به گزارش میمتالز، از بهمن سالگذشته، نمادهای شاخصساز بیشتر در کانون توجه بازار قرار گرفتهبودند و این موضوع در پیشتازی شاخصکل از شاخص هموزن نیز نمایان شد، اما در چند روز اخیر تقاضا به سمت نمادهای کوچک رفته و در دو روز اخیر نیز شاخص هموزن عملکرد بهتری نسبت به شاخصکل داشتهاست. در فرابورس نیز شاخصکل این بازار با افت ۰.۱۸درصدی همراه شد.
ارزش معاملات خرد بازار سهام که شامل سهام و حقتقدم میشود، در روز گذشته رقم ۴ هزار و ۲۸۵ میلیاردتومان را ثبت کرد. همچنین در روز سه شنبه، ۵۳ میلیارد تومان پول حقیقی وارد بازار شد.
در گزارش روز گذشته «دنیایاقتصاد» تحتعنوان بورس از لنز ارزش معاملات، گفته شد که به رغم اینکه بورس در ماههای اخیر هنوز به طور جدی به افزایش نرخ ارز در بازار آزاد واکنش نشان ندادهاست و به نوعی دچار نوعی جاماندگی در بورس نسبت به سایر بازارها و نرخ ارز هستیم، باید به این موضوع توجه داشت که بورس همچنان با ابهامات زیادی مواجه است که تا زمان زدوده شدن سایه این ابهامات از بازار، نمیتوان به شکلگیری روند جدی در بازار خوشبین بود. اختلاف نرخ دلار نیما با بازار آزاد در حال حاضر یکی از مهمترین مسائلی است که اهالی بازار اعتراض جدی به حبس آن در حوالی ۴۰هزارتومان دارند و به نظر بانک مرکزی در هفتههای آتی، اجازه دهد تا نرخ نیمایی از محدودههای کنونی افزایش را تجربه کند که مطمئنا اثرات مثبت این موضوع در جریان معاملات پدیدار خواهد شد. بررسی روند قیمتی دلار نیمایی نشان میدهد که این نرخ با رشد ۰.۴۲درصدی نسبت بهروز گذشته همراه شده و در آستانه فتح کانال ۴۱هزارتومان قرار گرفتهاست. با شکافی که میان دلار بازار آزاد و دلار نیمایی ایجاد شدهاست، سیاستگذار دیر یا زود باید این شکاف ایجادشده را با افزایش دلار نیمایی پر کند و اثرات مثبت این موضوع در ماههای آتی در بازار نمایان خواهد شد.
در جریان معاملات روز گذشته، صندوقهای طلا یکدست سرخپوش شدند. معاملات اونس طلا در بازار جهانی در روز گذشته با افت ۱.۳۳درصدی نسبت به جلسه معاملاتی قبل پیگیری شد و دلار نیز در لحظه تنظیم این گزارش (ساعت۱۵ روز سه شنبه) با اندکی کاهش نسبت بهروز قبل معامله میشد. برآیند دو عامل فوق سبب شد تا تابلوی معاملات صندوقهای طلا، رنگ قرمز به خود بگیرد. با افت قیمتی که در روز گذشته در معاملات صندوقهای طلا بهوقوع پیوست، حباب این نوع از صندوقها با کاهش معناداری مواجه شد و حتی برخی از این صندوقها به زیر NAV رسیدند. از سوی دیگر شنیدهها حاکی از آن است که بهزودی صندوق جدیدی در حوزه املاک و مستغلات در بازار پذیرهنویسی خواهد شد. بهنظر میرسد که با افزایش تعداد صندوقهای مختلف و پذیره نویسی صندوقهای جدید در بازار، توجه به سرمایهگذاری غیرمستقیم در بازار همچنان ادامهدار باشد. صندوقهای اهرمی حاضر در بازار نیز روز گذشته با افت قیمت همراه شدند. نکته قابلتوجه در چند وقت اخیر این است که صندوقهای اهرمی بهنوعی تبدیل به لیدر بازار شدهاند و اهالی بازار بهدقت جریان معاملات این صندوقها را رصد میکنند. نکته قابلتوجه معاملات روز گذشه بورس تهران، رشد قیمت صندوقهای بخشی خودرویی بود. با توجه به رشد سبزپوشی سهام خودرویی در روز گذشته، این صندوقها با اقبال خریداران همراه شدند.
موضوع تجدیدارزیابی داراییهای شرکتهای بورسی در سالگذشته برای مقاطعی در بازار مطرح و سبب شد تا بازار برای چند روز هم که شده، جانی تازه به خود بگیرد، اما مسکوت ماندن این موضوع و بهورطه عمل نرسیدن آن، بازار را با ابهامات آتی مواجه کرد و بازار نتوانست از این آیتم بهعنوان محرکی برای رشد خود استفاده کند. بهنظر میرسد که باید اتحادی همگانی در راستای به حقیقت بدلکردن این موضوع در تالار شیشهای شکل بگیرد و رسانههای بورسی و اقتصادی به هر رنگ و رخساری که شده، به این موضوع بپردازند تا گامی بزرگ در جهت به روزرسانی داراییهای شرکتهای بورسی برداشته شود. به هر روی باید منتظر ماند و دید که در سالی که جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده، سیاستهای اقتصادی به کدامین سمت و سو خواهد رفت و آیا از بستر بازار سهام برای تامین مالی طرحها و پروژههای بزرگ اقتصادی استفاده خواهد شد، یا خیر؟
منبع: دنیای اقتصاد