به گزارش میمتالز، بهرام شکوری رییس انجمن مس ایران در همایش نکوداشت روز ملی معدن گفت: اگر به صادرات و به بازارهای جهانی بخش معدن و صنایع معدنی بیشتر توجه نکنیم، به طور قطع بخش معدن در کشور دچار مشکل خواهد شد.
وی به شناسایی بازارهای جدید صادراتی اشاره کرد و افزود: برای افزایش و رشد صادرات محصولات معدنی هم باید به دنبال بازارهای جدید باشیم و هم باید کیفیت محصولات معدنی را ارتقاء بخشم. در عین حال باید بتوانیم بهره وری و راندمان را بالا ببریم و بیشترین محصول را تولید کنیم و فاصله خود را در بهره وری به معیارهای جهانی نزدیک کنیم.
شکوری به موضوع ضایعات پرداخت و گفت: ما در ایران باطلههای بسیار گرانبهایی در معادنمان تولید میکنیم، اما نمیتوانیم از آنها استفاده بهینه ببری. مثلا باطلههای مس در کشور ما حاوی مقادیری نقره، طلا و مس است و ما از آن بهره برداری لازم را انجام نمیدهیم و در این زمینه باید به سمتی برویم که باطلههای ما عاری از مواد ارزشمند شود.
رییس انجمن مس ایران به توان رقابتی در زمینه صادرات در عرصه معدنی پرداخت و گفت:: باید خودمان را به استانداردهای جهانی برسانیم و تا محصولات ما قابلیت عرضه در بازارهای جهانی را داشته باشد وگرنه از گردونه خارج و حرفی برای گفتن نخواهیم داشت.
رییس انجمن مس ایران خاطر نشان کرد:تکنولوژیهای نوین بر بستر اینترنت میتواند به هوشمندسازی معادن ایران کمک کند و باید در این زمینه هم تغییرات جدی در برنامه ریزیها صورت گیرد.
وی در پایان گفت: متاسفانه مرکز آمار ایران و سازمان برنامه و بودجه سهم یک درصدی برای مواد معدنی در تولید ناخالص داخلی در نظر میگیرند در صورتی که در همه محصولات ساخته شده در اطراف ما اعم از ساختمان، خودرو و ... مواد معدنی به عنوان محصولات نهایی وجود دارد و سهم مواد معدنی در GDP بسیار بیشتر است و این نگته نیز باید اصلاح شود.
در ادامه محمدرضا بهرامن رئیس خانه معدن ایران نیز در پنل تخصصی در خصوص شاخصهای معدنکاری گفت: زمانی که میخواهیم از معدن، این ثروت الهی استفاده کنیم نباید نگاه سنتی به آن داشته باشیم. معدن نیازمند استقلال است و باید یک متولی تخصصی مختص خودش داشته باشیم.
وی افزود: همه فعالان عرصه معدن و محصولات معدنی عضو یک خانواده بزرگ هستند و باید در کنار هم و با همدلی و هم افزایی مشکلات این بخش را حل کنند. البته سرمایه گذاری ویژه در زمینه منابع انسانی نیز بسیار حائز اهمیت است.
رییس خانه معدن ایران گفت: برای رسیدن به یک معدنکاری موفق و پیشرفت در آمایش سرزمینی، چگونگی ارزیابی آنها و نحوه استفاده از این سرمایه ملی نیازمند طی این مسیرها با آموزش و برنامه ریزی دقیق هستیم چرا که برای رسیدن به اهداف در سالهای آینده نمیتوانیم بدون برنامه موفق شویم.