تاریخ: ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۵:۰۲
بازدید: ۱۶۳
کد خبر: ۳۰۱۳۴۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
معاون اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی خبر داد؛

انتخاب ۱۰ صنعت به عنوان پیشران اقتصاد استان

انتخاب ۱۰ صنعت به عنوان پیشران اقتصاد استان
‌می‌متالز - معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی از تشکیل کارگروه اقتصادی عملیاتی‌سازی شعار سال خبر داد و گفت: ۱۰ صنعت به عنوان صنعت پیشران انتخاب شد که از جمله آن‌ها می‌توان به معدن و زیرمجموعه‌های آن، قطعه سازی و خودرو، لوازم خانگی، داروسازی، کیف و کفش و چرم و فرش اشاره کرد.

به گزارش می‌متالز، محمد کلامی، با بیان اینکه تامین مالی منابع بانکی و غیربانکی استان محدود است، افزود: ۱۰ صنعت به عنوان صنعت پیشران انتخاب شد که از جمله آن‌ها می‌توان به معدن و زیر مجموعه‌های آن، قطعه سازی و خودرو، لوازم خانگی، داروسازی، کیف و کفش و چرم و فرش اشاره کرد.

وی تسهیل ایجاد کسب و کار و بهبود روند دریافت مجوز و فضای کار را از دیگر اقدامات کارگروه اقتصادی استان عنوان کرد و گفت: توجه به اقتصاد دیجیتال و سرمایه گذاری در این زمینه از جمله اولویت‌های امسال است.

آذربایجان شرقی جزو سه استان کشور در شاخص‌های اقتصادی

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اتفاقات خوب اقتصادی استان در سال گذشته، بیان کرد: در بیشتر شاخص‌های اقتصادی جزو سه استان برتر کشور شدیم و طبق اعلام سازمان برنامه و بودجه، نرخ رشد ۶.۳ درصدی استان در سال گذشته بالاتر از متوسط کشوری است.

کلامی ادامه داد: آذربایجان شرقی در موضوع سرمایه گذاری، جذب سرمایه خارجی، تولید، توسعه واحد‌های تجاری و صادرات در بدترین حالت جزو سه استان برتر کشور بود و نرخ تورم نیز کاهشی شده و از رتبه چهارم به رده هجدهم رسیده است.

وی با بیان اینکه هشت درصد از رشد صنعتی کشور به آذربایجان شرقی اختصاص دارد، افزود: در کشاورزی نیز اقدامات ارزشمندی در استان انجام شده و مساحت گلخانه‌های موجود با ۱۰۰ هکتار افزایش به ۲۷۰ هکتار رسیده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی همچنین به چالش‌های اقتصادی آذربایجان شرقی در سال قبل اشاره کرد و گفت: همخوان نبودن درخواست تسهیلات با منابع مالی بانک ها، کمبود انرژی (برق و گاز)، زیرساخت‌ها و فروش خام مواد، واحد‌های نیمه‌تمام، کمبود نقدینگی، ضعف در حوزه گردشگری، فرسودگی حمل و نقل و راننده محوربودن و مدت زمان اجرای پروژه‌ها از جمله چالش‌های استان در سال گذشته بود.

کلامی همچنین به چالش‌های اقتصادی آذربایجان شرقی در سال قبل اشاره کرد و گفت: همخوان نبودن درخواست تسهیلات با منابع مالی بانک ها، کمبود انرژی (برق و گاز)، زیرساخت‌ها و فروش خام مواد، واحد‌های نیمه تمام، کمبود نقدینگی، ضعف در حوزه گردشگری، فرسودگی حمل و نقل و راننده محور بودن و مدت زمان اجرای پروژه‌ها از جمله چالش‌های استان در سال گذشته بود.

مس سونگون ۱۰۰ هزار میلیارد تومان پروژه مصوب دارد

معاون اقتصادی با بیان اینکه هم اکنون ۲ درصد ارزش افزوده از معدن احصا می‌شود، توجه به توسعه معدن را از جمله اولویت‌های اقتصادی تدوین شده اعلام کرد و گفت: مجتمع مس سونگون ۱۰۰ هزار میلیارد تومان پروزه مصوب دارد ضمن اینکه حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان پروژه نیز در دست اجرا دارد همچنین ایجاد شهرک مس در ورزطقان نیز تصویب شده و به زودی عملیاتی می‌شود.

کلامی احیای واحد‌های راکد و نیمه راکد تولیدی را جزو برنامه‌های ۱۰ گانه اقتصادی عملیاتی شده در استان اعلام کرد و افزود: سال گذشته جزو سه استان برتر در احیا واحد‌های راکد بودیم که در این راستا یک محموعه بزرگ پلیمری تعطیل شده در شهرک سلیمی را با سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیارد تومانی خارجی احیا و راه اندازی کردیم.

وی توسعه اقتصاد دانش بنیان و نیز توسعه تجارت خارجی را از دیگر اقدامات تیم اقتصادی عنوان و خاطرنشان کرد: در این راستا هم بازاریابی داخلی و هم دیپلماسی خارجی را به پیش می‌بریم که در این راستا ۲ تیم اقتصادی به کازان روسیه و نیز کشور ترکیه اعزام شده‌اند.

کلامی توجه به گردشگری را از جمله برنامه‌های اقتصادی استان دانست و گفت: آذربایجان شرقی در زمینه گردشگری پتانسیل خوبی دارد که در عید نوروز امسال با وجود نبودن فصل گردشگری، جزو ۶ استان برتر گردشگرپذیر عید بودیم.

وی از برگزاری «هفته تبریز» در تابستان امسال برای اجرای طرح گردشگرپذیر کردن استان خبر داد و افزود: در این راستا جشنواره‌های کیف و کفش و شیرینی اجرا می‌شود و هم در نرخ هتل‌ها تخفیفی به گردشگران ارایه می‌شود.

براساس این گزارش، افزایش سهم مشارکت بانوان در اقتصاد استان، تکمیل طرح‌های مسکن، ایجاد بندر خشک، نوسازی تکنولوژیکی، توسعه اقتصاد کشاورزی و رفع ناترازی انرژی با ایجاد سه پست ۴۰۰ مگاواتی برق از جمله اقدمات تیم اقتصادی استان آذربایجان شرقی در سال جاری به گفته معاون استاندار است.

منبع: خبرگزاری کار ایران (ایلنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت