تاریخ: ۲۴ مهر ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۴:۰۵
بازدید: ۷۱۴
کد خبر: ۳۲۰۳۹۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
معاون صنایع عمومی وزارت صمت مطرح کرد؛

عزم جدی وزارت صمت برای مبارزه با کالای تقلبی و قاچاق/ حجم کالا‌های اصلی در سطح بازار رشد قابل توجهی داشته است

عزم جدی وزارت صمت برای مبارزه با کالای تقلبی و قاچاق/ حجم کالا‌های اصلی در سطح بازار رشد قابل توجهی داشته است
‌می‌متالز - معاون صنایع عمومی وزارت صمت بر عزم جدی این وزارتحانه برای مبارزه با کالای تقلبی و قاچاق تاکید کرد و گفت: در سطح کلان دولت هم تاکیدات ویژه‌ای برای برخورد‌های جدی‌تری با متخلفان در این حوزه‌ها صورت گرفته است.

به گزارش می‌متالز، «محمدمهدی برادران» معاون صنایع عمومی وزارت صمت، با اشاره به برگزاری سی و چهارمین جلسه ستاد هماهنگی مبارزه با کالای قاچاق و تقلبی، اظهارکرد: هم در موضوع کالا‌های تقلبی و هم در مساله کالا‌های قاچاق، نابسامانی‌هایی در سطح بازار وجود دارد که در این زمینه اقدامات خوب و امیدوار کننده‌ای از سوی تولیدکنندگان، توزیع‌کنندگان، مردم و رسانه‌ها صورت گرفته است.

وی با اشاره به رشد قابل توجه حجم کالا‌های اصلی و دارای استاندارد در سطح بازار و مطالبه عمومی مردم و رسانه‌ها در خصوص حرکت به سمت بازار شفاف، اضافه کرد: در این نشست، حدود ۴۰ گزارش نظارتی توسط استان‌ها و نهاد‌های ذیربط در حوزه فراجا و مجموعه‌های نظارتی وزارت صمت در حوزه اتحادیه‌ها، نشان دهنده این مساله است که با آخرین بقایای جریان متقلب و قاچاقچی که اصرار دارند به فعالیت خود ادامه دهند، درحال برخورد هستیم.

معاون صنایع عمومی وزارت صمت ادامه داد: در راستای همین جلسه چندین مجموعه که ظرف روز‌های اخیر با همکاری نهاد‌های نظارتی واحد‌های متخلفی که تولیدشان متوقف و پلمپ شده بود، را شاهد بودیم و گزارش آن ارائه شد.

وی با اشاره به حجم تولید کالا‌های زیر پله‌ای که با نام‌ها و نشان‌های دیگر و برند‌های معروف سطح کشور و جهان تولید می‌شوند و در بازار وجود دارد، تاکید کرد: متاسفانه برخی از مراکز چاپ، نام و نشان‌های تجاری معروف جهان را با علم به اینکه آن نمایندگی‌ها در کشور حضور ندارد، چاپ می‌کنند که اقدامی مجرمانه است. البته آمار‌های مختلفی از برخورد با این مراکز در سطح استان‌ها و کشور است.

برادران با بیان اینکه متاسفانه در سال‌های قبل نابسامانی‌هایی در حوزه صدور مجوز برای برخی از اتحادیه‌های غیرمرتبط نهادینه شده، تاکید کرد: به‌طور مثال برای اتحادیه طلا و جواهر، پروانه تولیدی قطعات خودرو صادر شده و یا به اتحادیه ظروف یکبار مصرف، مجوز تولید فیلتر اعطا شده است؛ اقداماتی که از سال‌های گذشته به‌صورت غلط انجام شده و برخی هم نهادینه شده است.

وی صحبت‌هایش را اینگونه ادامه داد: در گذشته الزام به تعهد تجار برای خدمات پس از فروش توسط نمایندگان رسمی سلب شده بود که این مساله کار ما را که با هدف پیشبرد بازار به سمت شفافیت، استاندارد و برخورد با کالا‌های غیر اصلی حرکت می‌کنیم، سخت می‌کند.

معاون صنایع عمومی وزارت صمت با بیان اینکه برخی افراد دارای نفوذ مالی از تمامی ظرفیت‌های خودشان برای مقابله با اقدامات اصلاحی استفاده می‌کنند، تصریح کرد: خوشبختانه عزم همکاران‌مان در وزارت صمت و سایر دستگاه‌های ذیربط جهت برخورد با کالا‌های تقلبی و کالا‌های قاجاق جدی بوده و قرار است در خصوص این اقدامات، اطلاع‌رسانی دقیق‌تری از طریق رسانه‌ها و نمایشگاه‌های تخصصی در اختیار مردم و مسوولان قرار بگیرد.

وی به این موضوع هم اشاره کرد که در سطح کلان دولت هم تاکیدات ویژه‌ای برای برخورد‌های جدی‌تری با متخلفان در حوزه‌های قاچاق کالا و تولید کالا‌های تقلبی صورت گرفته است.

برادران با اشاره به اینکه با تغییراتی که در ستاد مبارزه با قاچاق کالا در کشور صورت گرفته، برنامه‌های و اقدامات نظارتی جدیدی را دنبال می‌کنیم، گفت: این مسائل در کنار فعالیت‌هایی که با همکاری وزارت صمت و سازمان ملی استاندارد در دو سال اخیر، در زمینه‌های تولید، افزایش کیفیت تولیدات، ضمانت کالا‌ها و به‌روزرسانی استاندارد‌های انجام شده و همچنین نظارت‌های بیشتری که به صورت میدانی توسط اتحادیه‌های ذیربط و مجموعه اصناف انجام شده، نتایج بسیار امیدوار کننده‌ای را به‌همراه خواهد داشت.

منبع: شاتانیوز

عناوین برگزیده