به گزارش میمتالز، وی افزود: با توجه به کیفیت زغالسنگ معادن داخلی به ناچار بخشی از زغال سنگ مورد نیاز را وارد میکنیم تا از این طریق ترکیب کیفی مواد اولیه مورد نیاز خط تولید حاصل شود.
معاون بهره برداری ذوب آهن اصفهان خاطرنشان کرد: متاسفانه طی چند سال گذشته در معادن زغال سنگ کشور برنامه توسعهای پیاده سازی نشده است، حجم تولید کنسانتره زغال سنگ در داخل کشور تقریباً یک میلیون و هشتصد هزار تن است و تا چند سال قبل مصرف کنندهای به جز ذوب آهن اصفهان در داخل کشور وجود نداشت، اما کم کم تولید کنندگانی مانند فولاد زرند و کک طبس هم وارد بازار شدند در صورتی که میزان تولید این ماده معدنی ثابت باقی ماند و این موضوع چالشهای بسیاری را ایجاد کرد.
وی تصریح کرد: این مجتمع عظیم صنعتی برنامه داشت که ۷۵ درصد از نیاز زغال سنگی خود را از داخل تامین کند، اما کیفیت و کمیت زغال داخل، این امکان را فراهم نکرد.
تولاییان در ادامه به مقوله انرژی به عنوان یکی دیگر از چالشهای فولادسازان پرداخت و تصریح نمود: در بحث برق با توجه به تکنولوژی که در ذوب آهن اصفهان وجود دارد، نیروگاه ۲۲۰ مگاواتی احداث شده است لذا در فصل تابستان معضل تامین برق در کارخانه وجود نداشت و در این بخش خود تامین هستیم.
معاون بهره برداری ذوب آهن اصفهان بیان کرد: در بخش گاز هم وابستگی این شرکت مانند کارخانههای احیایی نیست، اما در صورت عدم تامین گاز، تولید کارخانه تحت تاثیر قرار میگیرد. بر اساس برنامه ریزیهایی صورت گرفته معمولاً تعمیرات واحدهای مصرف کننده گاز را به فصل زمستان موکول میکنیم.
وی گفت: اصلیترین چالشی که فولادیهای منطقه اصفهان را نگران میکند بحث تامین آب است. آب هیچ جایگزینی ندارد. همانگونه که مستحضر هستید رودخانه زاینده رود در چند سال اخیر با کم آبی و بیآبی مواجه بوده بنابراین طرحهای زیادی برای تامین آب در ذوب آهن اصفهان اجرا گردید که یکی از این طرحها خرید پساب شهرها و روستاهای همجوار شرکت برای استفاده در خط تولید است. بدین منظور نیز واحد تصفیه خانه پساب ذوب آهن اصفهان در حال ساخت میباشد. همچنین در پروژه انتقال آب از خلیج فارس هم سرمایه گذاری کردیم تا برداشت آب کارخانه از زاینده تقریباً به صفر برسد.
منبع: ذوب آهن اصفهان