به گزارش میمتالز، تالار حراج حضوری شمش طلای مرکز مبادله ایران از ۲۷ دیماه ۱۴۰۲ شروع به فعالیت کرد و امروز بیستمین جلسه حراج خود را برگزار میکند. طی دوره سه ماهه از شروع حراج شمش طلا، حدود ۲.۷ تن شمش طلا در قالب ۱۹ حراج به فروش رسید و اعضای مجوزدار اتحادیه طلا و جواهر کشور طلای مورد نیاز را از این بازار تامین کردهاند.
شاید در اولین حراج شمش طلا که در ۲۷ دیماه با معامله ۱۰ کیلوگرم شمش طلا به پایان رسید و در حراج دوم فروش پنج قطعه شمش یک کیلوگرمی ثبت شد، کمتر کسی تصور میکرد که تالار معاملات طلای مرکز مبادله ایران شاهد معاملات بیش از ۱۰۰ کیلوگرم طلا در هر حراج باشد و رونق معاملات شمش طلا از سوی این مرکز را میتوان در افزایش تعداد متقاضیان در حراجهای اخیر، مشاهده کرد. در این رابطه چند فعال بازار طلا دلایل این استقبال را عنوان کردند.
نادر بذرافشان - رئیس اتحادیه طلا و جوهر استان تهران - با اشاره به فرایند مطلوب حراج شمش طلا که در تالار مرکز مبادله ایران برگزار میشود، گفت: این مسئله باعث شده است که مشکلات عدم وجود مواد اولیه جهت ساخت مصنوعات طلا کاهش یابد و متعاقبا این امر سبب کاهش هزینههای تولید شده است.
بذرافشان خاطر نشان کرد: تا پیش از راه اندازی این مرکز، تولید کنندگان طلا مجبور بودند شمش مصرفی مورد نیاز خود را از طریق بازار واسطهگری تهیه کنند که این امر خطرات مالی و حتی امنیتی فراوانی ایجاد میکرد.
این فعال بازار طلا در ادامه بیان کرد: عرضه شمش طلا در مرکز مبادله باعث شده است که علاوه بر حذف واسطهها، شرایط بهتری در صنعت طلا فراهم شود و میتوان گفت امروز دیگری فرقی بین طلای آب شده و شمش وجود ندارد.
همچنین سید رضا اخلاقیشریعت - نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر خراسان رضوی - وجود شفافیت در حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران را زمینهساز رشد روز افزون صنعت طلا و جواهرات در کشور دانست و گفت: یکی از مزیتهای مهم مرکز مبادله ایران وجود شفافیت در معاملات آن است که این امر سبب میشود اعتماد فعالان اقتصادی و صنعتگران طلا به این مرکز جلب شود و آینده خوبی برای این صنعت پویا در کشور رقم بخورد.