به گزارش می متالز، به عنوان یک نمونه مشخص از سه عرضه ثبت شده در سال جاری دو عرضه اصلی با رشد قیمتها و رقابت همراه شد ولی یکی از عرضهها نه تنها به معامله ختم نشد، بلکه هیچ تقاضای خریدی هم برای این کالا به ثبت نرسید.
البته عرضه ۴۰۰ تنی شمش آلومینیوم هزار پوندی المهدی با توجه به عدم عرضه در ماههای اخیر با پتانسیل ذاتی عقبگرد خریداران همراه بوده است و اگر تداوم عرضهها در این بازار ادامه یابد به احتمال قوی شاهد ثبت معامله و حتی رقابت برای خرید خواهیم بود. برای مدتها یکی از انتقادات به بازار آلومینیوم پایین بودن عرضهها در بورس کالا بود که البته این انتقادات نیاز به بررسی جدید برای سال جاری دارد، زیرا به حیات بخش مهمی از صنایع تکمیلی و فلزی در کشور مربوط است. این در حالی است که در هر دو عرضه آلومینیوم ایران (ایرالکو) شاهد رقابت برای خرید هستیم و این نکته مهم نشان میدهد که بازار به تغذیه بیشتری نیاز دارد اگرچه رشد قیمتها در بورسکالا هم یک داده جذاب برای عرضهکنندگان به شمار میرود که میتوانند محصولات خود را با قیمتهای بالاتری به فروش برسانند.
جریان عمومی در بازار آلومینیوم شاید همچون بازار مس تعامل بالاتری با نوسان قیمت دلار دارد آنهم در شرایطی که رشد قیمت دلار به جز تاثیر واقعی بر بازار، از تاثیرات روانی خاص خود هم برخوردار است یعنی ناخودآگاه بازار به سمت خرید و رشد قیمتها متمایل خواهد شد. البته به مرور زمان قیمت دلار آزاد بر بازار آلومینیوم به صورت واقعی هم اثرگذار خواهد شد اگرچه بالابودن حجم عرضهها در بورس کالا این توانمندی را خواهد داشت که از یکسو با بالابودن عرضه حجم تولید در صنایع مصرفکننده آلومینیوم افزایش یافته و از سوی دیگر شاهد جرقههای شدید قیمتها در بازار آزاد نباشیم. با توجه به آغاز به کار جدی بازار در روزهای اخیر و ثبت دو رقابت مهم میتوان گفت رهگیری حجم عرضهها و بررسی دقیقتر معاملات و قیمتهای کشف شده میتواند به سیگنالی واقعی برای حمایت از صنایع مصرفکننده این فلز در روزهای سخت فعلی بدل شود.