تاریخ: ۱۸ آذر ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۸:۱۷
بازدید: ۲۲۱
کد خبر: ۳۲۶۵۱۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

کارگران و بحران بعد از تعدیل کار؛ بیمه بیکاری مشکل را حل نمی‌کند

کارگران و بحران بعد از تعدیل کار؛ بیمه بیکاری مشکل را حل نمی‌کند
‌می‌متالز - یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های کارگران بعد از تعدیل نیرو، مشکلات مالی و قطع درآمد است. تنها راهکار قانونی برای این کار دریافت بیمه بیکاری است که آن هم با مشکلاتی برای کارگران همراه است.

به گزارش می‌متالز، یکی از مشکلاتی که در حال حاضر بازار کار با آن روبرو است این است که کارگران بدون اختیار در شرایط تعدیل نیرو قرار می‌گیرند. یعنی کارفرمایان به دلایل مختلف ترجیح می‌دهند نیرو را تعدیل کنند. در این شرایط وضعیت حقوق و مزایای آن‌ها کاهش می‌یابد.

این موضوع سوالی است که چند روز گذشته حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر، برخوار و میمه در مجلس شورای اسلامی در کمیسیون اجتماعی مطرح کرد و وزیرخواست در این باره پاسخ دهد.

چرا راهکاری اتخاذ نمی‌شود تا کارگرانی که بدون اختیار در شرایط تعدیل نیرو آخر خدمت قرار می‌گیرند حقوق و مزایایشان نزولی نشود تا از آسیب‌های اقتصادی و اجتماعی تا حدی در امان بمانند؟

وی با بیان اینکه کارگران به دلیل تعدیل نیرو بیکار می‌شوند، افزود: کارگرانی که در سازمان‌ها، شرکت‌ها و برخی مجموعه‌ها سالیان متمادی شاغل بوده‌اند و به واسطه وضعیت شغلی در واحد‌هایی نظیر نگهبانی، خدمات و حتی پست‌های بالاتر مبلغ بالایی از حقوقشان بابت حق بیمه کسر و به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز شده به ناگاه در سال‌های پایانی خدمت به دلایلی از قبیل تعطیلی محل کار یا در قالب تعدیل نیرو از کار بیکار می‌شوند.

نماینده شاهین شهر، برخوار و میمه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این کارگران تعدیل شده از کار بعد از پایان فرصت دریافت بیمه بیکاری، پس از گذشت ۳۰ سال علی‌رغم پرداخت حق بیمه بالا با حداقل حقوق و مزایا بازنشسته شده‌اند حال با مشکل معیشتی و … مواجه شده‌اند و آسیب پذیر هستند.

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های کارگران بعد از تعدیل نیرو، مشکلات مالی و قطع درآمد است. براساس قانون وزارت کار درباره تعدیل نیرو و بیمه بیکاری، کارفرما ملزم به پرداخت بیمه بیکاری برای کارکنان تعدیل شده با حداقل یک سال سابقه کار است. همچنین امکان شکایت تعدیل نیرو برای کارگرانی که حق و حقوق قانونی خود را دریافت نکرده باشند، وجود دارد.

مطابق بخشی از آیین نامه اجرایی قانون نحوه تعدیل نیروی انسانی:

«بیمه بیکاری برای کارگران دارای شرایط (فعالیت در چهارچوب قرارداد و داشتن یکسال سابقه کار) در صورت تجرد ۳۶ ماه و در صورت تاهل ۵۰ ماه است. این حق قانونی هر کارگر است و می‌تواند از آن استفاده کند و پرداخت آن مانع از ایجاد تبعات بعدی برای کارفرما خواهد شد و این جدا از بحث عیدی و سنوات و حقوق است که درصورت عدم پرداخت، جریمه‌هایی نیز بر گردن کارفرما می‌گذارد و ربطی به بحث جریمه ندارد. این بیمه بیکاری به کارگری تعلق می‌گیرد که اخراج و تعدیلش خارج از میل و اراده و عملش باشد و نه خود آن را خواسته و نه به صورت اثباتی، اقدامی از او از نظر انضباطی سر زده باشد».

اما این تمام ماجرا نیست، بسیاری از کارگران هنگام مراجعه و اقدام برای بیمه بیکاری با مشکلاتی روبرو می‌شوند و از سوی دیگر یافتن شغل برای آن‌ها دشوار است. چرا که حقوق و مزایای نیروی کار در اکثر شرکت‌ها هنگام آغاز کار بسیار پایین است و اکثر کارفرمایان زیربار پرداخت حقوق و مزایای منطقی منطبق با سابقه کار نیروی کار نمی‌روند و از سوی دیگر عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل باعث می‌شود که کارگران به حقوق قانونی خود دست نیابند. روند زمان‌بر و بعضاً تعلل و کارشکنی کارفرما و مسوولان کارگر را خسته و سرگردان می‌کند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت