به گزارش میمتالز، علی رستمی با اشاره به اینکه به اذعان زمین شناسی آمریکا با با ۷ درصد اکتشاف سرزمینی رتبه ۵ جهان در مس هستیم، گفت: تمام استانهای کشور به جز ۲ یا ۳ استان استعداد مس خوبی دارند و تا ۲۵۰ سال آینده منابع را در دست داریم که هیچ صنعتی چنین موقعیتی ندارد.
او افزود: اگر ۱۰۰ درصد سرزمین کشف میشد، رتبه دوم مس دنیا را به دست میآوردیم؛ بنابراین سرمایه گذاری در اکتشاف را باید بیشتر کنیم.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران تصریح کرد: پارسال اولین شرکت اکتشافی را در استان کرمان راه اندازی کردیم و معدن سریدون در کنار سرچشمه را به شکل اتفاقی شناسایی کردیم که این معدن بیش از ۳ ونیم میلیارد تن ماده معدنی دارد.
او در خصوص مجهزشدن شرکت مس نیز بیان داشت: پارسال، ۶۰ دستگاه حفاری عمیق درخواست دادیم که ۳۰ دستگاه وارد شده است و به زودی ۳۰ دستگاه دیگر وارد میشوند و میتوانیم حجم حفاریها و اکتشافات را افزایش داد.
رستمی از انجام بیش از ۲۰۰ هزار متر اکتشاف، طی پارسال خبر داد و گفت: بنا داریم این میزان را به ۳۰۰ هزار متر اکتشاف برسانیم.
او تاکید کرد: یک آزمایشگاه مرجع معدنی در تبریز راه اندازی کردیم و یک آزمایشگاه نیز در بهار آینده باکمک دانشگاه باهنر در کرمان راه اندازی خواهیم کرد.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران تصریح کرد: اگر بخواهیم نهضت توسعه معدن را راه بیندازیم، باید تعداد آزمایشگاههای مرجع معدنی را که فعلا ۲ عد است، افزایش دهیم.
او گفت: ما مواد اولیه کافی داریم؛ اما رتبه ما در تولید کاتد رتبه ۱۸ جهانی است؛ یعنی باید بیشتر سرمایه گذاری کرد و سرمایه گذاری ۱۵ میلیارد دلاری در شرکت مس در راه است.
رستمی گفت: اولین شرکت سهامی عام در تامین مالی خواهیم بود که با کمک دوستان در سرمایه گذاری و بورس کشور وارد بورس میشویم.
او با اشاره به اینکه بنا داریم ۳ شرکت سهامی عام دیگر، راه اندازی کنیم، افزود: پارسال حضور ما در بورس کالا باعث شد، به دلیل شرایطمان با کمک بورس کالای ایران اجازه ندهیم اندکی رانت به وجود بیاد و پارسال مجبور شدیم ۵۰ درصد تولیدمان را که باید صادر میشد، کم کنیم تا ۶۵ درصد نیاز به مس در داخل کشور را تامین کنیم.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران تصریح کرد: از نمایندگان مجلس، خواهش میکنیم نرخ قیمت گذاری اصلاح شود تا مجموعه شرکت مس در فروش داخلی متضرر نشود.
او بیان کرد: پیشنهاد میکنیم یک شهر پایین دست مس در کرمان راه اندازی کنیم و برای این کار مجموعههای دانش بنیان و شرکتهای سرمایه گذاری کمک کنند تا مس ۹ هزار میلیارد دلاری به ۱۸ هزار تا ۳۶ هزار میلیارد دلار در بازارهای جهانی تبدیل شود.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان