به گزارش می متالز، ایرج فاضل بخششی با اشاره به اینکه شرکت آیمکو (IMECCO) یکی از شرکتهای اکتشاف معدنی کشور است که به صورت تخصصی در این حوزه فعالیت میکند، افزود: در این سالها سعی کردهایم از حوزه تخصصی کاری خود خارج نشویم و پروژههای اکتشافی زیادی را در حوزههای کرومیت، سنگ آهن، تیتان و طلا اجرا کردهایم.
وی با اشاره تغییر رویکرد دولت مبنی بر توسعه بخش معدن و صنایع معدنی گفت: شرکت آیمکو نیز تصمیم گرفته مجددا با قدرت به بازار اکتشافات معدنی کشور بازگردد و در این راستا بهدنبال توانمندیهای فنی و علمی خود در این حوزه است.
وی یادآوری کرد: یکی از دلایل عدم فعالیت شرکت آیمکو در سالهای قبل این بود که دولت چندان به حوزه اکتشافات معدنی توجه نمیکرد و این حوزه مورد غفلت قرار گرفته بود اما به نظر میرسد یک تغییر رویکرد در این زمینه رخ داده است.
فاضل بخششی با بیان اینکه بخش زیادی از دانش اکتشافات معدنی در شرکت آیمکو بومی شده است، اظهار کرد: اکتشافات معدنی نیاز به اختصاص بودجه دارد. شرکت آیمکو نیز اکتشاف معدنی را به صورت سیستماتیک و علمی و براساس استانداردهای JORK انجام میدهد. ما بهدنبال پیدا کردن ذخایر معدنی کوچک و اجرای پروژههای کوچک نیستیم و وارد اکتشافات سنتی هم نمیشویم. بنابراین اجرای پروژههای بزرگ اکتشافات معدنی نیز منوط به اختصاص بودجه از سوی دولت یا شرکتهای بهرهبردار است.
مدیرعامل شرکت آیمکو با اشاره اینکه این شرکت در پروژههایی مانند طلای کوهدُم، معادن کرومیت اسفندقه و سنگ آهن بهرام گور کار کرده است که همگی آنها جزو پروژههای بزرگ و ملی محسوب میشوند، خاطرنشان کرد: علاوه بر در پروژه اکتشافی تیتانیوم کهنوج نیز کار کردهایم و در چادرملو نیز همینطور. امیدواریم در آنومالی D19 هم حضور داشته باشیم چرا که در مناطق اطراف این آنومالی سابقه کار اکتشافی داریم.
او با بیان اینکه شرکتها باید درصدی از سود سالانه خود را صرف اکتشاف کنند، تاکید کرد: قبلا بودجه اکتشاف در شرکت ملی فولاد متمرکز بود اما الان این بودجه بین سازمانها و شرکتهای مختلف پخش شده است. در هر صورت کشور نیازمند اکتشاف است. بودجه اکتشافی باید بطور مستمر از منبعی تامین شود. در دنیا شرکتهای بزرگ معدنی از محل فروش بودجه اکتشاف را تامین میکنند.
وی اضافه کرد: کشور در مناطق زاگرس و اطراف زاگرس منابع معدنی عظیمی داریم که باید اکتشافات مربوط به این ذخایر با اختصاص بودجه مناسب انجام شود.
فاضل بخششی با اشاره به ضعف اکتشافات زیرزمینی و عمیق در ایران عنوان کرد: تقویت اکتشافات زیرزمینی و عمیق به تامین تجهیزات گرانقیمت نیاز دارد و باید در این زمینه سرمایهگذاری شود. شرکت آیمکو با توجه به ارتباطات بینالمللی مناسب آمادگی تامین این تجهیزات را در پروژههای اکتشافی زیرزمینی و عمیق در صورت تامین بودجه از سوی شرکتهای بهرهبردار دارد.
مدیرعامل شرکت آیمکو با اشاره به تجربه نزدیک به دو دههای این شرکت در حوزه اکتشاف معادن توضیح داد: شرکتهای تخصصی اکتشافی اگر در کشور توسعه یابند، امکان فعالیتهای برونمرزی آنها نیز به وجود میآید. بهعنوان مثال آیمکو در ارمنستان چند طرح اکتشافی ارائه کرده است.
به گفته وی آیمکو هماکنون ۳ پروژه در حوزه مس و یک پروژه در حوزه زغال سنگ دارد که در مراحل مختلف در حال اجرا هستند. در حوزههای طلا، زغال سنگ و سنگ آهن نیز برای گرفتن چند پروژه در حال مذاکره هستیم.
فاضل بخششی تصریح کرد: اکتشافات معدنی کشور باید براساس استانداردهای بین المللی انجام شود و توسط شرکت های معتبر بین المللی افکارسنجی و تایید شود تا بتوان برای بهره برداری از ذخایر اکتشاف شده سرمایه گذار جذب گردد. از سوی دیگر دولت باید کمک کند تا شرکت های اکتشافی ایرانی بتوانند در زمره شرکت های معتبر اکتشافی در دنیا قرار گیرند.