به گزارش میمتالز، فرشید پورحاجت با اشاره به گرانی ۱۰۰ درصدی قیمت مصالح ساختمانی طی سال جاری گفت: در ابتدای سال تا مهر، افزایش قیمتها تا حدی ناشی از دستمزد و حقوق بود، اما با گرانی دلار از آذر، بهای مصالح ساختمانی در بهمن و هفته اول اسفند به اوج رسید. بیشترین افزایش قیمتها نیز مربوط به فولاد بود و فقط یک قلم همراه با افزایش دلار تا ۹۰ درصد افزایش یافت.
وی ادامه داد: تمام برنامههای دولت درباره ذخیره تامین چه برای پروژهای جهش تولید و نهضت ملی مسکن و چه برای ساخت و ساز شهری بخش خصوصی در حد حرف و صحبت باقی ماند و امیدی هم نیست برای این شرایط و وضعیت؛ چاره و تدبیری باشد. تولیدکنندگان مصالح ساختمانی عرضه صادرات را به فروش داخلی ترجیح میدهند و قیمتهای داخلی هم متاثر از بازارهای جهانی بوده و روزانه افزایش میشود.
پورحاجت گفت: بنابراین در این شرایط بیسامان صنعت ساختمان، فرار سرمایه و فرار سرمایه گذار هم پیشبینی میشود. زیرا ریسک سرمایهگذاری در این صنعت به شدت افزایش یافته و کشورهای خارجی، بازار جذابتری هستند. چرا که به طور مثال دریافت پروانه ساخت در ایران بین ۴ ماه تا ۲ سال، اما در ترکیه ۱۰ روز است.
وی افزود: نرخ ساخت مسکن به تولید در سالهای قبل از ۹۲ حدود ۸۰۰ هزار واحد، اما امروزه به کمتر از ۳۰۰ هزار واحد رسیده که نشانه کاهش عرضه و عامل موثر در گرانی قیمت مسکن است.
منبع: بورس پرس