به گزارش میمتالز، آخرین گزارش مرکز آمار نشان میدهد رشد اقتصادی ایران در تابستان ۱۴۰۲ با احتساب نفت ۷.۱ درصد و بدون نفت نیز در ادامه رشد مثبت ۷ فصل خود به ۴.۲ درصد رسیده و متوسط رشد اقتصادی در ۸ فصل گذشته معادل ۵.۲ درصد بوده است.
مروری بر آمار فصول گذشته نشان میدهد، رشد اقتصادی در ۸ فصل فعالیت دولت سیزدهم، از پاییز سال ۱۴۰۰ تا انتهای تابستان امسال در تمامی فصول مثبت بوده و این در حالی است که متوسط رشد اقتصادی در فصول فعالیت دولت قبل اندکی کمتر از صفر بوده است.
آمار رشد اقتصادی تابستان و میانگین ۵.۲ درصد، علاوه بر اینکه نشاندهنده پایداری رشد اقتصادی در فصول فعالیتی دولت سیزدهم است، به منزله ارتقای چشمگیر آن در مقایسه با مدت مشابه دولت قبل نیز هست.
در همین حال متوسط رشد اقتصادی در تمامی گروهها، بجز گروه کشاورزی که متاسفانه به دلیل خشکسالی کم سابقه سالهای اخیر دچار تلاطم شده است، در ۸ فصل دولت سیزدهم مثبت بوده است؛ متوسط رشد ۸ فصل اخیر در گروه نفت ۷.۲ درصد، در گروه صنایع و معادن ۶.۸ درصد، در بخش صنعت به تنهایی ۴.۳ درصد و در گروه خدمات: ۵.۲ درصد بوده است.
طبق گزارش وزارت اقتصاد، علاوه بر پایداری رشد اقتصادی در ۸ فصل گذشته، شاخصهای دیگری نیز وجود دارد که حکایت از کیفیت رشد اقتصادی دارد؛ از جمله اینکه بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران، رشد گروه صنایع و معادن در ۳ ماهه اول امسال ۷.۳ درصد و در ۶ ماهه نخست ۸ درصد بوده است و این رشد در شرایطی محقق شده که در ۳ ماهه نخست سال ۱۴۰۱ و همچنین ۶ ماهه نخست آن سال نیز به ترتیب ۵.۳ و ۵.۲ درصد رشد داشته ایم و تحقق رشد ۸ درصدی این گروه با وجود رشد دوره قبلی آن رقم خورده است.
در بخش صنعت به تنهایی در ۳ ماهه اول امسال و همچنین در ۶ ماهه به ترتیب ۳.۶ و ۳.۱ درصد رشد داشته ایم و این رشد نیز در حالی رقم خورده که در ۳ ماهه و ۶ ماهه سال گذشته ۴.۸ و ۵.۷ درصد رشد کرده بودیم.
در گروه خدمات نیز در ۳ ماهه اول سال و همچنین نیمه نخست نیز به ترتیب ۹.۳ و ۸.۴ درصد رشد داشتیم که رشد این بخش نیز با وجود رشد دوره مشابه سال قبل از آن رقم خورده است.
در همین حال رشد اقتصادی با کاهش نرخ بیکاری نیز همراه بوده به نرخ بیکاری در دو سال دولت سیزدهم در حالی کاهشی بوده که از ۹.۶ درصد در تابستان ۱۴۰۰ به ۷.۹ درصد در تابستان امسال کاهش یافته و کمترین نرخ بیکاری است چرا که نرخ بیکاری هیچ زمانی کمتر از ۸ درصد نبوده که ثبت عدد ۷.۹ درصد در تابستان امسال یک رکورد محسوب میشود.
در همین حال کاهش نرخ بیکاری فارغ التحصیلان همزمان با افزایش نرخ مشارکت اقتصادی، نشان میدهد سیاستهای دولت برای خروج کشور از دوره رکود موثر بوده و رشد اقتصادی حاصل شده بی کیفیت نبوده است.
منبع: خبرگزاری تسنیم