تاریخ: ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۳:۳۶
بازدید: ۲۲۹
کد خبر: ۳۰۲۳۹۶
سرویس خبر : آهن و فولاد

بازگشت صدر فولاد لرستان به چرخه تولید

بازگشت صدر فولاد لرستان به چرخه تولید
‌می‌متالز - کارخانه صدر فولاد خرم‌آباد، یکی از پروژه‌های راکد و تحت تملک بانک در لرستان بود که با تعطیل شدنش ۱۸۰ کارگر آن بیکار شدند و الان به چرخه تولید بازگشته است.

به گزارش می‌متالز، کارخانه صدر فولاد خرم‌آباد، یکی از پروژه‌های لرستان بوده که متاسفانه در سال ۹۶، خط تولید آن متوقف شد و بیش از ۱۸۰ کارگر آن بیکار شدند و هم‌اکنون به چرخه تولید بازگشته است.

دولت تمام تعهدات در قبال مجموعه فولاد صدر را انجام داده است

در خصوص آخرین وضعیت کارخانه صدر فولاد خرم‌آباد، بهمن جعفری، مدیرکل صمت لرستان با بیان اینکه شرکت صدر فولاد به‌عنوان یکی از صنایع بزرگ لرستان محسوب می‌شود و به نوعی بزرگ‌ترین واحد صنعتی استان بوده که در سال‌های گذشته فعالیت‌های خوبی داشته است، گفته بود: این مجموعه در سال ۸۹ به بهره برداری رسید و تا سال ۹۵ نیز فعالیت داشت، ظرفیت تولید این مجموعه ۲۰۰ هزار تن انواع میلگرد‌ها در سال بوده است.

وی ادامه داد: به دلیل سومدیریت و مسائل مالی و بدهی‌های معوق به سیستم‌های بانکی و خدمات‌رسان، در ابتدای سال ۱۴۰۰ به یک گروه اقتصادی واگذار شد؛ در قالب ستاد تسهیل و با همکاری‌هایی که با این مجموعه صورت گرفته، دولت تمام تعهدات در قبال این مجموعه انجام داده است، همچنین انشعاب برق این مجموعه نیز از سوی برق باختر تأمین شد و نهایت همکاری در این رابطه با مجموعه صورت گرفت.

مدیرکل صمت لرستان با اشاره به نهایت همکاری برای تعیین تکلیف مسائل بیمه‌ای و امور مالیاتی این مجموعه، تصریح کرد: سیستم بانکی نیز نهایت همکاری را با این مجموعه در رابطه با بدهی معوق بانکی داشته است.

جعفری با بیان اینکه تولیدات این کارخانه مربوط به میلگرد‌های آج‌دار در سایز‌های مختلف است، بیان کرد: یکی برنامه‌های وزارتخانه احیاء واحد‌های راکد بوده که در این راستا اقدامات خوبی در استان صورت گرفته است.

بازگشت صدر فولاد لرستان به چرخه تولید

موضوع کارخانه در چندین ستاد تسهیل مطرح شده تا به نتیجه برسد

در این خصوص سیروس ابراهیمی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان به ایسنا گفته بود: استانداری لرستان، دستگاه قضایی استان، امام جمعه خرم‌آباد و نماینده مردم خرم‌آباد در مجلس، هرکدام به صورت جداگانه پیگیر این کارخانه هستند و سرمایه‌گذار به همه قول آغاز کار را داده است.

وی بیان کرد: در حال حاضر این کارخانه مشکل آب، برق و گاز ندارد و بخش‌های مالیاتی و بیمه تامین اجتماعی آن ساماندهی شدند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان گفت: موضوع کارخانه صدر فولاد خرم‌آباد در چندین ستاد تسهیل مطرح شده که امروز به این حد رسیده است.

بازگشت صدر فولاد لرستان به چرخه تولید

صادرات محصول کارخانه صدر فولاد به آلمان و سوئیس

در بازدید از کارخانه صدر فولاد خرم‌آباد، علی احمدبیگی، مالک این کارخانه اظهار کرد: این کارخانه شش سال بنا به دلایل مختلف خوابیده بود و ۱۸۰ تا ۲۰۰ نفر بیکار شدند.

وی با بیان اینکه علیرغم همه مشکلات عدیده فنی و حقوقی اقدام به راه‌اندازی این کارخانه کردیم، افزود: در دو بخش از این کارخانه از ظرفیت نیروی انسانی متخصص و عادی استفاده خواهد شد، برای استفاده از نیروی انسانی فنی و مهندسی در چارچوب یک تشکیلات صنعتی برای خط تولید ایجاد و در بخش عمومی افراد عادی را به کار گرفته‌ایم.

فعالیت ۴۰ تا ۵۰ نفر از افراد متخصص و دارای دانش فنی در خط تولید

مالک کارخانه صدر فولاد خرم‌آباد با بیان اینکه نیروی انسانی در این کارخانه باید مهارت لازم را داشته باشند و در این راستا افرادی را آموزش داده‌ایم، گفت: هم‌اکنون ۴۰ تا ۵۰ نفر از افراد متخصص و دارای دانش فنی در خط تولید فعالیت دارند.

احمدبیگی با بیان اینکه این کارخانه ماهیانه ظرفیت ۲۰ هزار تن میلگرد را به صورت اسمی دارد و میلگرد هشت تا ۳۲ تولید می‌کند، اضافه کرد: مواد اولیه این کارخانه شمش است که آن را از اهواز، یزد و یاسوج تامین می‌کنیم.

وی با بیان اینکه در آینده نزدیک در این کارخانه تولید شمش را خواهیم داشت و این موضوع مقرون به صرفه خواهد بود، تصریح کرد: میزان تولید در شش ماهه اول امسال را به سازمان صمت لرستان اعلام کردیم و براساس وضعیت موجود و تغییر نوسانات نرخ ارز قرار بود روزانه ۳۰۰ تن شمش به این کارخانه وارد شود، اما روزانه ۱۵۰ تن شمش وارد می‌کنیم.

مالک کارخانه صدر فولاد خرم‌آباد با بیان اینکه نمی‌توانیم مواد اولیه را دپو کنیم، چون به ضرر کارخانه است، افزود: براساس سفارش مواد اولیه را وارد و محصول را تحویل می‌دهیم.

بازگشت صدر فولاد لرستان به چرخه تولید

اخذ استاندار‌های اروپا و آلمان برای محصول کارخانه صدر فولاد خرم‌آباد

احمدبیگی بیان کرد: بازار هدف محصولات کارخانه صدر فولاد خرم‌آباد برای بازار داخلی براساس سفارش بوده و دیگری بازار صادراتی است؛ محصول تولید شده این کارخانه استاندارد (CE اروپا) و توف آلمان (TUV) را اخذ کرده است.

وی با اشاره به اینکه شمشی که برای مواد در کارخانه صدر فولاد استفاده می‌شود بازیافتی نیست، کیفیت آن از تولید کشور بلژیک یک درجه بیشتر است، تصریح کرد: محصولات تولید شده به بازار خارجی آلمان و سوئیس صادر می‌شود.

مالک کارخانه صدر فولاد خرم‌آباد تثبیت تولید و اشتغال را اولویت اصلی کارخانه صدر فولاد خرم‌آباد دانست و بیان کرد: برای تحقق این امر و افزایش میزان تولید در سالجاری همکاری مسوولین استانی را می‌طلبد و این تنها صنعتی نیست که داریم بلکه در استان‌های دیگر نیز صنایعی را راه‌اندازی کردیم.

احمدبیگی با اشاره به اینکه مسوولین ارشد استان برای راه‌اندازی بخش ذوب کارخانه حمایت لازم را داشته‌اند و جلوی توقیف تجهیزات گرفته شده و ما نیز قطعاتی را با ۴۰ میلیارد تومان خریداری کردیم تا کوره ذوب این کارخانه را راه‌اندازی کنیم، افزود: در حال حاضر با کمک مسوولین و نمایندگان مردم خرم‌آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی پیگیر موضوعات حقوقی این کارخانه هستیم تا آن‌ها را مرتفع کنیم.

کلنگ‌زنی کوره ذوب صدر فولاد خرم‌آباد در خردادماه جاری

وی با بیان اینکه با حل مشکلات حقوقی کارخانه و همکاری بانک سپه، از خرداد ماه جاری کوره ذوب صدر فولاد خرم‌آباد کلنگ‌زنی می‌شود، اظهار کرد: طرح توسعه اصلی این کارخانه تولید چهار میلیون تن محصول است و در این طرح ۱.۵ میلیون تن تولید ورق لحاظ شده است.

مالک کارخانه صدر فولاد خرم‌آباد در خصوص جذب نیروی انسانی کارخانه گفت: چندین نفر متخصص و فنی‌کار را از خارج استان جذب و مابقی از افراد بومی استان براساس استخدام و گذراندن مرحله گزینش جذب خواهند شد.

احمدبیگی با بیان اینکه طلب عمده کارگران کارخانه را پرداخت کردیم و کمیته تسویه را در این کارخانه تشکیل دادیم، بیان کرد: بیش از ۱۶۰ تا ۱۷۰ میلیارد تومان در این کارخانه سرمایه‌گذاری شده و از تسهیلات بانکی نیز استفاده نشده است.

وی اضافه کرد: موانع حقوقی و امور مالیاتی و بانکی باقی‌مانده از صاحبان قبلی مانند صدور ۱۶۸ فقره چک بلا محل به میزان ۱۲۵ میلیارد تومان، بدهی ارزی و ریالی به بانک‌ها، بدهی معوق به امور مالیاتی سبب شده که مالکین شرکت امکان دریافت دسته چک را نداشته و همه حساب‌های شرکت مسدود شود.

مالک کارخانه گفت: امروز مذاکره با مدیر ارشد بانک سپه و با حضور مدیرکل صمت انجام خواهد شد تا مشکلات حقوق آن برطرف شود.

احمدبیگی با بیان اینکه عدم سرمایه‌گذاری در لرستان موضوعی فرهنگی است، اظهار کرد: مردم این استان سالم و اصیل هستند و چنانچه حقوق خود را دریافت کنند تلاش می‌کنند تا کار خود را به نحو احسن به انجام برسانند.

وی گفت: معافیت مالیاتی را برای این منطقه خواهیم گرفت و تنها مشکل ۳۲ کیلومتر وجود دارد که با همکاری دکتر ویس‌کرمی پیگیری خواهیم کرد تا حل شود.

بازگشت صدر فولاد لرستان به چرخه تولید

کیفیت میلگرد تولید شده صدر فولاد خرم‌آباد بالاست

دکتر مهرداد ویس‌کرمی نماینده مردم خرم‌آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی در جریان بازدید از کارخانه صدر فولاد خرم‌آباد با بیان اینکه سال ۹۸ این کارخانه تعطیل و قطعات آن توسط بدهکاران از کارخانه خارج شده بود، افزود: با رایزنی با استاندار وقت (دکتر خادمی) عملیات اجرایی این کارخانه آغاز و قرار بود با کمک چندین شرکت اصفهانی اورهال ایجاد شود.

وی ادامه داد: متاسفانه به دلیل اختلافات بین مالک و شرکت‌های مذکور آنان به تفاهم و نتیجه نرسیدند.

نماینده مردم خرم‌آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی گفت: هم‌اکنون با مرتفع شدن برخی مشکلات کارخانه و با وجود سرمایه‌گذار جدید خط تولید راه‌اندازی و تا قبل از عید ۱۵۰۰ تن تولید داشتند.

ویس‌کرمی با بیان اینکه واحد تولید مثل فردی زنده است و نیاز به صیانت و نگهداری دارد، گفت: خط تولید آماده است و کیفیت میلگرد صدر فولاد خرم‌آباد بالاست و موضوع ذوب این کارخانه را پیگیر هستیم تا بتوانند ورق را نیز تولید کنند.

وی افزود: بخش ذوب این کارخانه می‌تواند در ایجاد اشتغال پایدار نقش بسزایی داشته باشد و امیدوارم این قسمت به زودی کلنگ زنی شود.

نماینده مردم خرم‌آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: میلگرد در این‌کارخانه به طور کامل تولید می‌شود و بازار داخلی و خارجی خوبی دارد.

۱۰۰ نفر در صدر فولاد مشغول به کار هستند

وی گفت: در حال حاضر از مجموع تولیدات این کارخانه ۶۰ درصد به کشور‌های اروپایی صادر و ۴۰ درصد در داخل مصرف می‌شود.

ویسکرمی گفت: هم‌اکنون ۱۰۰ نفر مشغول به کار هستند و چنانچه بخش ذوب آن راه اندازه شود ۱۰۰ نفر دیگر به کار گرفته می‌شود.

نماینده مردم خرم‌آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه براساس حکم دادستان مرکز استان کسی حق ندارد تجهیزات کارخانه را به جای بدهی خود از آن خارج کند.

وی عنوان کرد: تمام حساب‌های این کارخانه مسدود است، اما بحث مالکیت آن حل شده و موضوع حقوقی آن در مرحله پیگیری است.

کارخانه «صدر فولاد» یکی از صنایع بزرگ لرستان محسوب می‌شود و با توجه به اینکه مالک این کارخانه انگیزه لازم را برای رونق تولید و تثبیت اشتغال دارد، نیاز است مسوولین و متولیان امر در این راستا از این سرمایه‌گذاری بخش خصوصی حمایت لازم را داشته باشند.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

عناوین برگزیده