تاریخ: ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۵:۴۲
بازدید: ۲۲۶
کد خبر: ۳۰۳۱۸۴
سرویس خبر : آهن و فولاد
کاهش بهای ارز به افت تقاضا برای میلگرد منجر شد

آرامش پیش از توفان بازار میلگرد

آرامش پیش از توفان بازار میلگرد
‌می‌متالز - بررسی روند معاملات میلگرد در رینگ داخلی بورس‌کالا حاکی از ثبات قیمت‌های پایه در این بستر است. همچنین با وجود رشد چشمگیر عرضه ها، خریداران از میلگرد عرضه‌شده در بورس‌کالا استقبال به عمل نیاوردند؛ به صورتی که بسیاری از عرضه‌ها با قیمت پایه معامله شدند. به نظر می‌رسد کاهش بهای ارز در بازار آزاد موجب شده است تا خریداران به امید کاهش قیمت‌ها از خرید‌های خود صرف نظر کنند.

آرامش پیش از توفان بازار میلگرد

به گزارش می‌متالز، این درحالی است که بسیاری از فعالان بازار معتقدند با آغاز فصل گرما و اعمال محدودیت مصرف برق برای صنایع روند قیمت در بازار فولاد افزایشی خواهد شد.

ثبات نسبی قیمت‌های پایه

روز گذشته رینگ داخلی بورس‌کالا میزبان عرضه بیش از ۱۶۰‌هزار تن میلگرد بود که برای آن تقاضایی معادل ۹۴‌هزار تن به ثبت رسید. همچنین هر کیلوگرم میلگرد با قیمت پایه ۲۲‌هزار و ۶۰۰ تومان عرضه شد که نسبت به هفته میانی اردیبهشت‌ماه تنها یک درصد افزایش قیمت داشته است. میلگرد تنها محصول فولادی نبود که در عرضه‌های دیروز از ثبات نسبی قیمت برخوردار شد. بررسی قیمت‌ها حاکی از آن است که علاوه بر میلگرد؛ تیرآهن، ورق گرم و ورق گالوانیزه نیز به طور تقریبی با قیمت‌های پایه هفته گذشته عرضه شدند.

بررسی آمار‌ها حاکی از آن است که میزان عرضه نیز نسبت به هفته گذشته رشد ۱۶ درصدی را تجربه کرده است. تقاضا، اما روند ثابتی نداشت؛ به صورتی که برای برخی تولید کنندگان اصلی تقاضایی نزدیک به ۵۰‌درصد بیشتر از عرضه به ثبت رسید که در نهایت نیز موجب رقابت قیمتی ۷ درصدی شد و هر کیلوگرم میلگرد با قیمت نهایی حدود ۲۲‌هزار و ۴۰۰ تومان در این بستر معاملاتی به فروش رسید. این درحالی است که برای برخی تولید کنندگان خرد برتری عرضه بر تقاضا مشهود بود و در نتیجه این کالا با قیمت پایه به فروش رسید. میانگین قیمت نهایی نیز با احتساب مالیات بر ارزش‌افزوده و کارمزد ارکان بورس به حدود ۲۵‌هزار و ۶۱۵ تومان به ازای هر کیلوگرم می‌رسد.

به صورت کلی می‌توان گفت خریداران از عرضه‌های روز گذشته استقبال نکردند؛ زیرا در حالی که عرضه از مرز ۱۶۰‌هزار تن نیز فراتر رفته بود، مجموع تقاضا برای میلگرد تنها به حدود ۹۴‌هزار تن رسید. به نظر می‌رسد کاهش بهای ارز در بازار آزاد موجب شده است تا خریداران به امید کاهش بیشتر قیمت‌ها دست از معامله بکشند و خرید‌های خود را به هفته‌های آتی موکول کنند. در ابتدای هفته جاری بهای آزاد ارز در کانال ۵۲ هزار و ۵۳‌هزار تومانی نوسان کرد؛ اما در نهایت از روز گذشته مقاومت آن شکسته شد و با کاهش حدود هزار تومانی به کانال ۵۱‌هزار تومان رسید. این درحالی است که برخی فعالان بازار معتقدند با گرم‌تر شدن هوا و آغاز محدودیت‌های مصرف برق برای صنایع مختلف از جمله صنعت فولاد در خردادماه رشد قیمتی در بازار فولاد مشاهده خواهد شد.

همچنین وزارت نیرو به‌تازگی اعلام کرده است که اولویت مصرف برق با بخش خانگی است و اگر بار این بخش افزایش یابد، برق صنایع قطع خواهد شد. این اعلامیه احتمال قطعی برق صنایع را افزایش داده و قطعا موجب تغییر روند برنامه‌ریزی فعالان صنعت فولاد خواهد شد. در واقع گران‌تر شدن برق، به همراه افزایش دستمزد‌ها و رشد دوباره بهای آزاد ارز در نهایت زمینه ساز گران‌تر شدن محصولات نهایی در بازار فولاد خواهد شد.

رشد عرضه مانع گرانی

در حال حاضر رشد عرضه را می‌توان اصلی‌ترین عاملی دانست که مانع رشد قیمت‌ها شده است. بررسی آمار‌های انجمن تولید کنندگان فولاد نشان می‌دهد که تولید فولاد میانی کشور در فروردین‌ماه بیشترین رشد تولید را نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته و از تولید ۲ میلیون و ۸۹۱‌هزار تن به ۳ میلیون و ۶۳‌هزار تن رسیده است. شمش، بیلت، بلوم و اسلب از جمله انواع فرآورده‌های میانی تولید فولاد هستند. همچنین تولید آهن اسفنجی در ماه آغازین سال‌جاری رشد ۵ درصدی را به ثبت رسانده است.

بازار جهانی

چشم‌انداز رکودی بر بازار جهانی و به‌خصوص شرق آسیا سایه افکنده و زمینه‌ساز تداوم روند رکود در بازار محصولات فولادی از جمله سنگ‌آهن و میلگرد شده است. با این حال احتمال ارائه بسته‌های مالی جدید از سمت دولت چین برای تحریک تقاضا روند قیمت را در روز‌های اخیر افزایشی کرد. از دیگر عوامل این رشد می‌توان به محدودیت سقف تولید فولاد این کشور اشاره کرد. دولت این کشور به‌تازگی سقف تولید فولاد در سال میلادی جاری را برابر با میزان سال ۲۰۲۲ اعلام کرد. این در حالی است که تولید فولاد در این کشور طی سه‌ماه اول سال ۲۰۲۳ حدود ۶‌درصد بیشتر از تولید در مدت مشابه سال گذشته بوده است. اگر دولت به این سقف پایبند باشد و تولید کنندگان را مجبور به رعایت آن کند، باید شاهد کاهش تولید در نیمه دوم سال میلادی جاری باشیم. برخی تحلیلگران نیز معتقدند کاهش تولید در شش‌ماه دوم موجب رخداد ناترازی بین عرضه و تقاضا شده و در نتیجه بازار نیز از این روند رکودی خارج خواهد شد. با این حال نمی‌توان تنها با کاهش تولید نتیجه گرفت که این بازار روند صعودی را در پیش خواهد گرفت؛ چرا که آمار‌ها حاکی از چشم‌انداز رکودی در سایر بخش‌های اقتصاد این کشور نیز هست.

هفته گذشته مرکز ملی آمار چین شاخص مدیران خرید ماه آوریل را منتشر کرد که قرائت آن در سطحی زیر ۵۰ واحد حاکی از انقباض تولید است. همچنین بررسی آمار‌ها از کاهش واردات این کشور در ماه میلادی گذشته حکایت دارد.

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت