۰ سال و لودر و بیل مکانیکی بین ۱۵ تا ۲۰ سال است و این یعنی اینکه تولیدکننده در یک سال، هزینه زیادی را باید صرف تعمیر آن کند.

وی تصریح کرد که به طور مثال برای خرید یک عدد بولدوزر دی ۸ کاترپیلار باید ۶۵۰‌هزار دلار یعنی حدود ۳۵ میلیارد تومان پرداخت شود و مطمئنا یک معدن‌دار بخش خصوصی و معادن کوچک و متوسط که بیش از ۸۰‌درصد تعداد معادن کشور را تشکیل می‌دهند، امکان پرداخت این مبلغ را به صورت یکجا ندارد.

دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان شن و ماسه استان تهران گفت: بانک‌ها تسهیلاتی در معادن کوچک و متوسط به تولیدکنندگان پرداخت نمی‌کنند، در حالی که حوزه معدن به شدت سرمایه بوده و فعالیت در این حوزه نیاز به دانش، تخصص، تجربه و سرمایه بالایی دارد که توسط شرکت‌ها و هلدینگ‌های بزرگ چند‌ملیتی تامین می‌شود.

صفری افزود: نکته قابل‌توجه اینکه همین شرکت‌های بزرگ چند‌ملیتی هم بخش بزرگی از هزینه‌های خود را از طریق لیزینگ تامین می‌کنند که این تسهیلات در کشور وجود ندارد.

دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان شن و ماسه استان تهران گفت: شاید یک معدن‌دار با کلی رفت و آمد بتواند وامی حدود ۵ تا ۱۰ میلیاردتومان دریافت کند که این مبلغ برای شرکتی که در حوزه معدن کار می‌کند هزینه یک ماه است.

صفری ادامه داد: نکته بعدی، پذیرش وثایق است، متاسفانه بانک‌ها پروانه‌های معدنی یا اسناد ماشین آلات معدنی را به عنوان وثیقه نمی‌پذیرند که این خود محل ایراد است هر چند که ورود به حوزه خرید لیزینگی ماشین آلات معدنی و راه سازی می‌تواند برای هر دو طرف بانک و بخش خصوصی سود‌آور باشد.

صفری درخصوص پوشش‌های بیمه‌ای در صنف متبوع خود توضیح داد: در زمینه کارکنان و تجهیزات تقریبا از همه بیمه‌ها به صورت کامل استفاده می‌شود و تمامی کارکنان تحت پوشش بیمه‌های پایه سازمان تامین اجتماعی هستند و در کارخانه‌های بزرگ‌تر همه از بیمه‌های تکمیل درمان استفاده می‌کنند که در کنار آن از بیمه‌های مسوولیت مدنی و بیمه‌های خودرو‌ها هم استفاده می‌کنیم.

وی افزود: در این صنف، از تمامی بیمه‌ها تا جایی که وجود دارد در مجموعه معادن استفاده می‌شود.

دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان شن و ماسه استان تهران گفت: فعالیت در حوزه معدن کار راحتی نیست و این شغل به عنوان مشاغل سخت هم شناخته شده و به طور طبیعی گرایش برای کار کردن در این حوزه پایین است، به همین دلیل افراد کمی حاضر به فعالیت در این حوزه هستند.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده