تاریخ: ۰۹ خرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۶:۳۴
بازدید: ۱۳۲
کد خبر: ۳۰۴۹۷۵
سرویس خبر : متالورژی و مواد
برای اولین بار درکشور انجام شد

بومی سازی کوره منیزیت در فرآورده‌های نسوز ایران

بومی سازی کوره منیزیت در فرآورده‌های نسوز ایران
‌می‌متالز - مدیرعامل شرکت فرآورده‌های نسوز ایران گفت: طراحی، ساخت و نصب کوره تولید محصول «منیزیت» (بعنوان مهمترین ماده اولیه در خط تولید آجر نسوز) برای نخستین بار در کشور توسط نیرو‌های داخلی این شرکت در استان اصفهان انجام شد.

به گزارش می‌متالز، علی تدین، در جمع خبرنگاران در شهرک صنعتی «جمبزه» دهاقان از توابع استان اصفهان افزود: ۹۹ درصد از مراحل ساخت این کوره که قابلیت رسیدن به دمای هزار و ۸۰۰ درجه سانتیگراد را دارد، توسط نیرو‌های داخلی این شرکت انجام و تنها قطعات معدودی از آن از خارج تهیه شده است.

وی با بیان‌اینکه این پروژه برای تولید «دولومیت زینتر» بعنوان ماده اولیه تولید آجر نسوز در شهرک صنعتی» جمبزه» راه اندازی شده است، خاطرنشان کرد: بسیاری از کارشناسان امکان انجام این کار بزرگ در کشور را باور نداشتند، اما با تلاش نیرو‌های متخصص شرکت فرآورده‌های نسوز ایران، این کار بزرگ محقق شد.

تدیُن یادآور شد: برنامه‌ریزی، مدیریت و طراحی‌های این پروژه در داخل کارخانه و ساخت تجهیزات و ماشین‌آلات آن با کمک پیمانکاران داخلی صورت گرفته است.

وی افزود: فناوری ساخت این کوره‌ها در کارخانه نسوز ایران، بومی‌سازی و با دانش و توان پرسنل این مجموعه و استفاده از پیمانکاران مختلف انجام شده است.

مدیرعامل شرکت فرآورده‌های نسوز ایران افزود: این کوره از حدود ۲۵ روز پیش تاکنون بصورت مداوم فعال شده است و امروز منیزیت‌های گرید بعنوان محصول نهایی این کارخانه که دشوارترین روش پخت را دارد، با بی اس جی ۳.۳۳ بدست آمد.

وی با اشاره به اینکه این پروژه با هزینه بسیار پایین ساخته شده است، اضافه کرد: به‌طور معمول کار ساخت اینگونه پروژه‌ها ۳۶ تا ۴۸ ماه زمان نیاز دارد، اما این خط با یک دهم هزینه خط تولید مشابه خارجی و تنها با حدود ۲۰۰ میلیارد تومان راه‌اندازی شده است.

تدین بیان کرد: این کارخانه با اشتغالزایی برای ۶۰ نفر، ظرفیت تولید ۲۰ هزار تُن محصول را در سال دارد که احتمال افزایش ظرفیت آن تا ۲ برابر هم وجود دارد.

وی اظهار‌کرد: کوره‌های مشابه خارجی با توان دمای یک هزار و ۴۵۰ درجه هستند، اما این کوره ظرفیت افزایش دما تا یک هزار و ۸۰۰ درجه سانتیگراد را هم دارد که با این ویژگی توان تولید محصولات دیگری نیز در آن میسر است.

تدیُن گفت: کارخانه جمبزه بعنوان صنعت بالادستی این شرکت محسوب می‌شود و بخش مهمی از مواد اولیه‌ای را که در اثر تحریم با سختی و هزینه زیاد بدست می‌آوردیم، تامین خواهد کرد و بخش مهمی از مواد اولیه مصرفی کارخانه‌های نسوز داخلی با راه اندازی این واحد نیز فراهم خواهد شد.

مدیرعامل شرکت فرآورده‌های نسوز ایران با بیان اینکه این شرکت بزرگترین تولیدکننده محصولات نسوز در کشور محسوب می‌شود، ادامه داد: امروز هم واحد تولید مواد اولیه این کارخانه به بهره‌برداری رسید و برای نخستین بار پس از گذشت ۵۰ سال از عمر شرکت، کارخانه فرآورده‌های نسوز ایران صاحب یک واحد تولیدکننده بالادستی شد.

شرکت سرمایه‌گذاری سازمان تامین اجتماعی ۱۸۵ شرکت را در کشور در اختیار خود دارد که ۲ شرکت ذوب‌آهن و فرآورده‌های نسوز ایران در استان اصفهان فعالیت می‌کنند.

شرکت فرآورده‌های نسوز ایران نخستین و بزرگ‌ترین تولیدکننده آجر نسوز در کشور است که از سال ۱۳۵۶ در مبارکه اصفهان شروع به فعالیت کرد.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده