تاریخ: ۰۴ مهر ۱۴۰۱ ، ساعت ۰۹:۴۰
بازدید: ۱۱۲
کد خبر: ۲۷۵۶۳۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رئیس اتاق مشترک ایران و پاکستان عنوان کرد:

تسهیل در تجارت بین ایران و پاکستان در گروی تکمیل راه آهن «زاهدان - میرجاوه»

تسهیل در تجارت بین ایران و پاکستان در گروی تکمیل راه آهن «زاهدان - میرجاوه»
‌می‌متالز - رئیس اتاق مشترک ایران و پاکستان گفت: تکمیل راه آهن زاهدان به میرجاوه یکی از موارد مهم ترانزیتی تجارت بین دو کشور است که اگر بودجه احداث این خط ریلی تامین شود هزینه‌های صادرات و واردات کاهش می‌یابد و کالا‌های ایرانی نیز می‌توانند در کنار سایر رقبا در بازار پاکستان رقابت کنند.

به گزارش می‌متالز، فرصت‌های تجاری کرمان و پاکستان در نشستی با حضور رئیس و اعضای هیات نمایندگان اتاق کرمان، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، رئیس اتاق مشترک ایران و پاکستان و جمعی از فعالان اقتصادی استان بررسی شد.

رئیس اتاق مشترک ایران و پاکستان در این نشست گفت: پاکستان با ۲۳۰ میلیون نفر جمعیت، ۲۲ میلیارد دلار صادرات و ۴۵ میلیارد دلار واردات دارد و در حال حاضر نرخ رشد ۳.۹ درصد، نرخ تورم ۸.۸ درصد، نرخ بیکاری ۶ درصد و نرخ بهره ۷ درصد را تجربه می‌کند.

عبدالحکیم ریگی افزود: ایران کالا‌هایی مانند برنج، گوشت و دام، کنجد و میوه‌های گرمسیری را از پاکستان وارد و در مقابل کاشی، سرامیک، سیمان و سایر مصالح ساختمانی را به پاکستان صادر می‌کند و هیچ ممنوعیت گمرکی برای کالای وارداتی به پاکستان وجود ندارد.

وی بیان کرد: تکمیل راه آهن زاهدان به میرجاوه یکی از موارد مهم ترانزیتی تجارت بین دو کشور است که اگر بودجه احداث این خط ریلی تامین شود هزینه‌های صادرات و واردات کاهش می‌یابد و کالا‌های ایرانی نیز می‌توانند در کنار سایر رقبا در بازار پاکستان رقابت کنند.

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان در این نشست گفت: از حدود یک میلیارد دلار صادرات ایران به پاکستان فقط ۳۴ میلیون دلار سهم استان کرمان است که باید اقدامات لازم برای افزایش مبادلات تجاری صورت گیرد.

سیدمهدی طبیب زاده، با اشاره به اینکه رشد اقتصادی پاکستان بیش از ۳ درصد و فراتر از میانگین جهانی است، افزود: تامین برخی کالا‌های مصرفی پاکستان در استان کرمان امکان پذیر است و می‌توان از بازار این کشور برای صادرات کاشی و سرامیک، سیمان، موادغذایی، محصولات کشاورزی، انرژی، زغالسنگ و... استفاده کرد.

وی با اشاره به درخواست ۳۰ ساله تکمیل خط ریلی به طول ۹۰ کیلومتر از زاهدان به میرجاوه (نقطه مرزی) برای تسهیل در صادرات و واردات بین ایران و پاکستان و کاهش هزینه‌ها ادامه داد: بازار پاکستان بشدت رقابتی است و برای رقابت در این بازار به ویژه با چین باید در بسته بندی‌ها و کیفیت کالا‌های صادراتی بهترین‌ها صورت گیرد.

همچنین رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: نیاز پاکستان و سایر کشور‌ها به زغالسنگ کرمان در حال حاضر وجود دارد و این فرصتی بکر برای صادرات زغال کرمان و کاهش مسائل و چالش‌های این حوزه خواهد بود.

محمدرضا پورابراهیمی اظهار کرد: قیمت‌های دستوری مشکلات بسیاری برای صنعت زغال ایجاد کرده و اگر صادرات آن انجام شود قیمت‌های دستوری به قیمت‌های صادراتی تبدیل خواهد شد و حداقل ۳۰۰ شغل در این حوزه در کرمان احیا می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: رویکرد نظام و دولت در رابطه با تجارت باعث شده امسال افزایش صادرات داشته باشیم و امیدواریم تراز تجاری منفی سه سال گذشته که در تاریخ ایران بی سابقه بوده، در سال جاری جبران و از منفی خارج شود.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی درخواست خود مبنی بر ارسال دغدغه‌های اجرایی و محور‌های مهم تجارت ایران و پاکستان به کمیسیون اقتصادی مجلس را مطرح کرد و افزود: نمایشگاه توانمندی‌های ایران در کراچی ۲۴ دی ماه برگزار می‌شود که بهترین فرصت برای زمینه سازی افزایش صادرات کالا‌های کرمان به پاکستان خواهد بود.

منبع: خبرگزارای دانشجویان ایران (ایسنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت