به گزارش میمتالز، یادداشت دکترمجید مرادیان روزنامهنگار و کارشناس روابط عمومی - با بهرهبرداری و جاری شدن اولین ذوب فولاد (در سال ۱۳۵۱) در ذوب آهن اصفهان و بدنبال آن، راهاندازی فولاد خوزستان (در سال ۱۳۵۶) و احداث شرکت فولاد مبارکه (در سال ۱۳۷۱) و کارخانجات تولیدی و نوردی دیگر در طی این سالها، بلوغ انقلاب و تحول صنعتی، خود را در زنجیره تولید فولاد کشور نمایان نمود. اما آنچه که تاکنون فراموش شده و ضروریست تا بصورت عمیق مورد بررسی و بطور ویژه به آن پرداخته شود، هویت، دستاوردها و افتخارات تاریخی و عظیم صنایع مهم، بهویژه مادر صنعت فولاد کشور (ذوب آهن اصفهان) است که این امر تنها با جمعآوری و حفظ این میراث گرانبها و تأسیس و ایجاد موزه صنعت فولاد کشور امکانپذیر است.
به دنبال درج اولین یادداشت اینجانب در خصوص "ضرورت ایجاد موزه صنعت فولاد" در رسانههای کشور و ارائه پیشطرح این پروژه مهم و اساسی، خوشبختانه مهندس مهدی کوهی مدیرعامل ذوب آهن اصفهان، با درک صحیح و منطقی از اهمیت موضوع، بصورت مکتوب، طرح ساخت و راهاندازه این موزه بزرگ را در دستور کاری این مجتمع بزرگ صنعتی قرار داد. هماکنون که مراحل تهیه شناسنامه طرح در دست اقدام میباشد، شایسته است مدیران صنایع ومجتمعهای بزرگ فولادی و صنایع وابسته همچون مجتمع فولاد مبارکه، فولاد خوزستان، فولاد خراسان و... نیز با درک اهمیت و حساسیت ارج نهادن به دستاوردها و ضرورت حفظ آنها به عنوان یک میراث گرانبها، از فرصت باقیمانده در جهت ساخت و راهاندازی موزه صنعت فولاد کشور و صنایع وابسته، بصورت متمرکز در ذوب آهن اصفهان، همکاری و اهتمام لازم و کافی را داشته باشند...
ذوب آهن اصفهان به عنوان نخستین صنعت فولاد کشور در طی بیش از ۵۷ سال گذشته تا کنون موتور محرک و پیشران رشد و توسعه صنعت فولاد کشور و صنایع وابسته در همه عرصهها بوده و در حقیقت گنجینه واقعی میراث صنعت فولاد کشور محسوب میگردد. بنابر این ایجاد موزه صنعت فولاد کشور و صنایع وابسته همچون صنایع معدنی و جمعآوری تمام میراث فرهنگی ملموس و غیرملموس فرهنگی و تاریخ پرافتخار دوران تاریخی فولاد کشور، در دل این مادرصنعت، باعث افتخار و ماندگاری تمدن صنعتی شدن ایرانزمین خواهد شد.
سوژههایی که ثبت رسمی آنها در نهادهای جهانی همچون "یونسکو" باعث تثبیت و ماندگاری تمدن صنعتی شدن کشورمان وبهره مندی از پیامدهای مثبت و اثربخش آن میشود:
با توجه به مفاهیم ارزشی در تعالیم دینی و ملّی و تاکید ویژه خداوند در قرآن کریم (توجه به گذشته و آثار باقیمانده از آن، درس عبرت، توجه به زندگی گذشتگان به عنوان مراجع اصلی هدایت مردمان و در واقع منبع علم و معرفت) همچنین اهمیت حفظ میراث گرانبهای صنعت فولاد کشور، شایسته است که با انتخاب کارگروه ویژه و ارائه فرایند و راهکارهای لازم همکاری در چگونگی جمعآوری و ثبت آثار، تاسیس دبیرخانه دائم در محل موزه صنعت فولاد و پشتیبانی لازم در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری، موجبات تحقق این حرکت بزرگ و ماندنی را در تاریخ و تمدن ارزشمندکشورمان فراهم سازد.