تاریخ: ۱۸ فروردين ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۳:۵۱
بازدید: ۱۰۴
کد خبر: ۳۲۳۱۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

جلوگیری از خام فروشی؛ راه حلی اساسی برای تحقق رونق تولید

می متالز - یک ایده پرداز در خراسان جنوبی گفت: برای رونق تولید باید از خام فروشی مواد مختلف که در حقیقت ثروت کشور هستند، جلوگیری کرد و صنعت توریسم و گردشگری را رونق داد.
جلوگیری از خام فروشی؛ راه حلی اساسی برای تحقق رونق تولید

به گزارش می متالز، سعید محسنی نیک، یک ایده پرداز در خراسان جنوبی اظهار کرد: خام فروشی مواد از نفت گرفته تا محصولات کشاورزی و سنگ های معدنی، تیشه بر ریشه اقتصاد کشور و اشتغال خواهد زد.

وی افزود: برای رونق تولید باید از خام فروشی مواد مختلف که در حقیقت ثروت کشور هستند، جلوگیری کرد و صنعت توریسم و گردشگری را رونق داد.

این ایده پرداز بیان کرد: حمایت از کالایی ایرانی تنها با افزایش رونق تولید امکان پذیر می شود و رونق تولید نیز بر پایه فرآوری محصولات و ایجاد صنایع تبدیلی برای افزایش میزان صادرات و ارزش افزوده امکان پذیر است.

محسنی نیک ادامه داد: در ابتدا باید برای طرح و ایده هایی را که باعث ایجاد صنایع تبدیلی در حوزه صنایع غذایی، صنعت ،کشاورزی و غیره می شود، حمایت کنیم تا از خام فروشی و اسراف سرمایه کشور جلوگیری شود و از طرف دیگر زمینه توریسم و گردشگری را برای معرفی محصولات در زمینه صنایع غذایی، صنعت و کشاورزی فراهم کنیم.

وی افزود: سوال اینجاست اگر ما نفت را خام بفروشیم بیشتر سود می کنیم و اشتغال کشور را رونق می دهیم یا اینکه با صنایع پتروشیمی آن را به محصولات مختلف تبدیل کنیم؟

این ایده پرداز تصریح کرد: آیا ما از خام فروشی عناب و زرشک بیشتر سود می کنیم یا با حمایت از ایده هایی که صنایع تبدیلی را در این زمینه فعال می کند و با فرآوری محصولات مختلف از محصول پایه باعث تنوع محصولات و جذب گردشگر و افزایش قدرت صادرات می شود.

محسنی نیک ادامه داد: فرآوری محصولات در هر بخش باعث افزایش ماندگاری، رونق تولید، ایجاد ارزش افزوده و افزایش صادرات می شود.

وی افزود: به طور مثال، فرآوری محصول عناب باعث افزایش ماندگاری محصول نهایی، ایجاد ارزش افزوده، جذب توریست و گردشگری و در نهایت افزایش رونق تولید و افزایش صادرات می شود.

او که در زمینه فرآوری محصولات زنبور عسل برای افزایش رونق تولید فعالیت می کند، تصریح کرد: چندین سال است که مطالعه و بر نامه ریزی دارم و در بخش مطالعاتی و در بخش دانش فنی کاملا مسلط هستم اما متاسفانه به دلیل نداشتن سرمایه کافی و عدم کمک دولت در ایجاد صنایع تبدیلی در این زمینه، فعالیتم بسیار کند و گاهی اوقات متوقف می شوم.

این ایده پرداز تصریح کرد: نکته مهم تر از همه این است که هیچ گاه نمی توان انتظار داشت با ایجاد شرایط سخت برای دریافت تسهیلاتی که به صنایع تولیدی و فرآوری محصولات مختلف مربوط است ، بتوان از کالای ایرانی حمایت کرد و تولید را رونق داد.

محسنی نیک بیان کرد: متاسفانه در همان ابتدای کار باید با هزینه شخصی تجهیزات را خریداری و مکان را راه اندازی کرد و بعد از عبور از سختی های فراوان برای ایجاد تولید محصولات مختلف و رونق آن دست و پنجه نرم کرد.

وی افزود: در حالی که برای ایجاد رونق تولید، تمام سازمان های مربوطه باید اجازه و امکان آن را بدهند تا تولیدکنندگان با خیال راحت و براساس چارچوب و دانش فنی خود که از نظر شکلی و فنی مورد تائید باشد، همکاری لازم را داشته باشند، این همکاری را ندارند.

این ایده پرداز خاطرنشان کرد: سازمان های مربوطه از همان ابتدا باید با تولیدکننده برای افزایش رونق تولید و جلوگیری از هدر رفت سرمایه همگام و همراه باشند.

عناوین برگزیده