به گزارش میمتالز، مهدی سجادی روز دوشنبه اظهار کرد: سودجویان که پیش از این در منطقه آلبلاغ شهرستان اسفراین نسبت به برداشتهای غیرمجاز ماده معدنی سرب و روی اقدام میکردند در سالهای اخیر به سایر معادن سوق یافته اند.
رییس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان شمالی افزود: معادن سرب و روی که عرصه برداشتهای غیرمجاز شده است، دارای پروانه و حفاظت از آن به عهده دارنده معدن است.
وی گفت: برآورد میشود در یک و نیم سال گذشته حدود ۳۰ هزار تن ماده معدنی سرب و روی از معدن ایرج شهرستان اسفراین به صورت غیرمجاز برداشت شده است.
رییس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان شمالی خاطرنشان کرد: سودجویان در ۵۰ تا ۶۰ نقطه چاهکهایی حفر کرده و مواد معدنی جمع شده در اطراف عرصه معدنی، نشان از وسعت برداشتهای غیرمجاز دارد.
وی گفت: این افراد ماده معدنی سرب و روی را پس از انتقال از ارتفاعات به استان زنجان انتقال میدهند.
معدن آلبلاغ اسفراین در ارتفاعات سخت گذر به همین نام و در محدوده پارک ملی ساریگل واقع در شمال شرق این شهرستان قرار دارد و ذخیره معدنی سرب و روی در این معدن۵۰۰ هزار تن با عیار ۳۰ درصد برآورد شده است.
معدن سرب و روی آلبلاغ در منطقهای با همین نام در شهرستان اسفراین واقع است. این معدن از اواخر سال ۹۷ عرصه براشتهای غیر مجاز بود و سودجویان به این منطقه هجوم برده و با اسب و الاغ ماده معدنی را از ارتفاعات به پایین میآورند.
با پیگیریهای انجام شده تیم حفاظتی در این معدن مستقر شد و اکنون برداشت غیرمجاز از این معدن متوقف شده است.
واقع شدن این معدن در منطقه حفاظت شده زیست محیطی ساریگل، موجب شده تا سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی تاکنون در ثبت آن ناکام بماند.
شهرستان ۱۲۰ هزار نفری اسفراین در ۶۰ کیلومتری جنوب شرقی بجنورد واقع است.