به گزارش میمتالز، معدن گلالی در ۱۱ کیلومتری سه راهی جاده سنقر واقع شده و براساس اکتشافات انجام شده ذخیره قطعی این معدن ۱۸ میلیون تن است.
سنگ آهن مورد نیاز واحد تولید کنسانتره گلالی توسط این معدن تامین میشود که برای تولید ۲ میلیون تن کنسانتره در این واحد نیاز به چهار میلیون تن سنگ آهن است.
هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای احداث واحد تولید کنسانتره گلالی سرمایه گذاری انجام میشود و با بهره برداری از آن هم برای ۲۰۰ نفر به طور مستقیم و یک هزارو ۵۰۰ نفر به طور غیر مستقیم شغل ایجاد خواهد شد.
مدیرکل صنعت و معدن کردستان با اشاره به اینکه شرکت معدنی و صنعتی صبا نور در زمینه زنجیره فولاد در کردستان سرمایه گذاری کرده است، اظهار کرد: سال ۱۳۷۲ مجوز اکتشاف در معدن گەلالی قروه صادر شده است.
بختیار خلیقی اضافه کرد: سال ۱۳۹۶ هم بحث اکتشاف در حین استخراج این معدن انجام شد و ذخیره قطعی آن هم به ۱۸ میلیون تن رسیده است.
وی با اشاره به اینکه مجوز تاسیس این کارخانه کنسانتره در سال ۱۴۰۰ صادر شد، افزود: امیدواریم این واحد در ۲۷ ماه آینده به بهره برداری برسد.
مدیرکل صنعت و معدن کردستان میزان سرمایه گذاری در این واحد معدنی را ۲۷ هزار میلیارد ریال و اشتغالزایی آنرا ۲۰۰ نفر خواند و گفت: با بهره برداری از این واحد کنسانتره شاهد شکوفایی صنایع معدنی قروه خواهیم بود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان در حاشیه این مراسم اظهار کرد: این واحد تولید کنسانتره جزو ۵۵ پروژه مشمول مطالعات ارزیابی زیست محیطی است.
اقبال حمیدی با اعلام اینکه گزارش ارزیابی اولیه این واحد در کمیته استانی تایید شده است، افزود: برای تایید نهایی این گزارش به سازمان محیط زیست کشور ارسال شده است.
وی ادامه داد: براساس این مطالعات انجام شده واحد تولیدی ملزم به بهره مندی از تجهیزات به روز برای کاهش و کنترل آلاینده و مدیریت پسماند است.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات هم در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران گفت: توسط این شرکت سه پروژه سرمایه گذاری در استان کردستان را در حال اجرا دارد که یکی از آنها پروژه آهن اسفنجی با ظرفیت سالانه ۱.۶ میلیون تن و سرمایه گذاری افزون بر ۱۳۰ میلیون یورو است که ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
اردشیر سعدمحمدی ادامه داد: پروژه فولاد قروه با ظرفیت ۱.۱ میلیون تن و سرمایه گذاری ۳۰۰ میلیون یورویی از دیگر پروژههای ما در استان است که قرارداد اجرای آن به زودی نهایی میشود.
وی ادامه داد: ایجاد کارخانه کنسانتره ۲ میلیون تنی گلالی قروه هم از دیگر پروژههای در حال اجرای شرکت صبانور است و امید میرود تا ۲ سال آینده به بهره برداری برسد.
مدیرعامل شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور هم در مراسم آغاز عملیات اجرایی کارخانه کنسانتره گلالی با اشاره به فعالیت پنج ساله این شرکت در کردستان، اظهار کرد: این شرکت در ۲ استان کردستان و همدان سرمایه گذاری کرده و بزرگترین شرکت معدنی غرب کشور است.
کلانتری با بیان اینکه واحد تولید کنسانتره گلالی قروه بزرگترین واحذ کنسانتره غرب کشور است، افزود: ظرفیت سالانه این واحد یک میلیون تن بود که با انجام اکتشافات جدید در معدن گلالی قروه به ۲ میلیون تن افزایش داده شد.
وی میزان سرمایه گذاری در این واحد را هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان خواند و اضافه کرد: پیش بینی شده پروژه در مهرماه ۱۴۰۴ به اتمام برسد.
مدیرعامل شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور گفت: با بهره برداری از این واحد به طور مستقیم برای ۲۰۰ نفر و غیرمستقیم یک هزار و ۵۰۰ نفر شغل ایجاد خواهد کرد.
کلانتری با بیان اینکه در مدت اجرای این پروژه برای ۸۵۰ نفر به طور مستقیم شغل ایجاد شده است، یادآور شد: برای تولید ۲ میلیون تن کنسانتره نیاز به برداشت چهار میلیون تن سنگ آهن داریم.
وی با بیان اینکه ذخیره قطعی معدن گلالی ۱۸ میلیون تن است، ادامه داد: هدف این پروژه تولید کنسانتره سنگ آهن با عیار ۶۷ درصد است.
مدیرعامل شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور از عدم همکاری مدیران میانی دستگاههای اجرایی استان گلایه کرد و گفت: ادارات محیط زیست و منابع طبیعی بدون مکاتبه با شرکت و صدور اخطاریه از طریق مراجع قضایی ورود میکنند و همین منجر به توقف فعالیت و تولید این شرکت شده است.
کلانتری از استاندار درخواست کرد با مدیرانی که مانع از تولید میشوند برخورد کند.