تاریخ: ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۲:۱۸
بازدید: ۱۰۲
کد خبر: ۳۰۳۵۳۵
سرویس خبر : آهن و فولاد

افزایش آماده‌به‌کاری نمونه‌گیر کاردامپر شماره یک واحد انباشت و برداشت ناحیه آهن‌سازی فولاد مبارکه

افزایش آماده‌به‌کاری نمونه‌گیر کاردامپر شماره یک واحد انباشت و برداشت ناحیه آهن‌سازی فولاد مبارکه
‌می‌متالز - با اجرای یک پروژه و با استفاده از توان متخصصان داخلی فولاد مبارکه، توقفات مکرر، طولانی و ناخواسته نمونه‌گیر کاردامپر شماره یک واحد انباشت و برداشت ناحیه آهن‌سازی رفع شد و ایمنی تجهیزاتی و انسانی این بخش افزایش یافت.

به گزارش می‌متالز، حمید بزاز، رئیس واحد انباشت و برداشت، با اعلام این خبر و با اشاره به اینکه مجموعه نمونه‌گیر کاردامپر شماره یک واقع در تاور شماره یک واحد انباشت و برداشت وظیفه نمونه‌برداری از سنگ‌آهن یا گندله تخلیه‌شده از کاردامپر یک را بر عهده دارد گفت: این مجموعه از تعدادی نوار نقاله، هاپر و سیستم توزین استاتیک که درمجموع دارای ۹ عدد موتور الکتریکی است تشکیل شده و طی فرایند، نمونه سنگ‌آهن کنسانتره و گندله خریداری‌شده را به‌صورت واگنی و کامیونی برداشت و برای ارسال به آزمایشگاه آماده می‌کند.

وی در تشریح دلایل بروز این توقفات و مشکلات گفت: به دلیل طراحی قدیمی و استفاده از سیستم رله کنتاکتوری در مدار فرمان و فرسودگی کلید‌های قدرت آن و همچنین با توجه به شرایط واحد کاردامپر، مجموعه نمونه‌گیر دچار توقفات مکرر می‌شد؛ به‌نحوی‌که به‌دلیل تعداد زیاد رله کنتاکتورها، عیب‌یابی ساعت‌ها به طول می‌انجامید و عملیات نمونه‌برداری را مختل می‌کرد.

محمد نجفی، کارشناس برق و ابزار دقیق ناحیه آهن‌سازی در تشریح اهمیت اجرای این پروژه گفت: ازآنجاکه نواقص موجود در سیستم قبلی باعث پایین بودن آماده‌به‌کاری دستگاه شده بود، مقدمات برگزاری مناقصه جهت اجرای پروژه بهینه‌سازی فراهم شد؛ اما متأسفانه پس از بازدید شرکت‌های مختلف پیمانکار جهت ارائه پیشنهاد فنی، به‌دلیل مشکل بودن فرایند کاری مجموعه و همچنین نامناسب بودن مکان اجرای پروژه، شرکت‌ها از ارائه پیشنهاد فنی سر باز زدند و در نهایت پس از بررسی‌های صورت‌گرفته، تصمیم بر آن شد که این کار به دست متخصصان مجرب تیم تعمیرات واحد انباشت و برداشت طی چند فاز طراحی گردد و پس از تأمین قطعات موردنیاز از سیستم قطعات یدکی، تست FAT و نصب و راه‌اندازی انجام شود.

وی در تشریح چگونگی اجرای این پروژه اظهار داشت: در فاز طراحی که از تابستان ۱۴۰۱ شروع شد، نقشه‌های مدار فرمان و قدرت پروژه توسط به‌روزترین نرم‌افزار طراحی دنیا، نرم‌افزار EPLAN آماده شد و پس از به دست آمدن تمامی سیگنال‌های ورودی و خروجی PLC، برنامه‌نویسی و طراحی صفحات گرافیکی و آرشیو آلارم توسط نرم‌افزار‌های استاندارد حال حاضر دنیا صورت گرفت و درنهایت با موفقیت کامل به بهره‌برداری رسید.

به گفته نجفی با اجرای این پروژه، امکان شروع به کار و توقف مجموعه نمونه‌گیر به‌صورت محلی و از راه دور با کمک سیستم مانیتورینگ و آرشیوینگ آلارم فراهم شد و تمامی مشکلات قبل از آن همانند توقفات مکرر و طولانی و متوقف شدن خط تولید رفع گردید. ضمن اینکه ایمنی تجهیزاتی و انسانی نیز در این بخش افزایش یافت.

کارشناس برق و ابزار دقیق ناحیه آهن‌سازی در پایان گفت: اجرای این پروژه با زحمات و حمایت‌های بی‌دریغ مدیر ناحیه آهن‌سازی، رئیس واحد انباشت و برداشت و تلاش بی‌وقفه کارشناسان و کارکنان متخصص واحد تعمیرات انباشت و برداشت صورت گرفت که از همه این عزیزان صمیمانه قدردانی می‌کنیم.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده