به گزارش میمتالز به نقل از روابط عمومی تاصیکو، محسن پروان در جمع خبرنگاران با اشاره به انعقاد نخستین قرارداد همکاری بین این شرکت و ذوب آهن بیان کرد: این قرارداد بین ذوب آهن اصفهان به عنوان مصرفکننده اصلی و صاحب دانش و فناوری با شرکت فرآوردههای نسوز ایران منعقد شد که ضمن بهرهبرداری از کارگاههای آجر «شاموت (نسوز)» ذوب آهن اصفهان، ۴۰ درصد به ظرفیت تولید آجر نسوز در این مجموعه اضافه میشود.
وی افزود: بر اساس این قرارداد، شرکت نسوز ایران در یک اقدام جهادی از چند کارگاه شاموت و تجهیزات ذوب آهن که امکان تولید این نوع آجر در آنها وجود دارد، استفاده خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت فرآوردههای نسوز ایران تصریح کرد: امروز نخستین مرحله تولید آزمایشی در کارگاههای آجر شاموت ذوب آهن با ظرفیت تولید ۱۵ هزار تُن در سال آغاز شد و در شهریور سالجاری این کارگاه به صورت رسمی افتتاح میشود.
پروان با اشاره به اینکه دستیابی به تولید آزمایشی آجر نسوز در مدت کمتر از ۱۰ روز، نوعی رکورد در این مجموعه محسوب میشود گفت: حدود ۴۰ درصد از ظرفیت تولید آجر مجموعه نسوز در پرتو این طرح افزایش پیدا خواهد کرد و در مجموع حدود ۲۰ درصد به حجم تولید فرآوردههای نسوز این مجموعه اضافه خواهد شد بر اساس برنامه، ظرفیت تولید مجموعه نسوز ایران تا پایان سال جاری ۸۰ درصد افزایش پیدا خواهد کرد.
محسن پروان با اشاره به چشماندازی که برای آینده این مجموعه در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: شرکت نسوز ایران علاوه بر فروش آجرهای نسوز و مواد ویژه نسوز باید بتواند در زمینه توسعه دانش نسوز نیز گام بردارد و برای مسائل صنعتی کشور در این حوزه راهحلهای کاربردی ارائه کند که در این زمینه با چند شرکت دانش بنیان مذاکره کردهایم و چند محصولی که در زمان حاضر توسط ذوبآهن از خارج وارد میشود تا پایان امسال توسط شرکت ما بومیسازی خواهد شد. شرکت فرآوردههای نسوز ایران پس از حدود۵۰ سال تولید نسوز در کشور باید به فکر توسعه این بازار و توسعه صادرات خود باشد و به یکی از اصلیترین تولیدکنندگان نسوز در دنیا تبدیل شود. در حال حاضر این ظرفیت از نظر مواد معدنی، نیروی انسانی و دانش در کشورمان وجود دارد.
به گفته وی، کشورهای همسایه در حوزه خلیج فارس و ترکیه و آذربایجان به عنوان مصرفکنندگان بزرگ نسوز محسوب میشوند و ظرفیت تولید در این صنعت بسیار بالاست.
مدیرعامل شرکت فرآوردههای نسوز ایران تاکید کرد: نگاه ویژهای به صادرات به کشورهای همسایه در چشم انداز توسعه این شرکت وجود دارد و در یک برنامه سه تا پنج ساله، این کار انجام خواهد شد.
وی اضافه کرد: امکان توسعه زیاد با توجه به قرار گرفتن شرکت فرآوردههای نسوز در بین ۲ فولادساز بزرگ ایران و خاورمیانه در این صنعت وجود دارد که موقعیتی استراتژیک را برای ما به وجود آورده است و باید از این موقعیت به بهترین نحو استفاده کنیم و بتوانیم نیازهای این صنایع بزرگ را برآورده سازیم.