به گزارش میمتالز، کاهش فاصله نرخ ارز نیمایی و آزاد و به عبارتی تکنرخی شدن ارز موجب حذف رانت از بازار خودرو و ورود سود واقعی به چرخه تولید شده و با تشویق تولیدکنندگان به تولید منجر به سودآوری شرکتهای خودروسازی و رشد سهام خودرویی خواهد شد. اگرچه حذف ارز نیمایی در گام نخست رشد بهای مواد اولیه و افزایش بهای تمامشده محصولات را به دنبال دارد، اما با حاشیه سودی که برای خودروسازان ایجاد میکند، اهرمی برای سودآوری شرکتها خواهد بود.
درباره تاثیر اصلاح قیمت محصولات دو خودروساز بزرگ بر سهام آنها در بورس نیز باید گفت واقعیت این است افزایش قیمت محصولات خودرویی باید در بستر تحلیلی و متناسب با بهای تمامشده تولیدات در شرکتهای خودروسازی مورد بررسی قرار بگیرد چراکه قیمت مواد اولیه تولید خودرو مانند ورقهای فولادی هم با افزایش قیمت همراه بوده است.
تنها مسیر مثبتی که برای سهام خودرویی در بازار بورس میتوان متصور بود، واقعیسازی قیمت خودرو است. در این وضعیت با فروش خودرو به قیمت واقعی، زیان شرکتهای خودروسازی کاهش یافته و شاهد تاثیر مثبت آن بر روند معاملاتی سهام خودرویی در بازار بورس خواهیم بود.
اولین مزیت آن برای صنعت و بازار خودرو، ایجاد شفافیت است. با توجه به فضایی که بر بورس کالا حاکم است، معاملات در اتاق شیشهای انجام میشود و قابلرصد است. ازسویدیگر مکانیزم کشف قیمت نیز براساس عرضهوتقاضا و به صورت رقابتی است که این موضوع برای خودروسازان با توجه شرایط از اهمیت بهسزایی برخوردار است.