تاریخ: ۲۳ آذر ۱۴۰۲ ، ساعت ۰۲:۵۶
بازدید: ۱۹۳
کد خبر: ۳۲۷۰۷۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

برآورد خسارت ۷ میلیارد دلاری قطع گاز و برق صنایع

برآورد خسارت ۷ میلیارد دلاری قطع گاز و برق صنایع
‌می‌متالز - رئیس شورای راهبری بهبود محیط کسب‌وکار گفت: اگر روند مصرف گاز در کشور اصلاح نشود، در پایان برنامه هفتم ۷۲۰میلیون مترمکعب در روز ناترازی گاز خواهیم داشت.

به گزارش می‌متالز، حمیدرضا فولادگر، در نشست شورای راهبری بهبود محیط کسب‌وکار با موضوع ناترازی انرژی، ادامه داد: به نظر می‌رسد در کوتاه مدت، مهم‌ترین اقدامی که می‌توان علاوه بر افزایش تولید برای حل ناترازی انجام داد، موضوع بهینه سازی مصرف است. در کنار آن، ذخیره سازی و همچنین گازرسانی با روش‌های دیگر از جمله گاز مایع LPG و واردات گاز از ترکمنستان با تعرفه‌های مناسب، می‌تواند جوابگوی ناترازی گاز باشد.

فریدون اسعدی، مشاور بخش انرژی مرکز پژوهش‌های اتاق ایران هم در این نشست با ارائه گزارش «ابعاد ناترازی گاز و آثار آن بر کسب‌وکارها»، گفت: کل تولید اولیه نفت خام ایران براساس آمار سال ۹۹، حدود ۸.۵میلیون بشکه بوده که از این میزان ۶میلیون و ۸۰۰‌هزار بشکه نفت خام برای عرضه انرژی اولیه صرف مصرف داخل می‌شود. او با تاکید بر اتلاف زیاد نفت در شبکه تولید، انتقال و توزیع، ادامه داد: از این میزان ۴میلیون و ۲۰۰‌هزار بشکه روزانه در بخش خانگی، صنعت و حمل ونقل مصرف می‌شود. به بیان دیگر ۳۸‌درصد اتلاف انرژی بین عرضه انرژی تا مصرف نهایی وجود دارد. رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران، هم گفت: تا تبصره ۱۴ وجود دارد انگیزه‌ای برای بهینه سازی وجود نخواهد داشت. شرکت گاز بر تولید، تمرکز کرده و برای بهینه سازی برنامه‌ای ندارد. سال گذشته تعویض ۴‌هزار بخاری تصویب شد، اما حتی یک بخاری تعویض نشده است. او تصریح کرد: از سال ۹۲ تاکنون رشد جمعیت ۱۱درصدی را تجربه کرده ایم، در حالی که در حوزه برق ۳۷‌درصد رشد مصرف و ۲۳‌درصد رشد تولید و در حوزه گاز ۵۲‌درصد رشد مصرف و ۴۴‌درصد رشد تولید داشته ایم. آرش نجفی، افزود: در این شرایط گاز صنایع و بخش تولید قطع می‌شود، اما برای اصلاح مصرف خانگی اقدامی صورت نمی‌گیرد و اراده‌ای برای اصلاح ساختار و مدیریت و مصرف انرژی وجود ندارد. در بخش دیگر این نشست، محمدمجید فولادگر، معاون هماهنگی محیط کسب‌وکار وزارت صمت با ارائه گزارش «صنعت، پیشران رشد و حافظ امنیت کشور»، گفت: سال گذشته خسارت قطع گاز و برق صنایع به ترتیب ۵میلیارد و ۵میلیارد دلار برآورده شده است. متاسفانه عدم‌تناسب ساختار‌های دولت با تولید یکی از چالش‌های اصلی این بخش است.

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده