به گزارش می متالز، حسن فروزانفرد در مراسم دهمین دوره جشنواره ملی بهرهوری با بیان اینکه سخن گفتن درباره بهرهوری با توجه به شرایط دشوار اقتصادی و سیاسی حاکم بر فضای کسب و کار کار سختی است، افزود: قرار گرفتن در برابر سنجش بهرهوری در واقع پذیرش یک چالش جدی برای یک فعال اقتصادی است که خود را در معرض شرایط پر تنش و غیرقابل پیشبینی قرار دهد.
وی عنوان کرد: حساسیت این امر زمانی بیشتر دیده میشود که به یاد داشته باشیم ابرچالشهای بهم پیچیده اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، اخلاقی و زیست محیطی به گونهای غیرقابل کنترل در عرصه روزمره زندگی ایرانیان خودنمایی میکند و آینده را ناایمن و پرخطر میسازد و این یعنی خطری بزرگتر به نام «نا امیدی» در حال بروز است.
رئیس کمیته علمی جشنواره ملی بهرهوری تاکید کرد: مهمترین هدف جشنواره ملی بهرهوری از پرداختن مداوم به مقوله بهرهوری این است که رسماً و با صدای بلند اعلام شود که با وجود تمام مشکلات و عدم اطمینان و قطعیتهای موجود در فضای کسب و کار کشور، هنوز به آینده و دستیابی به روزهای بهتر امیدواری وجود دارد.
وی تاکید کرد: «جشنواره ملی بهرهوری» مجالی حرفهای و شناخته شده است که در زیر چتر آن با هوشیاری و همدلی میتوان زمینه گردهمایی تشکلها و طیفهای مختلف فعالان اقتصادی بخش خصوصی را فراهم آورد تا حاصل این مهم دستیابی به جمعبندیهای ارزشمند و همزبانی برای گفتوگو و رفتار پیشبرنده توسعه اقتصادی مبتنی بر بهرهوری باشد.
فروزانفرد تاکید کرد: تجربه سالها مداخله اجزای مختلف حاکمیت، بهویژه دولت در طرحریزی، هدایت و اجرای سیاستها و برنامههای توسعه اقتصادی به روشنی نشان میدهد تا چه اندازه این رویه معمول با نواقص و ناکارآمدیهای دردناک و آزاردهنده همراه بوده است.
به گفته وی، وضعیت ناگوار رشد شاخصهای بهرهوری در پنجاه سال گذشته و افت و خیز متغیرهای اقتصاد کلان از جمله نرخ تورم، نرخ ارز، نرخ بهره و در نتیجه تغییرات غیرقابل پیشبینی نرخ رشد اقتصاد ملی در طول این سالها، نگاههای از بالا به پایین، خود بر حق و دانشمندپنداری با تکیه بر فروش ثروت ملی و در نظر گرفتن آن زیر سرفصل درآمدها، اعتقاد راسخ به ضرورت صدور مجوز برای انجام هر کار و فعالیتی با هدف بلند بالای حفظ منافع عمومی و در اصل زمینهسازی منافع ویژه برای صاحبان امضاهای طلایی و بیتوجهی به دستاوردهای قابل ملاحظه و یادگیری بینالمللی در خصوص روانسازی تولید و تجارت ملی و بینالمللی همه و همه دستاورد سالیان متمادی احاطه کامل حاکمیت بر صحنه اقتصادی ایران است.
رئیس کمیته علمی جشنواره ملی بهرهوری گفت: آسیبهای جبرانناپذیر اقتصاد دولتی و مصادره اموال فعالان اقتصادی برجسته، توسعه صنایع مبتنی بر سرمایهگذاریهای دولتی و یا از طریق کمکها و تزریقهای بیحساب و بدون توجه به اصول بنگاهداری خصوصی و در نهایت چرخش ناشیانه و پر خطا با اتخاذ رویکردهای نامتناسب به سمت خصوصیسازی و البته در واقعیت «رها سازی» از دیگر مصادیق بارز این مدعاست که اقتصاد ایران سخت محتاج درک عمیق از واژه بهرهوری وآزاد سازی است.
وی مراد از آزادسازی اقتصادی را فاصله گرفتن حاکمیت از دستکاریهای ناشیانه در ساز و کارهای بازار و حرکت به سمت رفتارهای نظارتی و ارشادی بجای توسعه متمرکز مبتنی بر دخالتهای گاه و بیگاه در قیمت، کمیت و کیفیت دانست و گفت: جشنواره ملی بهرهوری در صورت وجود هماهنگی در میان بخشهای مختلف اقتصادی و با تهیه طرحهای پیشنهادی جایگزین میتواند زمینهساز و پیشاهنگ روند نوسازی اقتصاد ایران باشد.
فروزان فرد با بیان اینکه هر تلاشی برای بهبود بهرهوری منوط به سالمسازی محیط کسب و کار از فساد دامنگیر و توسعه یافته در همه ارکان نظام اداری کشور است، افزود: بدین منظور جشنواره ملی بهرهوری با جدیت پیگیر تصویب و اجرای لایحه جامع شفافیت و لایحه مدیریت تعارض منافع در دولت و مجلس خواهد بود و اجرای همه گیر و کامل آن را با اتکا به توان نظارتی تشکلهای بخش خصوصی پیگیری و گزارش عمومی میدهد.
بر اساس این گزارش، دهمین جشنواره ملی بهرهوری با هدف اشاعه فرهنگ مدیریت بهرهوری و افزایش توان رقابتپذیری بنگاههای اقتصادی با قدردانی از بهرهورترین مدیران ارشد شرکتهای ایرانی در تاریخ 20 اسفند 1397 در مرکز نمایشگاهی بازار بزرگ ایران (ایران مال) با حضور بیش از هزار شرکت برتر ایران برگزار شد.
این رویداد که با حمایت معنوی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار میشود، در قالب 56 گروه صنعتی به بررسی بهرهوری کسب و کارهای 5 هزار بنگاه اقتصادی میپردازد تا شرکتهایی که بیشترین بهرهوری را در حوزههای منابع انسانی، سرمایه و کل عوامل داشتهاند، معرفی و با تقدیم لوح تقدیر جشنواره ملی بهرهوری مورد تشویق قرار دهد.
این جشنواره ملی در قالب 5 رویداد «مسابقه ملی بهرهوری»، «مسابقه ملی بهینهکاوی»، «مسابقه ملی تجربههای موفق»، «مسابقه بهترین محل برای کار» و «مسابقه برترین توان اجرا» برگزار میشود.
همچنین فرآیند داوری این جشنواره توسط 6 هزار و 800 داور متخصص در صنایع مرتبط و به صورت آنلاین انجام میشود که نتایج این آرا پس از برگزاری نشست کمیته علمی و تایید نهایی آن اعلام میشود.
گفتنی است، جشنواره ملی بهرهوری یک رویداد غیرانتفاعی و خودگردان است که با نگاه علمی راهاندازی شده و هیچ دریافتی از بیتالمال ندارد. از همین رو خلاف دهها جشنواره و جایزه و مسابقه کاسبکارانه موجود، به دنبال ایجاد نهضت فراگیر توسعه بهرهوری در کشور است که در نهایت اصلاح ذهنیت مدیران و اصحاب رسانه را ایجاد کند.