تاریخ: ۲۲ بهمن ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۱:۴۵
بازدید: ۱۵۶
کد خبر: ۳۳۲۴۹۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

سهم بخش‌های مختلف از صادرات غیرنفتی ایران

سهم بخش‌های مختلف از صادرات غیرنفتی ایران
‌می‌متالز - طی ۹ ماهه سالجاری سهم بخش پتروشیمی، معدن، صنعت و کشاورزی از کل صادرات غیرنفتی به ترتیب حدود ۴۹، ۲۷، ۱۵ و ۸ درصد بوده است.

به گزارش می‌متالز، گزارش «اقتصادسنج» معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران نشان می‌دهد، در ۹ ماهه امسال مجموع صادرات غیرنفتی شامل محصولات پتروشیمی و پایه نفتی، معدن و صنایع معدنی، کشاورزی، فرش و صنایع‌ دستی و صنعت، ۱۰۱.۹ میلیون تن به ارزش ۳۶.۵ میلیارد دلار بوده است.

بیشترین سهم این صادرات مربوط به محصولات پتروشیمی و پایه نفتی است که حدود ۴۹ درصد (به لحاظ ارزشی) کل صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داده است. معدن و صنایع معدنی نیز به حدود ۲۷ درصد در رتبه دوم قرار دارد.

میزان صادرات محصولات پتروشیمی و پایه نفتی و معدن و صنایع معدنی در ۹ ماهه امسال به ترتیب ۱۸ و ۹.۸ میلیارد دلار بوده است. ارزش صادرات بخش پتروشیمی و معدن به ترتیب ۸.۱ درصد کاهش و ۷.۶ درصد افزایش داشته است.

سهم کشاورزی و صنعت نیز از کل وزن صادرات غیر‌نفتی به ترتیب حدود ۸ و ۱۵ درصد بوده، به طوری که در ۹ ماهه امسال به ترتیب ۴.۶ میلیون تن محصولات کشاورزی به ارزش ۳ میلیارد دلار و ۵.۳ میلیون تن محصولات صنعتی به ارزش بیش از ۵.۶ میلیارد دلار صادر شده است. ارزش صادرات بخش کشاورزی و صنعتی به ترتیب ۲۵ و ۱۲ درصد رشد داشته است.

در این میان صادرات فرش و صنایع دستی کمترین سهم از صادرات غیرنفتی، معادل ۰.۲ درصد را در این مدت به خود اختصاص داده است. در ۹ ماهه امسال ۱۰۰ میلیون دلار فرش و صنایع‌دستی صادر شده که ارزش آن نسبت به مدت مشابه سال قبل تغییری نکرده است.

محصولات معدنی کمترین ارزش صادراتی را به خود اختصاص دادند

همچنین در میان اقلام مختلف صادراتی کشور طی ۹ ماهه ۱۴۰۲، متوسط قیمت صادراتی فرش و صنایع‌ دستی با رقم ۲۹۰۰ دلار به ازای هر تن از سایر اقلام بیشتر بوده و نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل ۲۷ دلار به ازای هر تن نیز افزایش یافته است. در این مدت متوسط قیمت هر تن محصولات صنعتی ۱۰۶۱.۲ دلار، کشاورزی ۶۴۹ دلار، پتروشیمی و پایه نفتی ۳۹۹.۴ دلار و معدن و صنایع معدنی ۲۰۸.۲ دلار بوده است.

از طرف دیگر بر اساس این گزارش در میان ۴۱۱۲ قلم کالای صادراتی کشور طی ۹ ماهه ۱۴۰۲، حدود ۸۵ درصد از کل ارزش صادرات غیرنفتی کشور را تنها ۱۱۴ قلم کالا تشکیل می‌دهند که نشان دهنده تنوع پایین اقلام صادراتی است. همچنین بررسی‌ها نشان می‌دهد این سهم برای ۱۰ کالای نخست صادراتی کشور طی بازه مورد بررسی ۴۱ درصد است. گاز طبیعی مایع شده، پروپان مایع شده و متانول عمده کالا‌های صادراتی کشور به لحاظ ارزشی در ۹ ماهه سال جاری هستند.

کل اقلام وارداتی کشور نیز طی ۹ ماهه ۱۴۰۲ حدود ۴۹۶۰ ردیف تعرفه ۸ رقمی بوده که ۸۵ درصد از ارزش آن متعلق به ۶۵۹ ردیف تعرفه است. سهم ۱۰ کالای وارداتی نخست نیز طی مدت مورد بررسی حدود ۲۷ درصد از کل ارزش واردات کشور است. در این میان ذرت دامی، تلفن همراه، و دانه سویا سه کالای نخست وارداتی کشور بوده که به طور تجمعی ۱۳ درصد از کل ارزش اقلام وارداتی را به خود اختصاص داده‌اند.

منبع: شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران (ایبنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت