تاریخ: ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۳:۱۳
بازدید: ۲۴۶
کد خبر: ۳۳۵۴۱۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
سعد‌محمدی:

برنامه رشد ۳ برابری سود «ومعادن» را داریم

برنامه رشد ۳ برابری سود «ومعادن» را داریم
‌می‌متالز - مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات گفت: سود این شرکت در سال گذشته به۳۹۱ میلیون دلار رسید و هدف‌گذاری کردیم، سود شرکت را تا پایان سال ۱۴۰۶ به ۱.۱ میلیارد دلار افزایش دهیم.

به گزارش می‌متالز، اردشیر سعد‌محمدی، با اشاره به اینکه شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) در سال ۱۴۰۱ موفق شد ۳۹۱ میلیون دلار سود ایجاد کند، گفت: البته در هدف‌گذاری انجام شده می‌خواهیم تا پایان ۱۴۰۶ سود شرکت را به ۱.۱ میلیارد دلار برسانیم، بر اساس این برنامه‌ریزی تکلیف روشن است که می‌خواهیم در آینده به چه هدف‌هایی برسیم.

وی با اعلام اینکه شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات سال گذشته ۱۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان سود کرده است، گفت: امسال تلفیقی قطعاً افزایش سود خواهیم داشت. به اعتقاد بنده اگر در نهاد‌های مالی بتوانیم سوددهی را در حمایت از گل‌گهر، چادرملو، گهرزمین و مس پروژه‌هایشان را هدایت و افزایش سرمایه آنها را کمک کنیم خیلی بهتر می‌توان به بازارشان کمک کرد تا اینکه سود‌های آنها را بگیرند و پروژه‌ها را افراد دیگری اجرا کنند.

وی در پاسخ به اینکه در مسیر برنامه‌ریزی شما آیا شرایط پر نوسان اقتصاد کشور را هم پیش‌بینی کرده‌اید، گفت: تا حد امکان ملاحظات و شرایط اقتصادی کشور را دیده‌ام. به این صورت که چرخه تولید فولاد را به میزان کمبودی که مبارکه دارد بسته‌ایم و برای آهن اسفنجی هم زنجیره را تکمیل کرده‌ایم. البته این را هم توضیح بدهم که تا یک حدی درون سیستمی برای خودم تعریف کرده‌ایم، اما کل کشور را نمی‌توانم تحت پوشش قرار بدهم. به عنوان نمونه در کشور‌های اطراف ما عراق ۱۰ میلیون تن فولاد تولید می‌کند و کشور‌های حوزه خلیج فارس تقریباً بالغ بر ۲۵ میلیون تن فولاد را در طرح توسعه دارند.

سعدمحمدی اضافه کرد: امروز که با شما صحبت می‌کنم بیش از ۱۴۰ میلیون مجوز برای تولید فولاد صادر شده است. این در حالی است که میزان مصرف سرانه فولاد ما در کشور تقریباً حدود ۲۴۰-۲۵۰ کیلو است این رقم نشان می‌دهد حدود ۱۶ تا ۲۰ میلیون مصرف داخلی فولاد داریم اگر ۷۰ میلیون تولید کنیم آیا امکان صادرات ۵۰ میلیون را در ۴ سال آینده با توجه به سرمایه‌گذاری منطقه داریم؟ الان روی آن فکر کرده‌ایم که چکار می‌خواهیم بکنیم امروز مساله روزمان این موضوع است که اصلاً به آن فکر نمی‌کنیم. 

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات با بیان اینکه فلسفه خلقت خداوندی برای جهان بر اساس نظم و انضباط است، افزود: برای رسیدن به اهداف باید یک مسیر مشخص را طی کرد و با برنامه‌ریزی حرکت کرد به اعتقاد بنده نمی‌توان بدون برنامه‌ریزی به تحقق برنامه‌ها امید داشت در این مسیر تیم کارشناسی متخصص بسیار کارآمد است. بر اساس همین بینش ما در شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات تک‌تک طرح‌ها را برای افزایش سود پیش‌بینی و برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

برنامه رشد ۳ برابری سود «ومعادن» را داریم

سعدمحمدی در ادامه این گفتگو به طرح‌های شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از طرح‌های بسیار حائز اهمیت معدن مس جانجا در سیستان و بلوچستان است البته در سیاست‌های دولت هم بابت رفع محرومیت‌زدایی که در واقع به عنوان یک سیاست اصلی در کشور مطرح است منطقه نهبندان مورد توجه جدی قرار دارد.

به گفته وی، در این معدن نزدیک به ۲۰ هزار متر کار حفاری اکتشافی انجام شده و معدن را باز کرده‌ایم و دستگاه‌ها در منطقه قرار گرفته است. در چند سال آینده نزدیک ۷۵ میلیون تن سالانه عملیات خاک‌برداری دارد و جزو معادن بزرگ کشور خواهد شد. خوشحالم الان که با شما صحبت می‌کنم معدن باز شده و کار می‌کند و طراحی معدن و اکتشاف تکمیلی در حال انجام است و انشالله تا قبل عید سعی می‌کنیم پیمانکار را رسماً اعلام کنیم. در این منطقه قرار است ۱۳۰ هزار تن کنستانتره مس تولید شود و از این جهت مهم است که ارزآوری برای کشور دارد و گردش اقتصادی آن منطقه و استان را متحول می‌کند و حتی می‌تواند با ارزآوری منابع ارزی سایر پروژه‌های منطقه را تأمین کند. البته یک کارخانه لیچینگ هم از خاک‌های اکسیده خواهیم زد و به میزان ۵ هزار تن کاتد و ۱۳۰ هزار تن کنستانتره مس تولید می‌کند.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات تصریح کرد: این منطقه از این جهت مهم است که مس در کشور ما عیارهایشان بالای ۰.۵۵ درصد است در صورتی که عیار اینجا ۰.۲۶ درصد است این یک بحث تجربی و دانشگاهی می‌تواند باشد که تجربه‌اش برای کشور ارزشمند است. هرچند در کشور‌های پیشرفته معدنی با عیار پایین‌تر از این تولید می‌کنند ولی برای شرایط صنعت و معدنی ما یک حرکت مثبت است که بتوانیم با این عیار در واقع بحث اقتصادی را در آنجا راه بیندازیم. البته ۴۰۰ میلیون یورو سرمایه‌گذاری می‌خواهد که خوشبختانه مسیرش را طبق برنامه‌ریزی زمان‌بندی طی می‌کند و من خوشحالم بگویم که آنجا آب و برق و شرایط و امکانات برای سرمایه‌گذاری فراهم شده است.


وی در ادامه صبحت‌های خود به پروژه فولاد کردستان اشاره کرد و افزود: این پروژه در منطقه‌ای است که به لحاظ اقتصادی و کمتر سرمایه‌گذاری معدنی انجام شده و می‌خواهیم با سرمایه‌گذاری در این منطقه امکان صادرات محصولات را نیز فراهم کنیم و حتی با گردش مالی منطقه را متحول کنیم. در قروه و بیجار خوشبختانه آهن اسفنجی بیش از ۲۶ درصد پیشرفت کرده و امیدواریم در کارخانه ذوب در قروه با آوردن تکنیک سی بی اس جدید بتوانیم ورق‌های خاص را تولید کنیم. این سیستم برای کشور از این جهت حائز اهمیت است که می‌تواند میزان نیاز فلزات صنایع خانگی را در واقع تامین کند.

وی تصریح کرد: ۱۳ پهنه توسط شرکت پایا در حال اکتشاف است و به مرحله حفاری رسیده و سعی می‌کنیم تا یک سال آینده تعیین و تکلیف کنیم. اما در صبانور من خوشحالم بابت اینکه یکی از نقاط قابل توجه میزان اکتشاف در سنگ آهن است که در این دو سال تا الان ۲۲۰ میلیون تن سنگ آهن اکتشاف کرده‌ایم البته با توجه به برنامه‌ریزی‌هایی که صورت می‌گیرد من مطمئن هستم این عدد تا ۳۰۰ میلیون تن افزایش پیدا می‌کند. نکته مهم اینجاست این ۲۲۰ میلیون تن تا الان ارزش برجایش ۷۵۰ میلیون دلار است اگر تبدیل به بالفعل شود عدد‌ها خیلی سنگین می‌شود.

 

برنامه رشد ۳ برابری سود «ومعادن» را داریم

وی با اشاره به اینکه این عدد ارزشمند است و به دارایی‌های سیستم اضافه می‌شود، گفت:، اما چون مکتوبه ندارد و در بورس هم به این نوع رفتار توجه نمی‌شود ارزش بازار روی سهام حرفه‌ای نیست و بیشتر احساسی است. اگر این نکات مورد توجه قرار گیرد سهم ما از یک کیفیت و رفتار علمی پیروی می‌کند. 

به گفته سعدمحمدی، در فولاد اقلید بیش از ۱۷ درصد پیشرفت کرده و فولاد آرتاویل هم در منطقه اردبیل ۵۱.۵ درصد پیشرفت کرده و تمام تلاشمان را می‌کنیم که در پایان سال آینده به اتمام برسانیم. یک کارخانه گندله‌سازی در منطقه قروه زده می‌شود که ظرفیت یک میلیون تنی دارد و نزدیک ۵۰ درصد پیشرفت کرده است.

وی با تأکید بر اینکه برای ایجاد دو کارخانه جدید برای کنسانتره با ظرفیت ۲.۵ میلیون تن در منطقه بیجار و یک ۲.۵ میلیون تن در شهرک همدان برنامه‌ریزی کرده‌ایم، تصریح کرد: بنابراین ۵ میلیون تن کنسانتره جدید سرمایه‌گذاری کرده‌ایم و ۱.۵ میلیون هم صبانور از قبل داشته ایم که در مجموع ۶.۵ میلیون تن می‌شود. بلوک گازی سمنان در واقع اولین طرح از ۴۸ طرح پیشنهاد اقتصادی بود که آقای رئیس‌جمهور شروع به کارش را اعلام کرده بود که من خوشحالم بگویم ظرف ۱۱ ماه و نیم این پروژه را به اتمام رسانده‌ایم. ما برای اینکه راندمان کارخانه گازی را افزایش دهیم و بحث زیست‌محیطی هم رعایت شود به زودی قرارداد دو تا بلوک ۱۸۰ مگاوات بخاری را در این دو مدل گازی منعقد می‌کنیم به نحوی که هم راندمان و هم سوددهی را افزایش یابد.

وی با بیان اینکه در شرکت تجلی که ۵۶ درصد سهم آن مربوط به معادن می‌باشد پروژه‌های متعددی مانند زغال گلندرود، فولاد سرمد ابرکوه آهن اسفنجی ۱.۱ میلیون تنی و فولاد ۶۰۰ هزار تن را داریم، افزود: در کازرون یک الکترود گرافیتی و در شیروان یک کارخانه فروآلیاژ هست که از طرح‌های ماست. شرکت‌های دیگری هم داریم که تغییر برایشان ایجاد شده است به عنوان نمونه در شرکت کاتالیست خوشبختانه تولید از ۱۵ تن امروز بالغ بر ۷۵۰ تن تولید رسیده است که می‌خواهیم با سرمایه‌گذاری به ۱۵۰۰ برسانیم. علاوه بر این در حوزه پتروشیمی هم وارد شده‌ایم کاتالیست‌های پتروشیمی تولید می‌کنیم تا مانع از خروج ارز شویم. شرکت شهید قندی هم می‌دانید سال‌های سال زیان‌ده بود که با سیستم‌های جدیدی که آورده‌ایم سودهده شده است.

وی افزود: شرکت تجلی در ستاره سیمین هرمزگان هم با سرمایه‌گذاری بالغ بر ۳۲ درصد در بخش آهن اسفنجی پیشرفت داشته است. یک اسکله اختصاصی در بندر شهید رجایی در حال احداث است که شرکت‌های گل‌گهر، چادرملو و گهرزمین و شرکت‌های تخصصی معدن بارشان را از این اسکله اختصاصی با سرعت برنامه‌ریزی کنند و انتقال بدهند. بر همین اساس سرمایه‌گذاری برای یک اسکله ۱۰ میلیون تنی در حال شکل گرفتن است.

به گفته سعدمحمدی، اگر بخواهم یک جمع‌بندی کلی داشته باشم؛ در چادرملو ۵.۸، گل‌گهر حدود ۴ میلیارد دلار، گهرزمین حدود ۳ میلیارد دلار پروژه تعریف شده البته خود ما هم پروژه‌های مستقیم داریم و در افزایش سرمایه‌شان شرکت می‌کنیم. 

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات اذعان داشت: حق انتفاع ۵ درصدی معادن در سال گذشته تاثیر منفی بر روی ارزش سهم شرکت‌های چادرملو، گل‌گهر و گهرزمین گذاشت؛ با توجه به اینکه بخش بزرگی از پورتفوی «ومعادن» را این سه شرکت تشکیل می‌دهند، تاثیر آن بر ارزش «ومعادن» نیز نمایان شد. اقداماتی که «ومعادن» برای جبران این تاثیر و همچنین جلوگیری از تاثیرات این چنینی انجام داده، سرمایه‌گذاری در پروژه‌های متعدد و متنوع است و شرایط شرکت در چند سال آینده متفاوت از وضعیت فعلی خواهد بود.

وی به مجمع شرکت اشاره کرد و افزود: در این مجمع افزایش سرمایه شرکت از ۱۹۲۴۲۸ میلیارد ریال تا ۳۰۰۰۰۰ میلیارد ریال و به میزان ۱۰۷۵۷۲ میلیارد ریال، معادل ۵۶ درصد، از محل سود انباشته به تصویب رسید. هدف از این افزایش سرمایه جبران مخارج انجام‌شده (مشارکت) در افزایش سرمایه شرکت‌های سرمایه‌پذیر و اصلاح ساختار مالی عنوان شد.

سعدمحمدی تأکید کرد: مقایسه ما با شرکت‌های دیگر یک مقایسه مع الفارغ است دلیلش هم این است که ما تولید نداریم (ومعادن) شرکت سهامداری است و تولید ندارد. من سهامدار گل‌گهر و چادرملو هستم به عبارتی هر هفته پول نقد ناشی از فروش محصول ندارد. جالب‌تر این است که فقط منابع از سود می‌آید سود‌ها هم در افزایش سرمایه شرکت‌ها در توسعه‌ها مصرف می‌گردد.

وی اضافه کرد: از همه اینها بگذریم مجموعه ارز هم ندارد و آنها ارز واردات و صادرات دارند، من باید بروم سامانه ثنا تا ارز دریافت کنم و یک پروسه سنگین را طی کنم. با این حال خوشحالم بگویم پا به پای آنها جلو می‌رویم. من می‌گویم که این مجموعه مثل یک بچه کوچکی است که تازه می‌خواهد راه رفتن را یاد بگیرد و خوب می‌رود و مثل بقیه تنه به تنه هم می‌رود و کلی هم مشکل دارد و امیدواریم در اجرای طرح‌های توسعه به بخش اقتصادی کشور کمک نمائیم.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده