تاریخ: ۰۱ خرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۵:۳۶
بازدید: ۱۹۰
کد خبر: ۳۰۳۶۱۱
سرویس خبر : خودرو و قطعه سازی

خودروسازان در تصادفات جاده‌ای خسارت می‌پردازند؟

خودروسازان در تصادفات جاده‌ای خسارت می‌پردازند؟
‌می‌متالز - سالانه هزاران نفر بر اثر تصادفات جاده‌ای در کشور جان خود را از دست می‌دهند و نهاد‌های مختلف برای کاهش این امر دست به اقداماتی می‌زنند. حال گفته می‌شود خودروسازان در صورت تقصیر در این تصادفات باید خسارت بپردازند. واکنش خودروسازان در مقابل این خسارات چه خواهد بود؟

به گزارش می‌متالز، «بیش از ۶۰۰ نفر در تصادفات جاده‌ای نوروزی سال ۱۴۰۲ جان باختند.» در سال ۱۴۰۱ نیز حدود ۱۴ هزار نفر در تصادفات جاده‌ای کشور جان باختند. این‌ها تنها بخشی از تصادفات جاده‌ای است که به آن اشاره شد.

یکی از اصلی‌ترین عوامل تصادفات جاده‌ای کیفیت خودرو‌ها است. برای مثال، در میان این تصادفات، تصادفاتی بودند که به صورت زنجیره‌ای رخ داده بودند و در مواردی حتی یک ایربگ نیز باز نشد. در تصادف زنجیره‌ای بهبان حدود ۵۹ خودرو به یکدیگر برخورد کردند و پنج نفر کشته شدند. اما علت این تصادف حواس‌پرتی اعلام شد و نه نقص ایربگ‌ها و ترمز خودروها.

در سال‌های گذشته راهکار‌های زیادی برای کاهش تعداد تصادفات جاده‌ای به کار گرفته شد. حال فرمانده کل انتظامی کشور راهکار جدیدی را ارائه می‌دهد. احمدرضا رادان، فرمانده کل انتظامی در گفتگویی اعلام کرد که اگر در بررسی صحنه تصادفات و علل آن چنانچه مشخص شود خودروساز مقصر بوده است باید خسارت پرداخت کند.

او معتقد است که پرداخت خسارت توسط خودروساز به دلیل ضعف در کیفیت می‌تواند خودروسازان را مجبور به تولید خودرو‌های باکیفیت و سالم‌تر می‌کند.

خودروسازان در تصادفات جاده‌ای خسارت می‌دهند؟

حال این مساله مطرح می‌شود که آیا خودروسازان واقعا در زمان وقوع تصادف خسارت می‌پردازد؟

شاید در صورت تصویب این طرح خودروسازان کمی بتوانند کیفیت قطعاتی که در تصادف جاده‌ای نقش مهم‌تری دارد را بالا ببرد تا از پرداخت خسارت خودداری کنند. اما پرداخت خسارت در صورت وقوع هر تصادف به مالک خودرو بعید به نظر می‌رسد. چراکه خودروسازان به دلایل مختلف و نامربوط به مشتری، مبالغ قابل توجهی دریافت می‌کنند.

برای مثال می‌توان به مالیات سبز اشاره کرد. سال ۱۴۰۰ خودروسازان مبلغ جدیدی را به لیست مالیات‌های گذشته خود اضافه کرند. مالیات سبز، مالیاتی است که خودروسازان به ازای میزان تولید آلایندگی هر خودرو مالیات دریافت می‌کنند و این مالیات برای هر خودرو متفاوت است.


به عبارت دیگر، مالیات یا به نوعی جریمه‌ای که باید برای کیفیت پایین خودروهایشان بپردازند را به گردن مشتری انداخته‌اند و به جای تولید خودرویی که طبق استاندارد‌ها آلایندگی کمتری تولید کند، هزینه آن را از مشتریان می‌گیرند.

حال با توجه به پیشینه‌ای که خودروسازان در مقابل جبران کم و کاستی‌های تولیداتشان دارند، پرداخت خسارت در مواجه با وقوع تصادفات جاده‌ای بعید به نظر می‌رسد.

کیفیت خودرو‌ها افزایش می‌یابد؟

مساله دیگری که در این بین مطرح می‌شود بحث افزایش کیفیت خودرو‌ها در صورت تصویب پرداخت خسارت در تصادفات جاده‌ای است و اینکه آیا خودروسازان با این اقدام کیفیت محصولات‌شان را بالا می‌برند؟

خودروسازان در سال جدید موظف شده‌اند تا محصولات‌شان را با استاندارد‌های ۸۵ گانه تولید و عرضه کنند. اما این خبر به آن معنا نیست که خودروسازان محصولات را ایمن‌تر تولید می‌کنند.

یکی از بخش‌های مهم ایمنی خودرو که می‌تواند تا حد زیادی از آسیب به سرنشینان خودرو جلوگیری کند، بدنه خودرو است و ایمنی بدنه خودرو جزو استاندارد‌های ۸۵ گانه خودرو نیست. بنا به گفته معاول سازمان ملی استاندارد، بیمه بدنه مشمول طرح استاندارد‌های ۸۵ گانه نیست و بر همین اساس خودرو‌های داخلی استاندارد بالایی ندارند.

در نتیجه به نظر می‌رسد مسوولان به این بهانه نیز نتوانند خودروسازان را به تولید خودرو‌های باکیفیت‌تر و ایمن‌تر تشویق کنند.

منبع: تجارت نیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت