به گزارش میمتالز، ظرف سومین هفته از اسفندماه امسال، منتهی به روز جمعه هجدهم این ماه، بالغ بر یکمیلیون و ۲۰۳هزار تن سیمان از رینگ صنعتی بورس کالای ایران معامله شد. بررسی دادههای رینگ صنعتی بورس کالای ایران از عرضه بالغ بر یک میلیون و ۵۳۰هزار تن سیمان در رینگ فیزیکی بورس کالای ایران ظرف هفته منتهی به روز جمعه هجدهم اسفندماه حکایت دارد. برای این میزان محصول تقاضایی بالغ بر یکمیلیون و ۵۷۷هزار تن از سوی مشتریان به ثبت رسید که در نهایت به فروش یکمیلیون و ۲۰۳هزار تن سیمان از رینگ فیزیکی بورسکالا انجامید. به این ترتیب در این بازه زمانی ۷۸درصد سیمان عرضهشده در رینگ فیزیکی بورسکالا معامله شد.
در شرایطی که افزایش انتظارات تورمی و صعود نرخ ارز به کانال قیمتی ۶۰هزار تومان ظرف هفته اخیر باعث شد تا اغلب رینگهای کالایی با رقابت قیمتی هیجانی مواجه باشند، معاملات رینگ سیمان در آرامش باقی ماند. تطابق عرضه و تقاضا در معاملات سیمان کشور و کاهش فعالیت ساخت وساز در بخش مسکن کشور باعث شد تا رینگ سیمان برخلاف سایر بازارها همچنان در آرامش باقی بماند. در عین حال سیمان محصولی سنگین بوده و این ویژگی باعث میشود تا صادرات آن هزینه بر باشد؛ بنابراین صعود نرخ ارز، تمایل برای خرید سیمان و صادرات آن را نیز افزایش نمیدهد. به این ترتیب تنها با برقراری تعادل عرضه و تقاضا، رینگ سیمان برخلاف سایر بازارهای کالایی در آرامش باقی ماند.
از ابتدای امسال تا هفته منتهی به روز جمعه یازدهم اسفندماه بالغ بر ۶۰میلیون و ۲۰۵هزار تن سیمان از رینگ صنعتی بورس کالای ایران مورد معامله قرار گرفت. این رقم حدود ۱۴.۲درصد بالاتر از میزان فروش این محصول در بازه زمانی مشابه ظرف سال ۱۴۰۱ بود. افزایش حجم عرضه ها، به رشد حجم معاملات در رینگ سیمان کشور انجامید. همچنین ارزش معاملات رینگ سیمان از ابتدای امسال تا هفته منتهی به روز جمعه یازدهم این ماه از ۵۵۲هزار میلیارد ریال عبور کرد که این رقم نسبت به ارزش معاملات این بازار طی بازه زمانی مشابه در سال قبل جهش ۶۰درصدی داشت. رشد قیمت پایه سیمان عرضهشده در رینگ فیزیکی بورس کالای ایران از سویی زمینه ساز آن شد که ارزش معاملات این بازار افزایشی شود و از سوی دیگر بر تمایل شرکتهای سیمانی برای تولید محصول بیشتر افزود. به این ترتیب اصلاح قیمت پایه سیمان باعث شد تا این بخش از تولیدکنندگان ظرف امسال وضعیت بهتری داشته باشند و این موضوع خود را در بهبود تولید و عرضه این محصول در رینگ فیزیکی نمایان کرد.
منبع: دنیای اقتصاد