به گزارش میمتالز، بومی سازی قطعات صنعتی از سال ۱۳۹۵ و برای نخستینبار در کشور، در شرکت گهرزمین انجام شد و عملکرد این شرکت تاکنون دارای نتایج بسیار موفقیت آمیزی بوده است. از سال ۹۵ تا به امروز به بحث بومی سازی در کشور توجه ویژهای شده است. شرکتهای معدنی با عنایت به ساخت داخل و همچنین با ریسک پذیری در این زمینه و همت جهادی با پشتیبانی از شرکتهای بومی سازی در جهت ارتقا صنعت و تکنولوژی در کشور تلاش میکنند.
اقدامات مفید و در خور توجهی که در شرکت گهرزمین در راستای بومی سازی قطعات انجام شده است، این شرکت توانسته در ساخت قطعات کارخانه کنسانتره و گندله به خودکفایی ۹۰ درصد برسد.
بومیسازی و تکیه بر دانش فنی و توان جوانان کشور، عامل تضعیف تحریمهاست. بومیسازی قطعات و تجهیزات علاوه بر جلوگیری از خروج ارز، سبب ایجاد اشتغال، انگیزه برای شرکتهای دانشبنیان و در نهایت حرکت و پویایی چرخ صنعت کشور میشود. نگاه بنیادی گهرزمین به بومیسازی باعث شد، مدیریت ساخت و بروزرسانی و تقویت دانش بنیانها با هدف بومیسازی قطعات فعالیت خود را در این شرکت شروع کرده و مانع خروج ارز و سرمایه از کشور شده است.
راهاندازی و طراحی قطعات کلیدی به روش مهندسی معکوس، استعلام ساخت و کنترل کیفیت را افزایش داده است. به همین منظور شرکت بخشی از تجهیزاتی که امکان ساخت آن در داخل کشور امکانپذیر نیست با تلاش متخصصین داخلی و حمایت همه جانبه و با استفاده از روشهای مهندسی معکوس و با اتکا بر دانش و تواناییهای داخلی بومیسازی کند.
قطعاتی که در داخل کشور بومیسازی میشوند صرفه اقتصادی بسیاری را با خود در بردارند. باید دانست هزینههایی که برای ساخت این قطعات و تجهیزات تخصیص داده میشود حدود ۴۰ تا ۶۰ درصد از ارزش تامین آن نسبت به خارج کشور کمتر است.
در بخش قطعات کنسانتره و گندله موردنیاز گهرزمین، از این قطعات بومیسازی شده استفاده میشود و نیاز به خارج کشور برای تامین این قطعات قطع شده است.
شرکتهای دانشبنیان و فناور نقش مهمی میتوانند در تامین نیازهای فناورانه صنایع داشته باشند، نکته مهم این است که بتوان به ارتباط صنایع و دانشبنیانها ساز و کار داد. در این صورت سرعت ایفای نقش شرکتهای دانشبنیان و فناور در تامین نیازهای فناورانه صنایع کشور میتواند بسیار افزایش یابد.
شرکتهای دانشبنیان عمدتا فعالیت و تولیداتی بر پایه دانش فنی دارند. این محصولات علاوه بر دانشمحور بودن باید قابلیت تجاریسازی نیز داشته و از سویی دارای مزیتهای اقتصادی لازم جهت عرضه در بازار باشند.
برای درک بهتر چرخش اقتصاد به سمت دانش بنیانها میتوانیم به شرکتهایی مانند سنگ آهن گهرزمین، به عنوان یکی از شرکتهای معتبر در این زمینه اشاره کرد. این شرکت در راستای تحقق سازی بومی سازی قطعات و ایجاد زمینه توسعه زیر ساختی دانش بنیانها اقدامات شایانی را پیش برده است. فعالیتهای دانشبنیان در این شرکت، بهصورت بنیادی و با راهکارهای بدیع، مبتنی بر همکاری و همیاری فنی بخشهای مهندسی کارفرما، پژوهشگر و پیمانکار با پذیرش ریسکها، توانسته، منتج به رفع نیازهای اساسی این شرکت مانند: ساخت قطعات و تجهیزات اساسی مورد نیاز با سطح کیفی قابل مقایسه و در مواردی، برتر از نمونههای غربی، در سطح شرکتهای معدنی گردد.
منبع: پول نیوز