به گزارش میمتالز، علیرضا عباسی در نشست با مدیران عامل شرکتهای مستقر در منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام که با حضور دکتر دهقان معاون حقوقی رئیس جمهور و استاندار البرز برگزار شد، اظهار کرد: یکسری ظرفیتهای بالقوه در استان البرز وجود دارد که آنطور که باید و شاید بالفعل نشده است.
وی بیان کرد: منطقه ویژه اقتصادی پیام یکی از ظرفیتها باویژگیهای خاص است که در محور مواصلاتی ۱۳ استان کشور و ظرفیت منحصر به فرد دسترسی به سیستم حمل و نقل هوایی، زمینی و ریلی قرار دارد.
نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس با اشاره به اینکه البرز محور مواصلاتی ۱۳ استان کشور است، گفت: منطقه ویژه اقتصادی پیام امکان دسترسی به ۳۰ میلیون جمعیت کشور را دارد و میتوان از این ظرفیت جمعیتی به عنوان یک نکته مثبت در جذابیت و رونق منطقه ویژه پیام استفاده کرد.
وی خطاب به معاون حقوقی رئیس جمهور گفت: در مجلس چند اقدام را شروع کردیم، اما نتیجهای از طرف دولت حاصل نشد که کوتاهی دولت بود، خواهشمندم این بخش را فعال کنید.
دکتر عباسی در خصوص این اقدام توضیح داد: کرج یکی از قطبهای تولید کشاورزی سبزی و صیفی و گلهای زینتی صادراتی است، بنابراین از ظرفیت فرودگاه پیام میتوان برای سیستم حمل و نقل هوایی در این حوزه بهرهمند شد.
وی بیان کرد: در بودجه سال ۱۴۰۰، رقم ۲۰۰ میلیارد تومان به منظور حمایت از حمل و نقل هوایی دیده شد تا یارانه سوختی برای پرواز کارگوهای محصولات فاسدشدنی ایجاد شود که متاسفانه این مهم به سرانجام نرسید.
نایب رییس کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: اگر سبزیجات و صیفی جات به صورت زمینی از مبدا به مقصد منتقل شود امکان فاسد شدن آن وجود دارد، ضمن اینکه حمل و نقل زمینی سردخانه دار هم شرلیط مناسبی ندارد.
وی با بیان اینکه دو سال دولت نسبت به این امر توجه نداشت، گفت: فرودگاه پیام ظرفیت مناسبی برای راه اندازی حمل و نقل هوایی محصولات کشاورزی در اختیار دارد.
دکتر عباسی اظهار کرد: همچنین فرودگاه پیام ظرفیت خوبی برای حوزههای ICT دارد و به دلیل شرکتهای متعدد فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال و نیروی ماهر و متخصص د این منطقه، این امکان وجود دارد که گمرک ویژه برای محصولات ICT در این مجموعه راه اندازی شود.
وی با اشاره به اینکه استان البرز قطب تولیدات بهداشتی، غذایی، دارویی و ICT در کشور محسوب میشود، بیان کرد: در این راستا باید به این ظرفیتهای استان توجه ویژهای داشته باشیم.
دانشیار دانشگاه تهران با بیان اینکه اگر امسال سال رشد تولید نامگذاری شده است باید با حمایت از مجموعههایی که با درصدهایی پایینتر از ظرفیت اسمی کار میکنند، توجه ویژهای به آنها داشته باشیم، گفت: متاسفانه در این حوزهها علاوه بر تحریم خارجی یکسری تحریمهای داخلی در بحث وضعیت کاغذبازی اداری در ادارات کشور و استان وجود دارد و این مسئله مانع تولید میشود.
وی با اشاره به اینکه تعارض منافع در برخی از دستگاهها وجود دارد، خاطرنشان کرد: بهعنوان نمونه حوزه غذا و دارو یکی از آن حوزههایی است که در آن تعارض منافع وجود دارد و باید با رویکرد حمایت از تولید داخل در جهت رفع این چالش کوشید.
دکتر عباسی با بیان اینکه واردات محصولات با یک ارز و تولیدات داخل با ارز دیگر انجام میشود، گفت: باید بند ناف اقتصاد کشور از دلار قطع کنیم و در این مسیر باید نگاه ویژهای هم به دلار چند نرخی داشته باشیم که فسادهای متعددی ایجاد میکند و در این رقابت همیشه کفه را به نفع واردات سنگین میکند.
وی ادامه داد: استان البرز دارای ظرفیتهای فراوانی است که دولت باید در جهت تحقق شعار سال، استان را حمایت کند.
لازم به ذکر است در ادامه این نشست، بازدیدی از واحدهای تولیدی بلوم تولیدکننده تلفن همراه، تبلت، لوازم جانبی دوچرخه و اسکوترهای برقی با اشتغال زایی برای بیش از ۲۰۰ نفر بصورت مستقیم و سرمایهگذاری بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد تومان و همچنین بازدید از اداره کل گمرک استان البرز و بررسی مسائل و مشکلات و دیدار چهره به چهره با مراجعه کنندگان انجام شد.
منبع: خبرگزاری برنا