به گزارش میمتالز، ذوب مس در دنیا برای ماه آوریل به پایینترین میزان خود ظرف دوسال اخیر رسید. دادههای ناظر بر ذوب فلزات در دنیا برای ماه آوریل منتشر شد و نشان داد که کاهش فرآوری مس معدنی در چین و آمریکای شمالی باعث شده است تا میزان ذوب مس در این ماه عقب نشینی قابل ملاحظهای داشته باشد. بسیاری از واحدهای ذوب و تصفیه مس در چین، آمریکای شمالی و سایر نقاط دنیا وارد فاز تعمیر و نگهداری شده اند و این موضوع از میزان تولید فلز سرخ در این واحدها کاسته است. در عین حال دادههای جمع آوریشده نشان از آن دارد که بخشی از واحدهای ذوب مس در آسیای مرکزی، ترکیه و قزاقستان نیز در اواخر ماه آوریل غیرفعال شده اند.
موسسه Earth-i به عنوان موسسه تخصصی رصد داده که بر ۸۰ تا ۹۰درصد واحدهای ذوب فلزات در دنیا نظارت دارد، این کاهش تولید را اعلام کرده است. شاخص جهانی پراکندگی مس آن که از آن به عنوان معیاری برای فعالیت کارخانههای ذوب مس استفاده میشود، از ۸/ ۴۶واحد در ماه مارس به ۴۴واحد در ماه آوریل کاهش یافت؛ این رقم کمترین میزان این شاخص پس از مارس ۲۰۲۱ بود. همچنین شاخص پراکندگی منطقهای مس برای آمریکای شمالی به ۲/ ۲۴واحد کاهش یافت که ضعیفترین میزان آن از پس از ژوئیه ۲۰۲۰ است. گفته میشود که شاخص پراکندگی مس با قیمت این فلز در معاملات بورس فلزات لندن رابطه معکوس دارد؛ بنابراین کاهش پراکندگی این فلز، احتمال رشد نرخ آن در میانمدت و بلندمدت را به دلیل کاهش عرضه مطرح میکند. با این حال تحلیلگران بر این باورند که فعلا سیگنالهای کاهشی در بازارهای کالایی قویتر از سیگنال محدودیت عرضه فعال هستند، بنابراین پیش از آنکه فلز سرخ وارد مسیر رشد نرخ شود، باید منتظر استمرار روند کاهش بهای این فلز بود.
پیشبینی میشود که احتمالا شاخص پراکندگی مس در دنیا در سالجاری میلادی همچنان تحت فشار باقی بماند. کارخانه ذوب مس Smelting Gresik واقع در اندونزی تعطیلی ۷۵روزه خود را از ماه مه آغاز خواهد کرد. یکواحد فرآوری مس در بلغارستان نیز بهزودی وارد فاز تعمیر و نگهداری میشود. به این ترتیب همچنان ذوب و پالایش مس تحت فشار کاهشی قرار دارد. گای ولف، رئیس تجزیه و تحلیل جهانی در Marex میگوید؛ افزایش هزینههای تصفیه و پالایش کنسانتره مس و تبدیل آن به فلز، مهمترین عامل کاهش فعالیتهای پالایش مس در دنیا برای ماه آوریل بوده است. شاخص پراکندگی جهانی برای نیکل در ماه آوریل برابر ۳/ ۴۳واحد اعلام شد؛ این در حالی بود که این شاخص برای ماه مارس برابر ۸/ ۴۶واحد بود.
منبع: دنیای اقتصاد