به گزارش میمتالز، اکتشاف همواره یکی از نقاظ ضعف اساسی در حوزه معدن ایران بوده و سالهاست که مسوولان و کارشناسان این حوزه از لزوم تقویت اکتشافات معدنی در کشور سخن میگویند. در واقع بدون اکتشاف، نه بخش معدن معنی دارد و نه بخش صنایع معدنی. این اکتشاف است که ذخایر جدیدی از مواد معدنی را شناسایی میکند که میتواند به موتور محرکه بخش معدن و صنایع معدنی تبدیل شود.
هلدینگ ومعادن با تاسیس شرکت یاقوت توسعه معادن و فلزات خاورمیانه تلاش کرده تا فعالیتهای اکتشافی این هلدینگ را تقویت کرده و به صورت تخصصی در حوزه اکتشاف فعالیت کند.
شرکت یاقوت توسعه معادن و فلزات خاورمیانه در سال ۱۴۰۰ با هدف اکتشاف و بهرهبرداری از معادن فلزی و غیرفلزی، تهیه طرحهای اکتشافی، انجام عملیات پیمانکاری و مشاورهای، سرمایهگذاری در معادن، شرکت در مزایدهها و مناقصهها و ... تاسیس شد.
این شرکت با دارا بودن دانش فنی و تخصصی در قالب نیروی انسانی ماهر و متخصص، تیم مشاورهای متشکل از اعضای هیات علمی دانشگاهها، افراد متخصص و باتجربه در حوزه معدن و صنایع معدنی و توان سختافزاری از جمله تجهیزات و دستگاههای حفاری، بستر مناسبی را برای انجام پروژههای معدنی فراهم آورده است.
سهامداران این شرکت به ترتیب بیشترین سهم، شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات با دارا بودن ۷۵ درصد سهام، شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات با دارا بودن ۲۰ درصد سهام و شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور با دارا بودن ۵ درصد سهام هستند.
شرکت یاقوت توسعه معادن و فلزات خاورمیانه، فعالیت اکتشافی خود را در دو محدوده معدنی به نامهای سنکوری شمالی در استان خراسان جنوبی و تنگ لکور در استان سیستان و بلوچستان آغاز کرد و به منظور راهبری و هدایت محدودههای معدنی خود، شرکت یاقوت توسعه معادن تفتان را در راستای انعقاد صلحنامه مشترک با شرکت مهندسین مشاور زمین آب پی تاسیس کرد.
از سوی دیگر این شرکت با هدف افزودن به داراییهای معدنی شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات و توسعه فعالیتهای اکتشافی خود، محدوده معدنی نازیل در استان سیستان وبلوچستان را به محدودههای معدنی خود اضافه کرد.
در حال حاضر، شرکت یاقوت توسعه معادن و فلزات خاورمیانه با دارا بودن چهار دستگاه حفاری ۱۵DBC-S و بهرهگیری از نیروی انسانی ماهر و متخصص در زمینه حفاری فعالیت چشمگیری را در پروژههای اکتشافی مهم از جمله پروژه حفاری اکتشافی در محدوده ساغند یزد متعلق به شرکت فولاد مبارکه و پروژه حفاری اکتشافی در محدوده کهنگ نایین متعلق به شرکت مدیریت اکتشاف منابع معدنی پایا دارد و همچنین این شرکت، انجام عملیات حفاری اکتشافی معدن مس جانجا به میزان ۱۳ هزار متر را در پرونده خود دارد.
برنامههای توسعهای شرکت یاقوت توسعه معادن و فلزات خاورمیانه شامل همکاری در طرحهای مشارکتی و سرمایهگذاری با هدف اشتغالزایی و رشد اقتصاد در مناطق کم برخوردار، سرمایهگذاری، تامین مالی و پیشبرد پروژهها از طریق عقد تفاهمنامه همکاری، تحقق مسوولیتهای اجتماعی در مناطق کمبرخوردار و محروم، بررسی محدودههای پتانسیلدار و افزایش محدودههای اکتشافی شرکت و ایجاد بانک اطلاعاتی اکتشافی در سطوح مختلف در کشور برای بهرهبرداری در گروه هلدینگ اعلام شدهاند.
جزئیات محدودههای اکتشافی در اختیار شرکت یاقوت توسعه معادن تفتان به شرح زیرند:
محدوده نازیل به وسعت ۶.۷۲ کیلومتر مربع در استان سیستان و بلوچستان و در کیلومتر ۹۰ جاده زاهدان خاش واقع شده است. براساس مطالعات اولیه صورت گرفته، با توجه به جایگاه زمینشناسی، شواهد بافتی و لیتولوژیکی، احتمالا سیستم کانیزایی در این محدوده از نوع اپی ترمال مرتبط با تودههای نفوذی است.
این محدوده پلی متال (سرب، روی و طلا) با وسعت ۱.۱۴ کیلومتر مربع در استان سیستان و بلوچستان و در شمال باختری ارتفاعات تفتان و در فاصله ۶۵ کیلومتری شمال غرب خاش قرار دارد.
محدوده سنکوری شمالی با وسعت ۳۶ کیلومتر مربع در استان خراسان جنوبی و در فاصله ۶۵ کیلومتری جنوب شهرستان نهبندان و ۱۰ کیلومتری جنوب باختری آبادی حیدرآباد قرار دارد. این محدوده یک محدوده پلی متال حاوی عناصر مس، قلع، روی و سرب است.
منبع: ماین نیوز