به گزارش میمتالز، در حال حاضر فولاد مبارکه قصد دارد ۳ هزار مگاوات برق تولید کند که شامل دو نیروگاه سیکل ترکیبی و نیروگاه خورشیدی است که بزرگترین نیروگاه متمرکز خورشیدی کشور محسوب میشود که در زیربنایی به وسعت هزار و دویست هکتار و در طول سه سال با استفاده از پیمانکاران داخلی ساخته میشود و تا پایان امسال حدود ۱۰۰ مگاوات از آن به بهرهبرداری میرسد.
یک نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امسال میزان کسری برق برای صنایع مانند سال گذشته و حتی بیشتر بود، گفت: اگرچه میزان خاموشیها کمتر به چشم آمد، اما روی فعالیت صنایع تاثیر منفی داشت و از آنجایی که فولاد مبارکه در تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع پایین دستی نقش مهمی ایفا میکند خودش در ایجاد نیروگاه برق سرمایه گذاری کرده است و باید از چنین پروژههای حمایت شود تا به سرعت سایر صنایع هم الگو برداری کنند.
محمد حسن آصفری با اشاره به اینکه در حال حاضر برق مورد نیاز کشور ۷۰ هزار مگاوات است، گفت:، اما میزان تولید برق کمتر از ۶۰ هزار مگاوات است و با توجه به اینکه بخشی از این نیروگاهها وارد اورهال میشوند عملا میزان تولید برق در تابستان ۵۰ هزار مگاوات است که بسیار کمتر از تقاضای برق است.
او با تاکید بر اینکه سرمایه گذاری فولاد مبارکه در برق تجدیدپذیر گامی در مسیر رفع ناترازی برق محسوب میشود، افزود: در سال تعدادی شرکت و کارخانه پروانه فعالیت میگیرند به همین دلیل تقاضا برای برق افزایش مییابد و این مسأله به ناترازی برق دامن میزند، از این رو سرمایه گذاری بنگاه توانمندی مانند فولاد مبارکه کمک میکند تولیدات آنها در همه فصول ادامه داشته باشد.
آصفری با بیان اینکه فولاد، آلومینیوم و ... جزو صنایع انرژی بر محسوب میشوند، تصریح کرد: در حال حاضر صنایع فلزی نقش مهمی در تولیدات صنعتی ایفا میکنند و خاموشی ناشی از ناترازی برق نه تنها روی سود شرکتها تاثیر منفی میگذارد به دلیل اینکه شرکتی مانند فولاد مبارکه صادراتی است و درآمد ارزی آن هم برای کشور مهم، از این رو سرمایه گذاری فولاد مبارکه برای تولید برق یک اقدام ملی محسوب میشود.
در حال حاضر نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه در شرق اصفهان و با سرمایهگذاری اولیه ۱۶هزار و ۴۵۰میلیارد تومان در حال انجام است و جایگزین برای نیروگاههای با راندمان پایین بوده و ۳۵۰ میلیون متر مکعب گاز نیز در سال صرفهجویی میشود. این پروژه به تنهایی ۶۰۰ مگاوات، انرژی تجدید پذیر به برق خورشیدی کشور اضافه میکند که البته با توجه مطالعات و برنامهریزیهای انجام شده، امکان توسعه ظرفیت این نیروگاه تا ۱۰۰۰ مگاوات نیز وجود دارد.
از طرف دیگر در سالهای اخیر حفظ محیط زیست به یکی از مهمترین دغدغههای جهانی تبدیل شده است به همین دلیل شرکت فولاد مبارکه اصفهان از طریق مسئولیت اجتماعی در راستای تعهدات ملی و فراملی حرکت کرده اند و با سرمایه گذاری در توسعه برق خورشیدی همسو با اجرای سیاستهای بهره وری تولید در مسیر کاهش آلایندههای زیست محیطی گام برداشته است.
منبع: تیتر ۲۰