تاریخ: ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۲:۴۵
بازدید: ۱۳۸
کد خبر: ۳۰۷۰۲۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

سهام سنگ‌ آهن‌ مرکزی سال آینده در بورس عرضه می‌شود

سهام سنگ‌ آهن‌ مرکزی سال آینده در بورس عرضه می‌شود
‌می‌متالز - شهرستان بافق در ۱۱۰ کیلومتری جنوب‌شرقی شهر یزد قرار دارد و دارای منابع زیرزمینی متنوعی است. این شهرستان از نظر تعداد معادن و ذخایرمعدنی به خصوص در حوزه سنگ‌آهن دارای بیشترین و غنی‌ترین معادن در این شهرستان است و با توجه به اینکه یکی از غنی‌ترین مناطق دارای معادن گوناگون و ارزشمند است؛ از بافق به عنوان «شهر معدنی ایران» نام برده می‌شود.

به گزارش می‌متالز، استان یزد با وجود داشتن بیش از دو میلیارد تن ذخیره‌معدنی دومین استان کشور از نظر استخراج و ذخایر موادمعدنی محسوب می‌شود. از سوی دیگر این استان با دارا بودن بیش از ۵۰ نوع ماده‌معدنی؛ رتبه نخست کشور به لحاظ تنوع موادمعدنی را نیز داراست. در این استان، اما بافق نسبت به شهر‌های دیگر دارای معادن متعدد و غنی‌تری است که معدن چغارت یکی از آنهاست.

معدن چغارت که با ذخیره زمین‌شناسی ۱۹۳ میلیون تن در ۱۲ کیلومتری شمال شرقی شهر بافق و در ۱۲۵ کیلومتری جنوب‌شرقی شهر یزد در حاشیه کویر قرار دارد؛ دارای آب‌وهوای بسیار گرم و رطوبت خیلی کمی است. عملیات اکتشاف و تجهیز این معدن به عنوان بهترین معدن از نظر کمیت و کیفیت سنگ‌آهن همزمان با اکتشاف سایر معادن و کانسر‌ها صورت گرفت.

در همین راستا عملیات بهره‌برداری معدن چغارت از شهریور ماه ۱۳۵۰ آغاز و تا پایان سال ۱۳۹۰ بیش از ۱۳۱ میلیون تن سنگ‌آهن از این معدن استخراج شده است.

ذخیره قابل استخراج این معدن ۱۷۷.۲ میلیون تن برآورد شده که از این میزان ۱۰۷ میلیون تن آن به دلیل عیار بالا و فسفر پایین؛ پس از خردایش و دانه‌بندی قابل مصرف در کارخانجات فولاد است و مابقی باید برای پر عیارسازی به کارخانه فرآوری ارسال شود.

این معدن که از طریق راه‌آهن سراسری به طول هزار کیلومتر با تهران، ۴۷۰ کیلومتر با ذوب‌آهن اصفهان و ۶۱۰ کیلومتر از طریق سیرجان به بندرعباس ارتباط دارد؛ بخش مهمی از نیاز کارخانه ذوب‌آهن اصفهان به سنگ‌آهن را تامین می‌کند.

به همین بهانه و به همت شرکت سنگ‌آهن‌مرکزی تور رسانه‌ای با حضور تعدادی از خبرنگاران تخصصی حوزه معدن و صنایع‌معدنی و بورس به منظور آشنایی بیشتر با معادن بافق و ظرفیت‌ها، ذخایر و خطوط تولید این منطقه برگزار شد و خبرنگاران از طرح‌ها و پروژه‌های توسعه‌ای و در دست اقدام این شرکت بازدید به عمل آوردند و در پایان پای صحبت مهندس مجتبی حمیدیان مدیرعامل شرکت سنگ‌آهن‌مرکزی ایران نشستند.

مهندس حمیدیان در این نشست از اقدامات انجام شده در این مجموعه مطالبی را مطرح کرد و در ادامه از میزان سرمایه‌گذاری موردنیاز، پروژه‌ها و طرح‌های توسعه‌ای در دست اقدام، افزایش سرمایه، مشکلات و چالش‌ها، ضرورت نوآوری‌وتوسعه، اطلاع‌رسانی و انتشار اقدامات انجام شده و … مطالبی را ارائه کرد و از ورود به بازار سرمایه در سال آینده خبر داد.

طرح‌های در دست اقدام

«تکمیل عملیات اجرایی و راه‌اندازی پست برق ۱۵۰ مگاوات»، «تکمیل عملیات اجرایی فاضلاب شهر بافق در سه بخش شبکه، انشعاب و تصفیه‌خانه»، «شروع عملیات اجرایی پروژه کارخانه کنسانتره ۲ میلیون تنی و پیشرفت به میزان ۱۵ درصد»، «شروع عملیات اجرایی پروژه کارخانه آهن‌اسفنجی به ظرفیت ۱.۷ میلیون تن و پیشرفت به میزان ۲۰ درصد»، «شروع عملیات اجرایی پروژه فاضلاب شهر یزد و پیشرفت به میزان ۱۵ درصد»، «شروع عملیات اجرایی پروژه احداث نیروگاه سیکل ترکیبی و پیشرفت به میزان ۱۵ درصد»، «شروع عملیات اجرایی پروژه احداث نیروگاه ۳۵ مگاواتی گازی و پیشرفت به میزان ۵۰ درصد» و «شروع عملیات اجرایی پروژه احداث نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی و پیشرفت به میزان ۴۰ درصد» از جمله طرح‌های در دست اقدام شرکت سنگ‌آهن‌مرکزی است که مهندس حمیدیان مدیرعامل این مجموعه در جمع خبرنگاران در مورد آن‌ها توضیحاتی را عنوان کرد.

نیاز به ۵۰ همت سرمایه‌گذاری برای اجرای پروژه‌ها

مهندس حمیدیان در ابتدای این نشست با تاکید بر نیاز ۵۰ هزار میلیارد تومانی سرمایه‌گذاری برای اجرای پروژه‌های در دست اقدام گفت: پروژه‌های توسعه‌ای این شرکت به عنوان بلوک‌مرکزی معدنی ایران نیازمند ۵۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری است.

وی با اشاره به اینکه این پروژه‌ها شامل ۱۵ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در حوزه معدنی از جمله توسعه پروژه معدن D۱۹، توسعه معدن «ناریگان» و توسعه آنومالی شمالی این شرکت (به حجم ۲۷۰ میلیون تن سنگ‌آهن) است، خاطرنشان کرد: همچنین در حوزه صنعتی ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در کارخانه آهن‌اسفنجی و بین ۵ تا ۶ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در کارخانه کنسانتره موردنیاز است.

به گفته وی چند پروژه اصلاح خط یک‌هزار میلیارد تومانی بهره‌وری نیز در این مجموعه تعریف شده است و علاوه بر آن‌ها بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیون تن باطله معدنی در این شرکت وجود دارد که مشغول پرعیارسازی آن‌ها هستیم که همگی این پروژه‌ها نیازمند سرمایه‌گذاری است.

مهندس حمیدیان همچنین به طرح‌های زیرساختی این مجموعه اشاره کرد و گفت: در بخش زیرساخت‌ها نیز سنگ‌آهن‌مرکزی در توسعه طرح فاضلاب شهر یزد مشارکت فعالی دارد. البته این پروژه به ۱۰ تا ۱۱ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری نیاز دارد. همچنین در حوزه برق نیز احداث نیروگاه خورشیدی و نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی را در برنامه داریم که عملیات اجرایی آن‌ها آغاز شده است.

افزایش سرمایه در راه است

مدیرعامل شرکت سنگ‌آهن‌مرکزی‌ایران در ادامه به افزایش سرمایه شرکت اشاره کرد و گفت: سال گذشته این شرکت بیش از سه‌هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه داشت و امسال نیز افزایش سرمایه به منظور پیشبرد و توسعه پروژه‌ها را در دست اقدام داریم.

وی همچنین تاکید کرد: ما با رایزنی و ظرفیت‌سازی‌های مختلف برای فعال‌سازی پروژه‌ها تلاش کردیم و معتقدیم که اگر مجموعه‌های سرمایه‌گذاری مختلف به این فعالیت سرمایه‌گذاری اضافه شوند؛ قطعاً شتاب بهره‌برداری از پروژه‌ها و رسیدن به نقطه مطلوب سریع‌تر اتفاق می‌افتد و از همه مهمتر سودآوری برای وضع موجود شرکت هم جذاب‌تر خواهد بود.

مهندس حمیدیان با اشاره به اینکه در این خصوص با سهامداران مذاکره کردیم و آن‌ها نیز موافق افزایش سرمایه بودند، گفت: قصد داریم در مجمع امسال موافقت کلی برای افزایش سرمایه از آورده نقدی سهامداران موجود و سهامداران جدید را پیگیری کنیم.

عرضه سهام شرکت در بورس

وی در ادامه با اشاره به پتانسیل‌ها و طرفیت‌های بالای شرکت سنگ‌آهن‌مرکزی برای اجرای طرح‌های توسعه و سودآوری شرکت گفت: موضوع بعدی عرضه سهام این مجموعه در بورس اوراق بهادار تهران است تا بتوانیم از ظرفیت‌های مختلف تامین مالی بهره لازم را ببریم. در همین راستا امسال قصد داریم اقدامات لازم برای عرضه بورس را انجام دهیم و انشاالله پس از حل برخی موانع موجود در خصوص سهام صندوق بازنشستگی و سازمان تامین‌اجتماعی؛ سال آینده سهام این شرکت در بازار سرمایه عرضه می‌شود.

مهندس حمیدیان در ادامه در خصوص ویژگی‌های این منطقه با بیان اینکه اقدامات انجام شده یک بحث است و اطلاع رسانی و انتشار این اقدامات بحثی دیگر، گفت: منطقه بافق قدیمی‌ترین بلوک معدنی ایران و سایر عناصر نادر خاکی است و جزو باسابقه‌ترین و پرپتانسیل‌ترین مناطق معدنی کشور به شمار می‌رود. این منطقه ظرفیت بالایی در حوزه صنعتی‌ومعدنی داشته و دارد. هرچند که از ابتدای دهه ۵۰ راه‌اندازی شده، اما با وجود این همه پتانسیل تاکنون به فعلیت لازم نرسیده است که یکی از این دلایل به عدم‌اطلاع‌رسانی مناسب و لازم بر می‌گردد.

مزیت‌های منطقه بافق

مدیرعامل شرکت سنگ‌آهن‌مرکزی در خصوص مزیت‌های این منطقه برای توسعه تاکید کرد: در شرایطی که همه جا از گرانی هزینه‌های حمل‌ونقل صحبت می‌شود؛ این منطقه نسبت به سایر مجموعه‌های فولادی کشور فاصله بسیار معقول و منطقی که نسبت به دریا برای صادرات دارد و وجود ذخایر قابل‌توجه و برخورداری از زیرساخت‌های ریلی و منابع آب مناسب و زیرساخت‌های فنی؛ از فرصت خوبی برای توسعه بخش معدن و صنایع‌معدنی برخوردار است. حال با توجه به پتانسیل‌های بسیار زیاد اینکه پروژه‌های مدنظر در این منطقه با یک آهنگ رشد معمولی به جلو حرکت کند یا اینکه با رشد و توسعه بیشتری پیش رود؛ رسالت اصلی رسانه‌ها در کنار فعالان اقتصادی است تا کمک کنند که سرعت جذب سرمایه‌گذاری و استفاده از تمام ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های موجود برای اجرای پروژه‌ها و برنامه‌های در دست اقدام رقم بخورد که در آن صورت هم باعث رشد منطقه بافق خواهد شد و هم رشد صنعت فولاد کشور را به دنبال خواهد داشت. وی تاکید کرد: با وجود فاصله بسیار منطقی و معقول با دریا، زیرساخت‌های ریلی مناسب، وجود منابع آبی سطحی و زیرزمینی کافی و … تنها چیزی که باید به آن پرداخته شود؛ سرمایه‌گذاری بر روی پروژه‌هاست که در این بخش نیاز به حمایت و کمک داریم.

وی بیان داشت: این در حالی است که در پروژه‌های معدنی برآورد می‌شود هنوز ظرفیت بالای ۱.۵ میلیارد تن ذخایر معدنی و قابل عملیاتی در منطقه وجود دارد که باید با انجام سرمایه‌گذاری و سرعت بخشیدن به بهره‌برداری این معادن اقدام کرد.

جاذبه‌های گردشگری بافق

خبرنگاران در سفر به سرزمین «نخل و آهن و آفتاب» همچنین از مرکز تفریحی-ورزشی (دریاچه، آبنمای موزیکال، باشگاه بدنسازی، استخر سرپوشیده و زمین مخصوص بازی کودکان) مستقر در پارک آهن‌شهر، امامزاده عبدالله (ع) بافق که از نظر معماری دارای بنایی بسیار چشم‌نواز با گنبدی منحصر‌به‌فرد در دنیاست (از ویژگی‌های این بقعه گنبد بلند، کاشی‌کاری‌های داخلی‌وخارجی آن و نیز چراغ‌های کوچک گلی با لعاب فیروزه‌ای است که از قدیم خارج گنبد را روشن می‌کرده است)، خانه وحشی بافقی، اقامتگاه بوم قلعه آریز، روستای گزستان در شهر بافق و مقبره شهدای شهر بافق نیز به عنوان جاذبه‌های گردشگری این منطقه دیدن کردند.

منبع: اقتصاد ملت

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت