تاریخ: ۰۶ تير ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۷:۴۲
بازدید: ۸۷
کد خبر: ۳۰۸۲۱۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

افزایش ۲۰ درصدی تجارت ایران و پاکستان تا سال آینده/ احتمال واردات پوشاک از شبه قاره

افزایش ۲۰ درصدی تجارت ایران و پاکستان تا سال آینده/ احتمال واردات پوشاک از شبه قاره
‌می‌متالز - مدیرکل آسیای جنوبی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: پیش بینی می‌شود تجارت میان ایران و پاکستان تا یک سال آینده ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش یابد که از طریق راهکار‌های مختلفی مانند تجارت ترجیحی و آزاد و تهاتر قابل انجام است.

به گزارش می‌متالز، هادی طالبیان مقدم مدیرکل آسیای جنوبی سازمان توسعه تجارت ایران اظهار داشت: تجارت ترجیحی با پاکستان آغاز شده است، اما حجم تجارت ما با این کشور هنوز به اندازه انتظار نیست و پتانسیل افزایش دارد.

وی افزود: پیش بینی می‌شود تجارت میان ایران و پاکستان تا یک سال آینده ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش یابد که از طریق راهکار‌های مختلفی مانند تجارت ترجیحی و آزاد و تهاتر قابل انجام است.

مدیرکل آسیای جنوبی سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: میزان تجارت ایران و پاکستان ۲.۳ تا ۲.۴ میلیارد دلار در سال است که میزان صادرات ایران به پاکستان ۱.۵ میلیارد دلار و مابقی آن سهم پاکستان است.

طالبیان مقدم گفت: پاکستان دستورالعملی واحد برای تجارت با ایران، روسیه و افغانستان صادر کرده است که حال بررسی آن هستیم ما نیز دستور العملی جدید برای توسعه تجارت با این کشور درحال مذاکره هستیم.

وی با بیان اینکه برای تجارت آزاد نیز با پاکستان نیز در حال مذاکره هستیم اظهار داشت: گفتگوی‌های مستقیم دو کشور برای تجارت آزاد از شهریوماه سال جاری آغاز می‌شود، اما پیچیدگی‌های خاص خود را دارد؛ در صورتی که امسال برای تجارت آزاد با این کشور به توافق برسیم کار بزرگی صورت گرفته است.

احتمال واردات پوشاک از پاکستان، هند و بنگلادش

مدیرکل آسیای جنوبی سازمان توسعه تجارت ایران در واکنش به تقاضای پاکستان برای صادرات پوشاک به ایران گفت: کشور‌های پاکستان، هند و بنگلادش مزیت‌های در تولید پوشاک دارند و صنعت نساجی و پوشاک در این کشور‌های قوت دارد؛ تقاضای این کشور‌های برای صادرات به البسه در حال بررسی است.

وی اظهار داشت: واردات پوشاک از این کشور به شکل خواهد بود که منجر به ایجاد دامپینگ در بازار پوشاک داخلی کشورمان ایجاد نشود و صنعت داخلی کشورمان از بین نرود.

طالبیان مقدم با بیان اینکه ایران فرصت‌های صادراتی زیادی در تجارت با پاکستان دارد؛ گفت: بیشترین مزیت‌های صادراتی کشورمان برای صادرات به این کشور در بخش کشاورزی، فرآور‌های نفتی آهن اسفنجی، ال‌پی‌جی، ماشین آلات، مصالح ساختمانی و خشکبار از جمله خرما است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده