تاریخ: ۲۷ فروردين ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۵:۲۱
بازدید: ۳۵۳
کد خبر: ۳۳۷۱۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

لیدری سهام بانک تجارت در گروه بانکی/ پایان کورس معاملاتی «وبملت» و «وتجارت»؟

می متالز - «دنیای بورس» در گزارشی که در میانه اسفند سال گذشته ارائه شد، به کورس معاملاتی قیمت سهام بانک‌های ملت و تجارت اشاره کرده بود. در گزارش مزبور به قدرت بیشتر «وبملت» در مقایسه با «وتجارت» برای جذب نقدینگی اشاره شد. در ادامه نیز این روند ادامه پیدا کرد و در حالی‌که بانک تجارت نوسان اندکی را تجربه می‌کرد سهام بانک ملت در این مدت بازدهی 26 درصدی را به ثبت رساند.
لیدری سهام بانک تجارت در گروه بانکی/ پایان کورس معاملاتی «وبملت» و «وتجارت»؟

به گزارش می متالز، با این حال بازگشایی سهام بانک تجارت بار دیگر رویه معاملات را تغییر داده است و جهش قیمتی بیش از 35 درصدی «وتجارت» باعث شد که بار دیگر این سهم پیشتاز گروه بانکی شود.

در حالی‌که همچنان نگرانی از وضعیت بنیادی گروه بانکی وجود دارد با این حال سهام این شرکت‌ها همچنان در کانون توجه معامله‌گران بازار سهام قرار دارند. بر این اساس بار دیگر به معامله‌گران توصیه می‌شود که با در نظر گرفتن واقعیت‌های موجود در خرید و فروش سهام شرکت کنند؛ این موضوع به معنای عدم شرکت در معاملات نیست بلکه آشنایی کامل با زمین بازی برای جلوگیری از زیان سهام‌داران است.

سهام بانک تجارت روز گذشته بازگشایی شد و در روز نخست حجم معاملات بیش از 4 میلیاردی را تجربه کرد. در معاملات امروز نیز سهام این بانک حجم معاملات بیش از 4 میلیاردی را تا لحظه تنظیم این گزارش تجربه کرده بود. در حالی‌که طی معاملات امروز سهام بانکی از روند قیمتی سهام بانک تجارت تبعیت می‌کردند در ادامه اما تا حدودی «وتجارت» مسیر خود را از دیگر نمادهای بانکی جدا کرده است.

در اسفند در مطلبی با عنوان کورس معاملاتی «وبملت» و «وتجارت» به انگیزه‌های خرید و فروش سهام بانک‌های مزبور و دوره پیشتازی «وبملت» در مقایسه سهام بانک تجارت اشاره شده بود. در شرایط کنونی اما نوسانات آتی سهام بانک‌ها با علامت سوال همراه است.

در دیده‌بان امروز «دنیای بورس» به این موضوع اشاره شد که در خصوص نوسانات قیمتی «وتجارت» نمی‌توان اظهارنظر قطعی داشت. همان‌طور که اشاره شد فاصله قیمت کنونی سهم تا قیمت اسمی می‌تواند بهانه‌ای مناسب برای داغ کردن سهم باشد و در این شرایط قدرت پول می‌تواند در تعیین مسیر موثر باشد. با این حال همان‌طور که در مطالب پیشین نیز اشاره شده بود نوسانات بانک تجارت می‌تواند سیگنالی برای دیگر بانک‌ها باشد. در این خصوص احتمال این‌که سهام بانک صادرات نیز در این مسیر «وتجارت» را همراهی کند، بیشتر شده است.

در چنین شرایطی معاملات سهام بانک ملت نیز جالب توجه خواهد بود. همچنان انتظار برای انتشار اخبار پیرامون تسعیر ارز در صور‌ت‌های مالی بانک‌ها وجود دارد. گرچه این موضوع آن‌چنان که بازار متصور است نمی‌تواند بر سودآوری بانک‌ها اثرگذار باشد و بار مطالب معوق را بر صورت‌های مالی بانک‌ها افزایش خواهد داد اما اگر بانک مرکزی با تسعیر کامل تراز مثبت دارایی‌های ارزی بانک‌ها موافقت کند (این موضوع احتمالا تا انتشار صورت‌های مالی حسابرسی‌شده بانک‌ها و همچنین اظهارنظر نهایی بانک مرکزی در خصوص برگزاری مجمع به طول خواهد انجامید) بازار احتمالا از الگوی «وتجارت» در این مسیر استفاده خواهد کرد. زیرا رویه ماه‌های گذشته نشان داده بازار بیش از آن‌که به عوامل بنیادی توجه داشته باشد به اخبار یا موارد شاید سطحی که هضم آن در مرحله اول راحت‌تر است علاقه به مراتب بیشتری دارد. 

عناوین برگزیده